אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: הדליקטסן של R2M מתרחב עם שני סניפים חדשים

חדשות האוכל: הדליקטסן של R2M מתרחב עם שני סניפים חדשים

וגם: המקום החדש של ליאור קוקה, גל הסגירות בעולם המסעדנות נמשך; השפית הישראלית עינת אדמוני ממשיכה לככב בניו יורק; והשף מריו בטאלי עוזב רשמית את אימפריית המזון בצל התלונות על הטרדות

11.03.2019, 12:30 | רעות ברנע

הבייבי החדש של קוקה

בוטיק קפה של ליאור קוקה בוטיק קפה של ליאור קוקה בוטיק קפה של ליאור קוקה

זה כנראה יהיה הדבר הבא שיכבוש את חשבונות האינסטגרם של כולנו: "בוטיק קפה", המקום החדש של הקונדיטורית ליאור קוקה בשדרות רוטשילד 8, על כל מאפיו השונים. קוקה, בוגרת הריאליטי "בייק אוף", כבר עשתה את שלה בכיבוש הרשתות החברתיות שפתחה לפני כחודשיים את דוכן הגלידה שלה בשדרה שהתור אליו השתרך גם בימי החורף הקרירים. עכשיו היא משיקה בסמוך בית קפה שלם כשהבסיס שלו הוא עוגות שונות – מגבינה ושמרים קלאסיות ועד פאי לימון מפונפן, ובורקס מלוחים.

חידוש אחד מרכזי אצל קוקה הוא המגוון הרחב של מתוקים ומאפים ללא גלוטן שאפשר להשיג אצלה – עניין שעדיין מאתגר יחסית עבור הרגישים או הנמנעים.

בוטיק קפה של ליאור קוקה בוטיק קפה של ליאור קוקה בוטיק קפה של ליאור קוקה

קראו עוד בכלכליסט

גל הסגירות נמשך

 

 

שף שרון כהן , צילום: אוראל כהן  שף שרון כהן | צילום: אוראל כהן שף שרון כהן , צילום: אוראל כהן

המציאות הקשה של עולם המסעדנות והמזון בארץ מותירה את חותמה עם עוד שני מקומות שהודיעו החודש על סגירתם: הראשון הוא "פלורנטין האוס", המסעדה האסייתית של השף שרון כהן ("שילה") בפלורנטין שנפתחה לפני שלוש שנים בקול תרועה והיוותה שביב של תקווה להעלאת הרמה הקולינרית בשכונה הדרומית.

השף כהן כתב אודות הסגירה בחשבון האינסטגרם שלו: "תמיד שואלים אם אתה מתחרט על פרויקט שלא הצליח אז התשובה שלי היא שמכל דבר שאנו עושים אנו גדלים והצלחה לא נמדדת רק במישור הכלכלי או באהבת הקהל. בעקבות פלורנטין האוס נסעתי בעולם, הכרתי אנשים מתרבויות שונות, חקרתי חומרי גלם שלא היו מוכרים לי, התמודדתי עם מכשולים שלא הכרתי, רכשתי חברים חדשים ובגדול יצאתי עשיר יותר בידע קולינרי ותרבותי, הכלה, קבלה ואהבה של אנשים קצת שונים ממה שהורגלתי אליהם".

לא רחוק משם, בשוק לוינסקי, נסגר עוד מקום שהפך במהרה למוסד – סנדוויצ'יית "יום טוב" מבית המעדניה הותיקה הסמוכה שפועלת בשוק כבר במשך שלושה דורות. גם במקרה הזה היו אלה הקשיים הכלכליים שהכריעו את הבעלים, יומי לוי, והביאו אותו לסגירת אחת מסנדוויצ'יות הבוטיק המדוברות בארץ.

צ'אי ופאי

עגלת צ עגלת צ'אי ופאי | צילום: גיא צורי עגלת צ

עגלת רחוב חדשה בשם צ'אי ופאי מבית המסעדה ההודית "מא פאו" תוצב מדי בוקר בין השעות 8:00-11:00 בכיכר גבעון בתל אביב ותציע משקאות צ'אי קלאסי (וגם אופציה טבעונית) לצד עוד קלאסיקה של מטיילים בהודו – באנופי פאי (בשלושה טעמים שונים) וגם מתוקים הודים מסורתיים וכריכים עם טוויסט הודי כמו לחמניית פאו עם אבוקדו וגבינת פניר.

