אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טראמפ: "סין הגיונית. הסכם סחר? נדע עוד 3-4 שבועות" צילום: איי פי

טראמפ: "סין הגיונית. הסכם סחר? נדע עוד 3-4 שבועות"

"אם נצליח, זה משהו שידברו עליו עוד הרבה זמן", אמר הנשיא בהתייחסו לשיחות הסחר; עדיין קיימות מחלוקות בין הצדדים, והאמריקאים אינם מוכנים לשלב את ביקורו של הנשיא שי בארה"ב עם הכרזה על הסכם עתידי כפי שהסינים רוצים

15.03.2019, 10:56 | שירות כלכליסט

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר אתמול (ה') שארצו תדע כנראה תוך שלושה עד ארבעה שבועות לגבי האפשרות לחתימה על הסכם סחר עם סין.

קראו עוד בכלכליסט

"יהיו לנו חדשות על סין. כך או אחרת, נדע תוך שלושה עד ארבעה שבועות", אמר טראמפ בקבלת פנים ליום פטריק הקדוש שנערכה בחדר המזרחי של הבית הלבן. הנשיא אמר גם שסין הייתה "מאוד אחראית והגיונית" בדיונים.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

שתי הכלכלות הגדולות בעולם מסובכות כבר שנה במלחמת סחר, שהתחילה בהטלת מכסים הדדית. אמנם ישנם כמה סימנים שעשויים להצביע על סיום אפשרי לסכסוך, אך בין השתיים נותרו מחלוקות בנוגע לסוגיות ההגנה על קניין רוחני וגורמים מבניים מסוימים בשוק הסיני שלטענת ארה"ב פוגעים בה. "אם נצליח, זה משהו שידברו עליו עוד הרבה זמן," אמר טראמפ.

בחודש שעבר דחה ממשל טראמפ הטלת מכסים נוספים על סחורות סיניות. מזכיר המדינה מייק פומפאו אמר מוקדם יותר החודש שארה"ב וסין נמצאות "על סיפו" של הסכם אפשרי. עם זאת, ביום רביעי אמר טראמפ שהוא "לא ממהר" להגיע להסכם סחר עם בייג'ינג.

קשיים בתיאום פגישה החודש

במקביל מדווח אתר CNBC כי צוות המשא ומתן הסיני הציע לשלב הכרזה על הסכם עתידי עם ביקור של הנשיא שי ג'ינפינג בארה"ב. נציגים של שתי המדינות עומלים על הכנת פגישת המנהיגים שתיערך באתר הנופש הפרטי של טראמפ במאר-א-לאגו, פלורידה, לאחר ביקורו של נשיא סין באירופה בסוף מרץ. זאת על מנת למנוע מהדבר להיראות כאילו שי נוסע במיוחד לארה"ב כדי להכריז על העסקה. אך פקידי ממשל אמריקאים טוענים שעדיין ישנם יותר מדי פרטים שיש לסגור עד ההכרזה על הגעה לעסקה, מה שהופך פגישה בחודש מרץ לבלתי סבירה.

"תקוותנו היא שאנו נמצאיםשבועות האחרונים שנותרו לנו עד ההגעה להסכם", כך אמר רוברט לייטייזר, נציג הסחר של ממשל טראמפ, בדברים שאמר לוועדת הכספים של הסנאט ביום שלישי. אך הוא לא התחייב לתוצאה חיובית לשיחות, או לקיום הפגישה, ואמר שנותרו הרבה נושאים שיש לפתור. לדבריו, "אם נושאים אלה לא ייפתרו לטובת ארה"ב, לא תהיה לנו עסקה".

מאז ששתי המדינות הסכימו על הפסקת אש זמנית בוועידת ה-G20, צוות המו"מ האמריקאי ביקש ממקבילו הסיני התחייבות לוויתורים מראש, בעוד הצוות הסיני ניסה לדחות את הדיון בנושאים היותר מסובכים, מתוך כוונה שהנשיאים יפתרו אותם ביניהם. אך הדינמיקה הזאת השתנתה לטענת מקורבים לשיחות כאשר טראמפ נטש את השיחות עם נשיא צפון קוריאה קים ג'ונג און בהאנוי, אחרי שצפון קוריאה ביקשה לסיים את כל הסנקציות המוטלות עליה. בעקבות זאת בייג'ינג רוצה כעת עסקה סגורה לחלוטין לפני שמנהיגה ייפגש עם טראמפ, וזאת למרות שהאחרון עדיין מעדיף לסגור את העסקה בעצמו.

תגיות