אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שתי חברות מקבוצת אביליטי הושעו ממרשם הייצוא הביטחוני של ישראל צילום: Commvault

שתי חברות מקבוצת אביליטי הושעו ממרשם הייצוא הביטחוני של ישראל

ההחלטה של משרד הביטחון התקבלה לאחר שימוע, ובשל חשד שהחברות אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה ואביליטי מערכות ביטחוניות, הפרו את חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני - בין היתר בביצוע פעולות שיווק וייצוא ביטחוני של מערכות האזנה ואיכון ללא רישיונות

26.03.2019, 16:34 | צלי גרינברג
החברות אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה ואביליטי מערכות ביטחוניות הושעו ממרשם הייצוא הביטחוני של ישראל – שתיהן בבעלות אביליטי, הנסחרת כדואלית בנאסד"ק ובת"א בשווי של כ-43 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

ההשעייה חלה לאחר שימוע שנערך להן במשרד הביטחון ובחשד כי הפרו את חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני, וביצעו פעולות שיווק וייצוא ביטחוני של מערכות האזנה ואיכון ללא רישיונות.

החשדות עלו במסגרת חקירה שמנהל הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), יחד עם אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון. בסיום השימוע החליט המשרד להתלות ולהשעות את חברת אביליטי מערכות ביטחוניות מהמרשם כאמור, וכך גם את רישיונות השיווק, היצוא והצופן הנמצאים ברשותה וברשות אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה.

על שאר פרטי החקירה הוטל צו איסור פרסום והן משרד הביטחון והן החברה מסרבים להגיב ולהתייחס לנושא .בעלי השליטה באביליטי הם אנטולי חורגין (16.59%) ואלכסנדר אורובסקי (16.59%) – החברה אביליטי מספקת שירותי תקשורת ומודיעין לחברות, ממשלות וכוחות שיטור וצבא, באמצעות טכנולוגיות אכיפה, מעקב, שיטור וסייבר, והיא "זוכה" למעקב קרוב של מערכת הביטחון בישראל.

רק לפני כמה חודשים, בתחילת הרבעון השלישי של 2018, דיווחה החברה, שרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC) החליטה לבחון נגדה צעדי אכיפה לאחר שניהלה חקירה נגד החברה החל מפברואר 2017. החברה נחשדה בפרשה זו ידי הרשות בתיקון לאחור של נתוניה הפיננסיים, דו"חות כספיים ונתונים שונים, בהם ככל הנראה גם תחזיותיה. בחברה ציינו אז, כי אין טענה רשמית לאשמה או ממצאים לעבירה שביצעה החברה, בעלי השליטה או הדירקטוריון.

הטענות שהעלתה ה־SEC נוגעות, בין היתר, לעסקאות החלפת המניות, שנעשו במיזוג עם חברת קיימברידג' בספטמבר 2015, שהפך את אביליטי מאז לחברה ציבורית הנסחרת בנאסד"ק, ובינואר 2016 היא הפכה דואלית לאחר שביצעה רישום כפול והחלה להיסחר גם בבורסה בתל אביב.

בשנת 2017 ליוותה את דוחות החברה הערת עסק חי ומכירותיה לאותה שנה התסכמו ב־3 מיליון דולר בלבד. אביליטי סיימה את 2017 עם הפסד תפעולי של 9 מיליון דולר ו־2 מיליון דולר בלבד בקופה. ובאפריל אותה שנה היא דיווחה על התפטרותם של אמנון דיק, אפרים הלוי, עמוס מלכא, מאיר משה ושלום זינגר, מדירקטוריון החברה. על פי מקורבים לחברה, ההתפטרות נבעה מחשש מהערת עסק חי. נתוני החברה האחרונים מצביעים על הפסד של 29.1 מיליון שקל נכון לסוף הרבעון השלישי של 2018, המגלמים הפסד של 11.28 שקל למניה. החברה דיווחה לע מחסור מזומנים של למעלה מ-10 מיליון שקל בקופה. הכנסות החברה ברבעון השלישי עמדו על קצת מעל 1.5 מיליון דולר, לעומת 3.6 מיליון דולר ברבעון השלישי ב-2017.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

תגיות