עגלת צ עגלת צ'אי ופאי | צילום: גיא צורי עגלת צ

עושים כבוד לאדמוני

 

עינת אדמוני, צילום: Quentin Bacon עינת אדמוני | צילום: Quentin Bacon עינת אדמוני, צילום: Quentin Bacon

השפית הישראלית עינת אדמוני זוכה להצלחה ענקית בניו יורק כבעלים של רשת הפלאפליות "טעים", המסעדה "בלבוסטה" ובר-הקוסקוס "קיש-קש", שנפתח בשנה האחרונה לקול תשואות המבקרים. השבוע היא זכתה לעוד פרגון משמעותי: לרגל יום האישה פרסם מגזין טיים אאוט הניו יורקי רשימה ובה "עשר הנשים שהופכות את ניו יורק סיטי למקום טוב יותר", ובה מככבת אדמוני לצד אושיות ניו יורקיות אחרות כמו הזמרת הצעירה ג'וליה קאמינג, האמנית הותיקה קיקי סמית' והקומיקאית קתרין כהן.

את הבחירה באדמוני מנמק המגזין בכך ש"בכל אחת ממסעדותיה היא גורמת לאורחים להרגיש כאילו הם אוכלים בביתם שלהם, והאפשרות לאכול אוכל ביתי מנחם הוא עניין שחסר להרבה ניו יורקרים". בשנה הקרובה, כך הם מספרים, עתידה אדמוני לעבוד על תכנית בישול טלוויזיונית חדשה וגם לפרסם ספר בישול בשם "שוק".

סוף דרכו של שף מריו בטאלי

 

השף מאריו באטלי , צילום: איי פי השף מאריו באטלי | צילום: איי פי השף מאריו באטלי , צילום: איי פי

למעלה משנה אחרי שהואשם בהטרדות מיניות, עוזב השף מריו בטאלי רשמית את אימפריית המזון וההסעדה שלו. בטאלי (58), שף ממוצא איטלקי, היה אחד המצליחים בארה"ב בעשורים האחרונים: בבעלות הקבוצה שלו ושל שותפו איש העסקים ג'ו בסטיאניץ' 16 מסעדות, שתיים מהן - Babbo ו-Del Posto - מעוטרות בכוכב מישלן.

בסוף שנת 2017, במהלך התקופה הסוערת של תנועת MeeToo, עלה שמו של בטאלי לכותרות עקב תלונות הוגשו נגדו בגין הטרדה מינית מארבע שנים שונות, שלוש מתוכן עבדו תחתיו במסעדות השונות. עוד לפני הפרישה הרשמית שלו, נגרם כבר לא מעט נזק לעסקיו בעקבות התלונות: חמש מסעדות מהקבוצה שבבעלותו נסגרו ומחזור ההכנסות של הקבוצה ירד בכ-30%. השבוע, שנה וקצת לאחר הסערה – נמכר רשמית החלק שבבעלותו של בטאלי לשותפו העסקי. האם העובדה הזו תצליח לשמר את ההצלחה למסעדות שעדיין עובדות? נחכה ונראה.

שני מקומות חדשים לקבוצת R2M

דליקטסן חדש, בבית פנורמה דליקטסן חדש, בבית פנורמה דליקטסן חדש, בבית פנורמה

אתמול נפתח סניף שני לדליקטסן, המעדנייה המצליחה של הקבוצה שבבעלות רותי ומתי ברודו (הבראסרי, קופי בר, הוטל מונטיפיורי, דיסקו טוקיו ועוד). בניגוד לסניף הראשון שנמצא בלוקיישן מרכזי ברח' יהודה הלוי, הפעם מדובר בלוקיישן קצת נידח – בקומת הקרקע בבית פנורמה שבדרך בן צבי בדרום ת"א, אזור תעשייה באופיו.

מדובר בחנות מפעל, שהוקמה מדרישה של דיירי הבניין הגדול והותיק, וזוהי גם הזדמנות עבור הקבוצה להגדיל את קהל הלקוחות שלה מאזורים כמו דרום ת"א, חולון בת ים והסביבה.

בית פנורמה הוא בעצם המקום בו מייצרת הקבוצה את כל המטעמים הנמכרים בדליקטסן ומחזיקה במקום מטבח מרכזי, מאפייה,קונדיטוריה וחדר בשר - כך שזהו סידור מצוין ופשוט עבורם. בתחילה תפעל המעדנייה בימים ראשון עד חמישי בלבד בין השעות 7:30 ל-16:00 ותציע לכל תושבי ועובדי האזור את אותה תוצרת טרייה מוכרת של הדליקטסן והבייקרי כמו סלטים, לחמים, מאפים, עוגות וקינוחים.

ולא רק הדרום זוכים - בשבוע הבא עתיד להפתח סניף נוסף של הדליקסטן גם בנווה אביבים, כך שתושבי צפון העיר לא ירגישו מקופחים ולו לרגע.

תגיות