אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"האובר של הפרידות": איחוי לב שבור ב-500 דולר איור: מיכל פדלון

מוסף כלכליסט

"האובר של הפרידות": איחוי לב שבור ב-500 דולר

חיבתם של המילניאלס להעביר את הטיפול בבעיות היומיום למיקור חוץ עולה דרגה עם Onward. במקום להתמודד עם שברון הלב בכוחות עצמכם, תוכלו להזמין קונסיירג' שיוודא שאתם בחיים, יטפל לכם במעבר הדירה ויסדר לכם חבר חדש

30.03.2019, 16:14 | רוני דורי

מיקה לאונרד (33) היתה בחורה ניו יורקרית טיפוסית. היתה לה עבודה טובה כמנהלת פיננסית, בן זוג אוהב ומגוון פעילויות פנאי וספורט. אבל יום אחד כל המגדל הזה קרס, כשהיא ובן זוגה התגרשו. "ההתמודדות הרגשית היתה קשה", היא סיפרה למגזין Slate. "האתגר היה הרבה יותר מלמצוא דירה חדשה: הייתי צריכה לגלות איך להרגיש טוב לגבי עצמי, לטפל בעצמי, לאכול טוב, להתאמן. לא עשיתי אף אחד מהדברים האלה. הייתי במקום לא טוב והזנחתי את עצמי".

להאזנה לכתבה, הוקלט על ידי הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה

מי שנקראה לדגל היתה החברה הכי טובה שלה לינדזי מק (34). היא תמכה בה נפשית, עזרה לה לעבור דירה ולהתמקם במקום החדש ועודדה אותה לצאת מהבית. "היה לי קובץ של משימות שעליי למלא, ואחריו הייתי צריכה לשנות את שמי ב־500 מקומות שונים", סיפרה. מק ליוותה אותה צעד צעד עד שהשלימה את כל המשימות.

קראו עוד בכלכליסט

  , איור: מיכל פדלון איור: מיכל פדלון   , איור: מיכל פדלון

אחרי שסיימו להתאבל ולהתאושש, הן חזרו לעיירת מוצאן באוהיו לחג ההודיה של 2016. "ישבנו סביב שולחן החג, שבו באופן טיפוסי היינו מבלות לצד בני זוגנו, והבנו שאת הסיוט שאנחנו עברנו עוברים עוד אנשים, ואין שום שירות שעוזר להם להתמודד איתו", מספרת ליאונרד בשיחה עם "מוסף כלכליסט". אז הן החליטו לתרגם את הניסיון שלהן להזדמנות עסקית, והתוצאה היתה "Onward" - שירות חדש שהושק בוולנטיינס האחרון ומסייע בכל הקשיים שכרוכים בפרידה, נפשיים ובירוקרטיים כאחד.

כמו לנה דנהאם

תמורת 99 דולר מציעה חבילת "Reboot" הבסיסית של אונוורד סיוע לפרוד הטרי במציאת פתרון דיור לטווח המיידי ולטווח הארוך, בתיאום הובלה ושירותי ניקיון, תמיכה בהפרדת חשבונות ואפילו המלצה על פסיכולוג במידת הצורך. בחבילות הפרימיום "Recharge" ו־"Recalibrate", שמגיעות עד ל־499 דולר, מק ולאונרד מציעות גם קונסיירג' שמוודא שאתם עוד בחיים, התאמה אישית של מפגשי תמיכה עם פרודים טריים אחרים מהשכונה על בסיס תחומי העניין שלכם ומגוון פעילויות "self care" - מונח שמתייחס לפעולות שנועדו להעצים את האינדיבידואל המתמודד עם ההיכרות המחודשת עם עצמו. המונח נהפך לפופולרי כשיוצרת "בנות" לנה דנהאם כתבה ב"ווג" שכך התגברה על סיום מערכת היחסים הארוכה שלה עם המוזיקאי ג'ק אנטונוף: אמבטיה לבד ("כי זה משהו שטבעי לעשות לבד ממילא"), קריאה של ספר שירה מתחילתו ועד סוף על השיש במטבח ועוד שורה ארוכה של פעילויות "מזינות" שעשתה בגפה.

"אנחנו מנסות לאצור קשת רחבה ככל הניתן של פעילויות self care", אומרת מק, "בין אם זה אימון פיזי או מנטלי, כמו תרגולי יוגה ומיינדפולנס, שמסייעים לחברים שלנו לתעל את האנרגיות שלהם ולמנף את הפרידה. יש כמה חברות שנפגשות מוקדם בבוקר לריצות בפארק, יש קבוצה לגינון אורבני בבית. הרעיון הוא לעודד אותם לעשות משהו פעיל ולשמור על מגע עם העולם, כי זה הכי קל לשקוע ולא להתקדם".

"הדור השרוף"

"מק ולאונרד עלו על צורך אמיתי של המילניאלס, קושי שנעשה שכיח בכלל ובדור הזה בפרט", אומרת ד"ר תמר אלמוג, מחברת רב המכר "דור ה־Y כאילו אין מחר". "נוצר כאן דפוס חדש: כשהצעירים נתקלים בקושי בחיים או סתם במשהו שלא נעים להם, הם מחפשים לפתור אותו באמצעות מיקור חוץ. ואז מקבלים את כל החבילה: גם כדור הרגעה למצוקה וגם פתרון מעשי כיצד להיחלץ ממנה. זה קצת כמו עזרה לילדים. אם רבת עם מישהו צריך להכיר לך חברים חדשים. אבל בחיים אין פתרונות אינסטנט ויש מורכבות.

"האובר של הפרידות": איחוי לב שבור ב-500 דולר
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאן"האובר של הפרידות": איחוי לב שבור ב-500 דולר

"בשקט בשקט אפשר להבחין בשינוי זוחל במודל המשפחתי המסורתי", היא ממשיכה. "מחלנים את המקודש ויוצרים אלטרנטיבות שבעבר היו בחזקת טאבו. עד היום כדי לפרק משפחה היית צריך לעבור תהליך ארוך ומייסר שהוא גם משפטי. אחר כך נכנסו לתמונה המגשרים והקואצ'רים. ועכשיו אולי הגיע שלב נוסף. שלב שבו פחות אנשים מתייחסים לפרידות כאל אסון וברור לכולם שהזוגיות היא זמנית ושכשמפרקים אותה אפשר לעשות את זה באופן כמה שיותר חלק. כמו לעבור דירה".

מק מסכימה שהנטייה לברוח למיקור חוץ מאפיינת את דור המילניאלס, אך מסבירה שזאת לא התפנקות, אלא מצוקה נפשית אמיתית. "יש פה משהו מעבר לפינוק. אנחנו הדור השרוף ('Burnout Generation', כשם כתבה שעסקה בנושא בבאזזפיד, ר"ד) — זה דור שבאמת לא מסוגל להביא את עצמו לבצע מטלות קטנות ופשוטות אם הוא לא נלהב לגביהן".

תגיות