אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועידת רובוטיקה ובינה מלאכותית ראשונה נפתחה בוותיקן צילום: shutterstock

ועידת רובוטיקה ובינה מלאכותית ראשונה נפתחה בוותיקן

הוועידה היא יוזמה של הכנסיה הקתולית וקיבלה את תמיכתו הישירה של האפיפיור פרנסיסקוס. המטרה שלה היא לנסות להבין כיצד ישפיעו השינויים הטכנולוגיים על בני האדם בעתיד

24.03.2019, 18:46 | שירות כלכליסט

ועידה ששמה Roboethics: Humans, Machines and Health, נפתחה היום (ראשון) בוותיקן, מקום מושבו של האפיפיור, ראש הכנסיה הקתולית. על פי הדיווח של ה-BBC, את הוועידה מארח מכון המחקר Pontifical Academy for Life, שנוסד לפני 25 שנה על ידי האפיפיור יוחנן פאולוס השני, בתגובה לשינויים המהירים בתחום הביו-רפואה.

קראו עוד בכלכליסט

עד כה הנושא העיקרי שנחקר במכון הוא טכניקות עריכת הגנום האנושי. אבל בוועידה הנוכחית מתאספים כעת מדענים, מומחי אתיקה ותיאולוגים, כדי לדון בעתיד הרובוטיקה והבינה המלאכותית. הרעיונות שיועלו בה "נוגעים ללב המשמעות של להיות אנושי", כך לפי דברי הכס הקדוש, ועשויים להגדיר את הדורות הבאים על פני כדור הארץ.  

האפיפיור פרנסיסקוס, צילום: אורי לנץ האפיפיור פרנסיסקוס | צילום: אורי לנץ האפיפיור פרנסיסקוס, צילום: אורי לנץ

באירוע הפתיחה של הוועידה, הוקרא מכתב של האפיפיור פרנסיסקוס שמיועד לאנושות, בו הוא מתאר את הפרדוקס של "הקידמה" ומזהיר מפני פיתוח טכנולוגיות בלי לחשוב ראשית על תוצאותיהן מבחינה חברתית. הוא הדגיש בו גם את הצורך לחקור טכנולוגיות חדשות: בתחום התקשורת, הננוטכנולוגיה, הביוטכנולוגיה והרובוטיקה.

"קיים צורך דחוף להבין את שינויי העידנים ואת הגבולות החדשים שלנו על מנת לקבוע כיצד להשמיש אותם לטובת האדם, תוך כדי כיבוד וקידום כבוד האדם באשר הוא," כתב האפיפיור. בניגוד חד למסר הזה הובאה ההיפותזה של הפרופסור היפני הירושי אישיגורו, שאומר שבעוד 10,000 שנה לא נוכל עוד להבחין בין רובוטים לבני אדם. גישה שמתכתבת עם תיאוריית הסינגולריות של ריי קורצווייל, העתידן ובכיר בגוגל. 

פרופסור אישיגורו, שהתפרסם לאחר שיצר רובוטים דמויי אדם במעבדה שלו באוניברסיטת אוסקה, דיבר על הצורך לפתח את גופינו הרחק מהחומרים מהם הם עשויים כיום, ולהחליפם ברכיבים עמידים יותר. "המטרה הסופית של האבולוציה האנושית היא אלמוות ע"י החלפת הבשר והעצמות בחומרים לא אורגנים. השאלה היא מה נעשה אם משהו יקרה לכוכב הלכת שלנו, או לשמש. אם לא נוכל לחיות על כדור הארץ, נאלץ לחיות בחלל. מה עדיף במקרה כזה? חומרים אורגניים או לא-אורגניים?", כך אישיגורו.

תגיות