אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוזרים למהגרים: חברת הפינטק Rewire מגייסת 12 מיליון דולר צילום: אריק סולטן

עוזרים למהגרים: חברת הפינטק Rewire מגייסת 12 מיליון דולר

החברה מפעילה שירותים פיננסיים עבור מהגרי עבודה באירופה ובישראל ומקיימת שת"פ עם SBSA, הבנק הגדול ביותר באפריקה. את סבב הגיוס הובילה קרן ויולה פינטק

25.03.2019, 16:01 | הגר רבט
חברת הפינטק Rewire, שמפתחת פלטפורמה בנקאית עבור מהגרים, הודיעה היום (ב') על גיוס סבב A של 12 מיליון דולר. הוא הובל בידי קרן Viola FinTech והשתתפו בו משקיעים חדשים וקיימים: BNP Paribas (דרך גוף ההשקעות אופרה טק ונצ'רס), OurCrowd, קרן הון סיכון Montea ושותפה האסטרטגי Standard Bank of South Africa, והמשקיעים ירון מלבאום ופרופ' יאיר טאומן (בנק הפועלים לשעבר, שמכהן גם כיו"ר דירקטוריון החברה).

קראו עוד בכלכליסט

Rewire הוקמה ב-2015 בידי גיא קשטן, סער יהלום, אור בן-עוז ועדי בן-דיין ומעסיקה כיום 40 עובדים בישראל וחמישה באמסטרדם. קשטן, מנכ"ל החברה סיפר בשיחה עם כלכליסט כי הרעיון לפנות לשוק מהגרי העבודה הגיע בעקבות מחקר של שביצע בן-עוז על הפעילות הפיננסית העולמית.

"השוק כולו הוא של יותר מ-200 מיליון מהגרי עבודה מסביב לעולם, שעושים זאת עבור ייצור עתיד פיננסי טוב יותר למשפחה" אמר המנכ"ל. "תחום שליחת הכספים בלבד הוא 600 מיליארד דולר בשנה, אבל כלל השירותים הבנקאיים שהאוכלסייה הזו צורכת מסתכמת בכמה טריליונים. גילינו למשל שאחרי כ-3-4 שנים בעבודה מהגרים רבים מתחילים לרכוש נכנסים במדינת המוצא שלהם. היום הם משתמשים בכמה גופים שונים כדי לספק להם את השירותים הבנקאיים שהם צריכים ואנחנו רוצים לאחד".

עובדי Rewire, צילום: אריק סולטן עובדי Rewire | צילום: אריק סולטן עובדי Rewire, צילום: אריק סולטן

Rewire מציעה חבילה של שירותים פיננסיים עבור מהגרי עבודה בישראל ובאירופה; הלקוח מקבל חשבון עו"ש מקומי אליו הוא יכול לקבל את המשכורת, לקנות ברשת וגם להשתמש בכסף במדינת המוצא שלו. לחברה שיתופי פעולה עם בנקים במדינות המוצא המאפשרים ללקוח לבצע העברת כספים למדינה כמו גם ליהנות ממוצרים פיננסיים שונים כגון תשלומים לחינוך, לקיחת הלוואות ונטילת משכנתא.

החברה פועלת כיום בשיתוף פעולה עם SBSA, הבנק הגדול ביותר באפריקה שפעיל ב-20 מדינות שרבים מתושביהן מגיעים לאירופה כמהגרים בעלי אשרות עבודה. כחלק משיתוף הפעולה חוברו שירותי הבנק לשירות של Rewire ומאפשרים לה לספק ללקוחות באירופה חשבונות בינלאומיים. בנוסף, החברה מתרחבת לשרת לקוחות ממדינות נוספות מאסיה ואפריקה.

העובדים מגיעים מעשר מדינות שונות

לפי נתוני Rewire, יש לה כיום עשרות אלפי לקוחות חוזרים והיא מטפלת במאות מיליוני דולרים בשנה. החברה מנהלת קהילות גלובליות של מהגרים בדגש על קהילות הפיליפינים, הודים וניגרים ובנוסף תומכת גם במהגרים מתאילנד, נפאל וסרי-לנקה. בישראל השיקה החברה שיתוף פעולה עם רשת סופר-פארם שמעמידה בסניפיה עמדות המאפשרות למהגרים לבצע הפקדות כסף, בנוסף לשיתופי פעולה קיימים עם רשת GMT ועם בנק דואר.

קשטן ציין שעובדי החברה בישראל מגיעים מיותר מעשר מדינות מוצא שונות ומכהנים במגוון תפקידים: "העובדת הראשונה שלנו היא מהגרת עבודה מהפיליפינים שהתחתנה עם ישראלי. רבים מהעובדים מגיעים לחברה לצרכי בניית קהילה מקומית במדינת המוצא שלהם ואז מתקדמים בה".

מה לגבי התגובה של המערכת הפיננסית, האם נתקלתם בצורך לשכנע בנקים בעולם שזו אוכלוסייה שראוי להתייחס אליה או שהם שמחו על הפתרון החדש?

"זה שונה מאוד בין בנקים במדינות המוצא ובנקים במדינות היעד. הבנקים במדינות המערביות מאופיינים בגישה שאלה לקוחות שרק שולחים את הכסף הביתה ולא צורכים שירותים פיננסיים נוספים ולכן הם לא לקוחות יעד. אבל במדינות המוצא מדובר בלקוחות עם שכר של פי 2-3 מהממוצע, שצורכים שירותים פיננסיים מתקדמים וקשה להגיע אליהם, היום אנחנו רואים עצמנו כגשר ועובדים עם בנקים בשתי המדינות".

פרופ' דניאל צידון, שותף מייסד בקרן ויולה פינטק, מסר: "זוהי ההשקעה השניה שאנו מבצעים בקרן, והיא מביאה לידי ביטוי את תיזת ההשקעה שלנו המבוססת על Fintegration, כלומר שיתוף פעולה בין מוסדות פיננסיים לחברות פינטק. בנוסף משקפת ההשקעה את עיקרון הפעולה שלנו המדגיש שיתוף משקיעי הקרן בהשקעות ישירות בחברות הפורטפוליו וביצירת ערך עבור החברות בהן אנו משקיעים. Rewire מצליחה להביא מענה לקהל יעד שצמא לסוג זה של פתרונות ובכך לגייס לטובתה את הבנקים שלרוב אינם יודעים לשרת קהל זה ולאפשר גם להם להרחיב את פעילותם".

תגיות