אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מלאנוקס היתה יכולה להמשיך כחברה עצמאית, אבל מכירה היא הדבר הנכון כרגע"

איל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס שסיכמה על מכירתה לאנבידיה ב-6.9 מיליארד דולר, ערך מסיבת עיתונאים; לדבריו, "התוכנית היא לא לצמצם את מספר העובדים, אלא להיפך"; הוא הוסיף כי עדיין לא קיבל החלטה לגבי עתידו בחברה

11.03.2019, 19:38 | שירות כלכליסט

מנכ"ל מלאנוקס, אייל וולדמן, ערך הערב מסיבת עיתונאים בעקבות עסקת הענק שבמסגרתה תימכר החברה הישראלית לאנבידיה האמריקאית ב-6.9 מיליארד דולר.   

לדבריו, "חתמנו על ההסכמים. יצאה הודעה לעיתונות ובעתיד נקבל אישור של בעלי המניות עבור המיזוג. זה דבר שיקח כמה חודשים, ואחר כך תהיה התקופה של בין אישור בעלי המניות לבין אישור הרגולציות. אחנו לא צופים בעיות רגולטוריות בעולם. צריך לעבור על זה בארה"ב, סין טייוואן וכו'. אנחנו מאמינים שהסגירה תהיה בעוד חמישה חודשים עד שנה. נעבוד בקצב, שני הצוותים, ונעשה זאת כמה שיותר מוצלח".

קראו עוד בכלכליסט

וולדמן הוסיף: "ג'נסן (ג'נסן וואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה) בנה צוות מדהים של אנשים שהולכים איתו עשרות שנים. לא רואים את זה בהרבה חברות, בטח לא בארה"ב, שעשרות אנשים נמצאים יחד מעל 25 שנה ובונים חברה עם מחויבות אישית ומקצועית. זה מה שאנחנו מחפשים - חברה בריאה עם תרבות נכונה, עם מצוינות גם טכנולוגית גם עסקית וגם מבחינת עבודת צוות". 

לדבריו, "ג'נסן ואני מכירים אחד את השני כבר שנים. הפכנו להיות ידידים. מצאתי שותף עם תרבות ואופי ניהולי די דומה למה שיש אצלנו במלאנוקס. התרבות שם היא מאוד בריאה ונכונה; היחס לעובדים מאוד נקי ופשוט".

בתשובה לשאלה האם הוא מתכוון להישאר בחברה, אמר וולדמן: "אני פחות אוהב שאלות אישיות. לא מדובר עליי. מדובר על החברה. אני אעשה את החלק שלי כדי שהדבר הזה יצליח. לגבי העתיד שלי אני עוד לא יודע. לא החלטנו. נחליט יותר מאוחר".

הוא ציין כי "העובדים יקבלו הרבה מאוד כסף. 125 דולר למניה. לעובדים יש אחוז מאוד יפה מהחברה, לדעתי מעל 7%, והם יקבלו הרבה מאוד כסף. מעבר לזה, אנבידיה, כדי לשמר את העובדים בתוך החברה, תמשיך להעניק להם מניות מוגבלות. זו לא רכישה של בניינים אלא רכישה של אנשים, וכשאתה עושה רכישה כזו אתה מחויב לדאוג לשמירת האנשים. החבר'ה של מלאנוקס ייהנו מהמיזוג הזה כלכלית, אישית ומקצועית - בגלל הטכנולוגיות והדברים הנוספים שנעשה יחד".

האם מראש לא היה סיכוי לשרוד בחברה עצמאית?

וולדמן: "אני חושב שמלאנוקס היתה יכולה להמשיך גם בתור חברה עצמאית ולהמשיך לגדול. הנסיבות הן אלה שהחלטנו שזה הדבר הכי נכון לעשות כרגע. מלאנוקס בהחלט עושה את הדבר הנכון לבעלי המניות, לעובדים, ללקוחות ולספקים".

