אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כדי לגייס יותר: בזק נוטה לבצע את גיוס ההון בדרך של הנפקת זכויות צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

כדי לגייס יותר: בזק נוטה לבצע את גיוס ההון בדרך של הנפקת זכויות

בשל המחיקה הצפויה של כמעט כל הונה העצמי, תכננה בזק לגייס הון בהנפקת מניות. אולם על מנת שלא לסכן את היתר השליטה של בי־קום, נוטה דירקטוריון בזק לבצע את הגיוס בדרך של הנפקת זכויות, שתאפשר לבזק לגייס עד למיליארד שקל

26.03.2019, 07:44 | גולן חזני

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

דירקטוריון בזק נוטה לבצע את גיוס ההון של החברה בדרך של הנפקת זכויות. ל"כלכליסט" נודע כי בשל הנסיגה במחיר המניה והן כדי להבטיח לחברת בי־קום שמחזיקה בשליטה (26.3%) את היכולת לשמור על חלקה המינימלי לפי היתר השליטה, הנטיה היא לבחור בצורה הזו של גיוס הון. בנוסף, הנפקת זכויות לא מגבילה את בזק בהיקף הגיוס והוא יוכל להגיע עד למיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

עוד נודע כי שתי חברות הסלולאר הגדולות האחרות, סלקום ופרטנר, מצויות גם הן בשלבים מתקדמים של בחינת גיוס הון, אולם הן צפויות לבצע אותו בדרך של הנפקת מניות. שווי החברות ירד דרמטית בשנה האחרונה.

כפי שפורסם ב"כלכליסט" בתחילת השבוע, בזק בוחנת גיוס של 400־500 מיליון שקל, לאור הפגיעה המהותית הצפויה בהון החברה, עם המחיקה של קרוב ל־2 מיליארד שקל בדו"חות הרבעוניים והשנתיים שיתפרסמו ביום חמישי. כדי למזער את הפגיעה, מתכוונת בזק לצאת בגיוס הון משמעותי בשבועות הקרובים.

בחברה רגילה ללא היתר שליטה, אין פער משמעותי בין הנפקת מניות חדשות להנפקת זכויות, אבל בבזק המצב רגיש בשל הפגיעה בפירמידה כולה. לכך מצטרפת העובדה שבי־קום צפויה להפר את הקובננטים שלהם התחייבה למחזיקי האג"ח, להם היא חייבת מעל 2.5 מיליארד שקל. בי־קום מחזיקה ב־26.3% ממניות בזק, והיא מחוייבת להמשיך להחזיק ב־25% לפחות כדי לשמור על היתר השליטה שלה בבזק. בי־קום שבקופתה יש 700 מיליון שקל, מצויה במצב רגיש והיא עצמה מתכננת גיוס הון או יציאה למהלך של מציאת משקיע כדי לחזק את הונה העצמי. מסיבה זו, השתתפות בהנפקת זכויות של בזק תחייב אותה לגייס הון גדול אף יותר מ־200־300 מיליון שקל, שבשוק העריכו שיספיקו לה בשלב זה.

שלמה רודב שלמה רודב שלמה רודב

יתרון נוסף בהנפקת זכויות הוא מתן תחושה טובה לבעלי המניות של החברה, ומתן עדיפות להם על פני בעלי מניות חדשים שרוצים לנצל את הירידות בחברה ולהיכנס בשערים נמוכים יחסית. בעלי מניות שלא מעוניינים להזרים הון לחברה במסגרת הזכויות יכולים למכור את הזכות הזו במסחר בבורסה.

בהנפקת מניות, בי־קום יכולה אמנם להשתתף, אבל לא מובטח לה שתוכל לשמור על חלקה, גם אם תסכים להזרים את חלקה היחסי בגיוס. זאת משום ששחקנים אחרים יכולים להציע, בתהליך שנערך בצורת מכרז, סכום גבוה יותר ולהשאיר את בי־קום בלי יכולת לשמור על חלקה.

בהנפקת מניות תוכל בי־קום לדלל רק 1.3% מחלקה כדי לשמור על נתח של 25%, מה שמגביל את בזק בגיוס לעד כ־400 מיליון שקל, אולם בהנפקת זכויות המגבלה הזו לא קיימת.

ההערכה היא שמחזיקי האג"ח של בי־קום שיתכנסו היום, יגיעו למסקנה שכדאי להם לאפשר לחברה שמנוהלת על ידי עמי ברלב והיו"ר שלה הוא שלמה זוהר, להשתתף בהנפקת הזכויות, וליהנות מהתאוששות של בזק בעתיד הנראה לעין. אפשרות אחרת היא שמחזיקי האג"ח ינסו לכפות על החברה למכור במחירים הנוכחיים את אחזקתה בבזק כדי לפרוע את חובם, אולם תרחיש כזה צפוי להיתקל במאבק הן של מחזיקי אג"ח אינטרנט זהב שמחזיקה בשליטה בבי־קום, שטוענים כי לבי־קום שווי נכסי חיובי ואין צורך למכור את מניותיה בבזק ולפגוע בבעלי המניות ויתכן שגם בהנהלת בי־קום עצמה שתעדיף השתתפות בגיוס של בזק.

תגיות