אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה לשאול שנייה אחרי שמסרבים לתת לכם העלאה צילום: שאטרסטוק

מה לשאול שנייה אחרי שמסרבים לתת לכם העלאה

בררו למה ונסו לקבל הטבות אחרות - אם כבר אזרתם אומץ וביקשתם העלאה בשכר אך סירבו לכם, כדאי לראות בזה את תחילת המשא ומתן ולא את סופו

26.03.2019, 13:50 | שירות כלכליסט
אם אזרתם אומץ לבקש העלאה בשכר אך נתקלתם בסירוב מטעם המעסיק, אתם לא לבד. בסקר שנערך בקרב יותר מ-7,000 מעסיקים בארה"ב על ידי אתר PayScale, רוב הנשאלים אמרו שאין בכוונתם לתת העלאה משמעותית בשכר לעובדים שלהם השנה. למעשה, כמעט 70% מתוכם אמרו שהם מתכננים לתת העלאה של 3% או פחות לחלק מעובדיהם.  

קראו עוד בכלכליסט

לידיה פרנק, סגנית נשיאת אסטרטגיית תוכן בפייסקייל, אמרה ל-CNBC שעצתה לכל מי שקיבל סירוב לבקשתו להעלאת שכר היא לא להתייחס ל'לא' כסוף השיחה. "אניי חושבת ש'לא' צריך להיות פתח לשאילת שאלות נוספות".

פרנק מציעה שלוש שאלות שכדאי לדעתה לשאול מיד כשאתם מקבלים סירוב לבקשתכם:

1. שאלו למה

אם אתם לא מבינים את הסיבה שבגללה לא קיבלתם העלאה, פרנק אומרת שזה בסדר גמור לחפור יותר לעומק אחר הסיבה לכך. "כמובן שאתם צריכים לשמור על השיחה מכובדת ומקצועית. נסו להתנתק מהרגש כשאתם מנהלים את השיחה הזאת כי אתם לא רוצים שהיא תתחמם", היא מייעצת.

העלאה בשכר יכולה לבוא לידי ביטוי גם בהטבות במקרה שהמעסיק מיצה את יכולתו להעניק תגמול כספי, צילום: שאטרסטוק העלאה בשכר יכולה לבוא לידי ביטוי גם בהטבות במקרה שהמעסיק מיצה את יכולתו להעניק תגמול כספי | צילום: שאטרסטוק העלאה בשכר יכולה לבוא לידי ביטוי גם בהטבות במקרה שהמעסיק מיצה את יכולתו להעניק תגמול כספי, צילום: שאטרסטוק

לדוגמא, אפשר לשאול את הבוס משהו כמו: "באמת שהייתי רוצה להבין טוב יותר למה בקשתי נדחתה. האם יש משהו שאני יכול/ה לשפר?", לדבריה זו שאלה שאולי תתן לכם מושג האם הסיבה לסירוב קשורה לביצועים שלכם או לגורם חיצוני, למשל תקציבי.

"אני חושבת שזה הוגן לגמרי לשאול 'למה?', ואם אתם מרגישים שמי שמולכם מתחמק או מסרב לענות, זה צריך להדליק נורה אדומה".

2. שאלו בקשר לשכר משתנה

אם המעסיק שלכם לא יכול להיענות לבקשתכם להעלאה, פרנק מציעה לשאול אותו לגבי שכר משתנה, כמו בונוסים שקשורים לפרויקטים מסוימים. היא אומרת שאפילו אם הבונוס כבר כלול בחבילת התגמולים שלכם, אתם עדיין יכולים לשאול משהו כמו "היי, אני יודעת שדיברנו על כך שאבצע את הפרויקט הזה. אם אעשה אותו בהצלחה, האם אז נוכל לדבר על בונוס?".

"אני חושבת שיותר ארגונים נכונים לשקול זאת כי הם מרגישים מחויבים רק אם אתם מציגים ביצועים טובים. בעיקרון, זה כאילו החברה משיגה את התוצאה, ומשלמת עבורה. לכן זה משהו שקל יותר להשיג לפעמים מאשר העלאה קבועה בשכר".

3. שאלו בקשר להטבות אחרות

אם חברה לא מסוגלת להעניק לכם העלאה או בונוס עקב מצבה הפיננסי, פרנק מציעה לדבר על הטבות אחרות שיעזרו לכם להפוך את חוויית העבודה שלכם ליותר נעימה. "כשחברות מרגישות שהן מרוקנות, כלומר שהוציאו כבר כל מה שיכלו במונחי העלאות שכר, הן מחפשות לפעמים דרכים אחרות לתגמל את העובדים כדי לשמור עליהם מרוצים". זו הסיבה לדבריה שזה ממש בסדר לשאול על הטבות לא כספיות, כמו עוד ימי חופשה או האפשרות לעבוד מהבית.

"זה תלוי במה חשוב לכם. שאלו אם יש מקום לעשות דברים שיהפכו את תנאי העבודה שלכם ליותר נוחים ומספקים עבורכם".

בסופו של דבר, אם בקשתכם לבונוס או הטבות נדחתה, והבוס שלכם לא מסוגל להסביר לכם למה, אולי כדאי לכם לשקול לחפש עבודה חדשה. בראיין קרופ, סגן נשיא לקבוצות (group VP) בחברת המחקר Gartner, אומר שעובדים שמתפטרים מעבודתם כדי לעבור לעבודה אחרת בד"כ רואים עלייה של 15% בשכר שלהם. ברוב המקרים, הוא אומר, "לא תראו את 15% האלה אם תישארו בעבודה הנוכחית שלכם".

תגיות