אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת התעשייה

​​​​יו"ר בז"ן: "מי שלא יתאים עצמו למציאות החדשה לא תהיה לו זכות קיום"

כך אמר היום עובדיה עלי בוועידת התעשייה של "כלכליסט"; לדבריו התעשייה נערכת להפסקת שיווק מכוניות מונעות בסולר ובנזין ומקימה חממות טכנולוגיות לשיפורה; לגבי זיהום האוויר מהמפעלים אמר "תבחנו תעשיות דומות לשלנו בצרפת, גרמניה או איטליה ותראו שאנחנו במקום יותר טוב"

26.03.2019, 17:24 | ליאור גוטמן

"לגבי 2030 והתוכניות של המדינה להפסיק לשווק מכוניות מונעות בסולר ובנזין, אנחנו מתייעצים עם חברות בינלאומיות ונערכים לעולם של חדשנות. בכל מה שקשור למציאות מתהווה מי שלא יתאים עצמו ויתרענן אין לו זכות קיום. אנחנו פועלים בכיוון לרבות הקמת חממות טכנולוגיות לשיפור התעשיה" - כך אמר הבוקר (ג) יו"ר בתי הזיקוק בחיפה (בז"ן) עובדיה עלי. הגברים נאמרו במסגרת ועידת התעשיה של ישראל שנערכת בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

עלי טען שטוב להתכנס מדי שנה ולראות את תרומת התעשיה לכלכלת ישראל. לדבריו "התעשיה אחראית ל-50% מהייצוא והיא תורמת כ-50 מיליארד שקל מדי שנה לכלכלה, עם העסקה ישירה ועקיפה של יותר ממיליון איש. אם בוחנים את ערי הפיתוח, הקיבוצים והמושבים אזי מגיעים לרף העסקה של כ-40% מכוח האדם שממוקם שם", אמר.

ועידת התעשייה של ישראל עובדיה עלי יו"ר בזן, צילום: עמית שעל ועידת התעשייה של ישראל עובדיה עלי יו"ר בזן | צילום: עמית שעל ועידת התעשייה של ישראל עובדיה עלי יו"ר בזן, צילום: עמית שעל

עלי חידד שהנתונים רק מעידים על חשיבות התעשיה במדינה כמו ישראל, כיוון שאפשרויות התעסוקה בפריפריה הן מוגבלות. "בערים כמו כרמיאל, דימונה או מגדל העמק אין הרבה אפשרויות תעסוקה. והנה, לא אחת אתה עומד ומשתמומם על השקט היחסי שמלווה סגירה של מפעל. קחו למשל את חיפה כימיקלים, שעבדה בחיפה ותרמה למדינה כמיליארד שקל מדי שנה. סגרו את המפעל שם, ואין לאף אחד אמפתיה או חמלה", טען.

בהתייחסו לבית הזיקוק אמר שתרומתו למשק גובהה במיוחד. "מדובר במחזור של כ-7 מיליארד דולר שתורם לכ-3% מהייצוא וכ-0.6% מהתל"ג של מדינת ישראל. אנחנו אחראים לתעסוקה של 13 אלף איש ובזכות כרמל אולפינים אנחנו מספקים חומרי גלם ל-340 מפעלים, רובם בפריפריה, במושבים בקיבוצים ובערי הפיתוח, על כל המשתמע מכך. כל אחד יכול לדמיין אם לכ-40 אלף עובדי המפעלים הללו לא היה להם ספק חומרי גלם מקומי. בכלל, התעשיה תורמת לפריון ואם בוחנים את בתי הזיקוק אז כל עובד שם אחראי לכ-160 אלף שקל, מקום שני לתעשיית הגז שהתפתחה בישראל", אמר.

בהתייחסו לנושאי איכות הסביבה טען עלי שבתי הזיקוק משקיעים כסף ניכר בצמצום הפליטות לאזור מפרץ חיפה. הנושא עלה לכותרות בשנים האחרונות, ועלי מסביר שבתי הזיקוק הם אחת התעשיות הנקיות בעולם ביחס לתקנים הנדרשים מהם. "תבחנו תעשיות דומות לשלנו בצרפת, גרמניה או איטליה ותראו שאנחנו במקום יותר טוב", אמר.

בהתייחסו לאירועים הביטחוניים של הימים האחרונים אמר עלי שבית זיקוק הוא מתקן אסטרטגי שמאפשר עצמאות אנרגטית. "אנחנו חיים בשכונה בעייתית והמשמעות הביטחונית שהתעשיה היא גבוהה וכדאי שנזכור את זה, אמר. בשורה חדשה בתחום איכות האוויר היא היכולת של בתי הזיקוק לשווק מזוט בעל תקן מחמיר יותר כבר החל משנה הבאה, מהלך שאף ישפר את מרווחי הזיקוק של החברה ויתרום לה כלכלית.

תגיות