כמה עובדים יפוטרו בארץ? ניתנה הבטחה להמשך פעילות בהסכם הרכישה?

"התוכנית היא לא לצמצם את מספר העובדים, אלא להיפך. יש סיכוי שנגדל כדי להאיץ חלק מהתוכניות שלנו". 

בהודעה דיברתם על פיתוח משותף של תשתית מחשוב עתידית.

"אין לנו עדיין תוכנית מוגדרת. דיברנו כמה פעמים בתור שתי חברות ונמשיך עד סגירת העסקה לעבוד כשתי חברות. יש לנו כמה רעיונות, אך אין עדיין תוכנית מסודרת. נעבוד כשתי חברות עד הסגירה, זה ייקח כמה חודשים ואז נעשה דברים יותר מחוברים וסנרגטיים יחד".

לדברי וולדמן, "אני חושב שהטכנולוגיות ואבני הבניין שיש לאנבידיה ומלאנוקס יבנו את הארכיטקטורה העתידית של המחשוב בתוך חדרי המחשב העתידיים. יחד נוכל ליצור מערכות הרבה יותר יעילות. הסינרגיה של שתי החברות מבחינה טכנולוגית ומה שאנו מביאים ללקוחות - משמעותה שאחד ועוד אחד שווה פחות או יותר חמש".

וולדמן במסיבת העיתונאים, צילום: דור מנואל וולדמן במסיבת העיתונאים | צילום: דור מנואל וולדמן במסיבת העיתונאים, צילום: דור מנואל

היו שיקולים מעבר למחיר? למה בחרתם באנבידיה?

"לא. עשינו את הדבר הנכון לבעלי המניות. זו חברה מעולה. יצא שהשילוב של מה שהכי משתלם לבעלי המניות ומה שהכי משתלם טכנולוגית - מתכנס לאותה חברה.

מה עם אינטל?

"אנחנו לא יכולים לדבר על חברות אחרות".

וולדמן ציין כי "כל האתרים שלנו בישראל יישארו. יש לנו את הבנין החדש שאנו אמורים להיכנס אליו השנה. אנחנו ואנבידיה ניכנס אליו השנה". לדבריו, "יש לנו מעל 125 עובדים ברשות הפלסטינית, והם נותנים לנו תרומה יפה ומשמעותית. גם שם נתרחב"

האם תישארו יחידה נפרדת או תתמזגו?

לא סגור סופית. התוכניות שלנו הן שמלאנוקס תישאר יחידה נפרדת ועובדת בצורה עצמאית גם מהצד העסקי וגם מהפן הטכנולוגי. כמובן שיהיה שיתוף פעולה מאוד הדוק בין השני הגופים".

זה יום שמח בשבילך או עצוב?

"יש לי רגשות מעורבים לגבי היום הזה. אני גם שמח וגם עצוב".

מה שמעת מעובדי מלאנוקס?

המסר שלנו שעבדנו בתור קבוצה הרבה מאוד שנים, ונמשיך לעבוד בתור קבוצה. לכל אחד יש את הפן האישי במחשבות שלו, אבל לרוב העובדים לא ישתנו הרבה דברים אם בכלל.

בעזה יש חגיגות היום?

עוד לא הייתי בעזה היום. שלחנו אימיילים לכל העובדים שלנו שם. יותר קל להם לעבוד עם חברות בינלאומיות מאשר עם חברות ישראליות . עברנו שלוש מלחמות יחד, ויחסי העבודה חיובים. החיכוך החיובי בין עובדינו לעובדים הפלסטינים חשוב, ועוזר לכלכלה שם". 

מכירת מלאנוקס היא האקזיט השני בגובהו לחברה ישראלית אי פעם, אחרי מובילאיי שנמכרה לאינטל ב-15.2 מיליארד דולר. המרוויח העיקרי בעסקה הוא וולדמן עצמו, המחזיק ב-3.6% ממניות החברה וצפוי לקבל תמורתן כ-250 מיליון דולר (905 מיליון שקל).

תגיות