אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ההשקעות סטפנ'ס החל לסקר את כיל - ומעניק לה מחיר יעד של 7 דולר למניה צילום: בלומברג

בנק ההשקעות סטפנ'ס החל לסקר את כיל - ומעניק לה מחיר יעד של 7 דולר למניה

מדובר במחיר הגבוה ב-35% ממחירה בפתיחת המסחר הערב בניו יורק; הבנק מעניק למניית כיל משקל יתר, ומציין את העלות הנמוכה שבה כיל מפיקה את האשלג ואת ההובלה שלה במוצרי פוספט מיוחדים; בתחום הסיכונים מציין הבנק את נושא סיום הזכיון של כיל ב-2030

12.03.2019, 22:14 | גולן חזני

בנק ההשקעות האמריקני סטפנ'ס (Stephan's) החל לסקר את כיל, ומעניק לה בסקירה ראשונה מחיר יעד של 7 דולר למניה - 35% מעל למחירה בפתיחת המסחר הערב (ג') בניו יורק.

הבנק מעניק למניית כיל משקל יתר ומציין את העלות הנמוכה שבה כיל מפיקה את האשלג, ואת ההובלה שלה במוצרי פוספט מיוחדים; "עם השיפור במחזוריות שוקי החקלאות, שני השווקים הללו נראים אטרקטיביים", נכתב בסיקור.

קראו עוד בכלכליסט

עידן עופר ומפעלי ים המלח, צילום: עימת שעל, בלמברג עידן עופר ומפעלי ים המלח | צילום: עימת שעל, בלמברג עידן עופר ומפעלי ים המלח, צילום: עימת שעל, בלמברג

מוצר נוסף שמפיקה כיל, הברום, מהווה כרבע מההכנסות "ולאחרונה חלקו ברווח גבוה אף יותר, ואמור להמשיך לספק תשואות גבוהות עם נסיגתה של סין מהשוק. אנו רואים את כיל ממוצבת היטב בתקופה שבה העניין של המשקיעים בתשומות חקלאיות צובר תאוצה, והם תרים אחר פוזיציות חדשות אחרי שהמיזוגים והרכישות הקטינו את מספר השחקנים בסקטור", מציינת הסקירה.

בבנק מתייחסים לטענות משקיעים כי כיל היא המורכבת ביותר מבין מניות הדשנים, וכי הם אינם מבינים את המורכבויות של נושא ים המלח ואת המונח "מניית זהב", ומתקשים לעמוד בקצב השינויים בצורת הדיווח הפיננסי של החברה.

"לדעתנו, החזקות החברה לישראל בכיל היא בעייתית יותר ממניית הזהב. כיל ביצעה שינויים תכופים בצורת הדיווח הפיננסי אולם השינוי האחרון, בהנחה שיישמר, אמור לתרום לשקיפות ולבהירות לגבי ביצועיהם של עסקי החברה, כאשר יהיו רבעונים נוספים לצורך השוואה. במידה וכיל תמשיך להציג שיפורי התייעלות שלהערכתנו אפשריים ותעמוד ביעדיה לתחומי המוצרים המיוחדים, תחזיות הרווח והתזרים החופשי שלנו יוכלו לעלות משמעותית", מציין האנליסט מרק קונלי.

בתחום הסיכונים מציין קונלי את נושא סיום הזכיון של כיל ב-2030 ואת העובדה שהנושא אינו ברור דיו, אם כי לדבריו נראה שאין למדינת ישראל רצון לאבד את הזכיון של כיל ואת התמלוגים שהיא מקבלת ממנה בעבורו. בנוסף הוא מציין את הביקורת הנרחבת מההיבטים הפוליטיים, החברתיים והציבוריים כלפי אזור ים המלח בישראל, שם מופק האשלג, וטוען כי "ההשקעה של כיל בניהול רמות המים בעתיד עשויה להיות יקרה יותר". עוד הוא מציין כי עליית מחירים או ירידה בתשומות בתחום הפוספט עלול לפגוע ברווח של כיל בתחום.

תגיות