אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרקליטות: מיקום לוויתן בסמוך לחוף בוצע על דעת יעלון צילום: נובל אנרג'י

הפרקליטות: מיקום לוויתן בסמוך לחוף בוצע על דעת יעלון

בתגובה לבג"ץ שהגישה הפרקליטות כנגד עתירת הרשויות המקומיות הדורשות למנוע את הפעלת המאגר, טוענת הפרקליטות כי מיקום האסדה, כ-10 ק"מ מחוף דור, נולד על דעת משרד הביטחון והעומד בראשו באותה עת ובוצע גם משיקולים ביטחוניים. הפרקליטות הציגה פרוטוקולים, שמהם עלה כי נציג משרד הביטחון אף השתתף בדיונים לקביעת המיקום

27.03.2019, 23:07 | ליאור גוטמן

מיקום אסדת לוויתן במרחק כ-10 ק"מ מחוף דור נולד על דעתו של משרד הביטחון ובוצע גם משיקולים ביטחוניים - כך טוענת מדינת ישראל בתגובה לבג"ץ שהוגשה היום (ד'). זאת, כנגד עתירה שהוגשה מוקדם יותר השנה על ידי תשע רשויות, שביקשו להוציא צו ביניים נגד הפעלתו המסחרית של מאגר הגז.

קראו עוד בכלכליסט

 

במסגרת תגובת המדינה אף הוצגה לבית המשפט שורת נספחים של ישיבות, שדנו במיקום אסדת הגז של מאגר "לוויתן", שבהן השתתף גם נציג משרד הביטחון - עובדה המתנגשת לכאורה עם הצהרת שר הביטחון לשעבר יעלון שטען בעבר כי מיקום האסדה וקרבתה לחוף אינה מוכרת לו, ואף קרא לה בנסיבות שונות "תיק 5000".

 

 

אסדת הקידוח לווייתן בדרך לישראל, צילום: נובל אנרג אסדת הקידוח לווייתן בדרך לישראל | צילום: נובל אנרג'י אסדת הקידוח לווייתן בדרך לישראל, צילום: נובל אנרג

כזכור, אסדת לוויתן הוצבה כ-10 ק"מ מהחוף - זאת לקראת הפעלה מסחרית שלה בעוד כ-8 חודשים. בשנתיים האחרונות הוגשו קרוב ל-15 עתירות נגד מיקומה, אך כולן נדחו. עיון בתגובת המדינה כנגד העתירה הנוכחית, שמבקשת לעצור את הפיתוח, מעלה ש"מתאר הפיתוח של מאגר לוויתן אושר במועצה הארצית לתכנון ובנייה בשנת 2016 והוא מעוגן בהחלטות רשות הגז ובהיתרי הבנייה הדרושים".

עוד טוענת המדינה ש"כלל השיקולים הביטחוניים הובאו בחשבון במסגרת הליכי התכנון, וכי עמדת משרד הביטחון וצה|ל היא שקיים יתרון מובהק בקירוב האסדה לקו החוף בכל הקשור לכל להיבטים הביטחוניים הנובעים ממיקום אסדת לוויתן".

לסיכום, אומרים בפרקליטות שהמיקום הסופי נקבע "תוך שקלול יכולת ההגנה על המתקנים ביחד עם השפעת המיקום על העורף. הגם שעמדת צה"ל שביכולתו להגן על מתקן הפקת גז בכל מרחב המים הכלכליים של מדינת ישראל, ובכל קשת הטווחים, הרי שמשיקולים ביטחוניים קיימת עדיפות למיקום האסדה קרוב ככל שניתן לחוף. עמדת גורמי המקצוע במשרד האנרגיה ופיקוד העורף, כי הסיכון מן האסדה לרבות בתרחישים בטחוניים אינם מגיעים לכדי עשרה קילומטרים בתרחישים החמורים ביותר", מסכמים שם.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כתבה בהחלט לא מקצועית ומאוד חלקית ומגמתית
ככתוב לעיל, זו בכלל לא אסדת קידוח, זו אסדה לזיקוק גז, פירושו, שפיכת כחצי בריכה אולימפית -מי תוצר מזוהמים - כל יום בנוסף, ראינו, רק לאחרונה, כמה '''לא מסוכן''' לשים אסדה בסמוך לחוף. אסדת תמר רחוקה פי שניים מהמרחק המיועד לאסדת לוויתן מהחוף, ובכל זאת אדון שטייניץ הורה לסגור אותה באירוע עזה האחרון... כשמדינה הולכת לכיוון דיקטטורה, כך נראים הדברים ..
מעניין לראות את הפרוטוקולים כביכול  |  09.05.19
6.
תפקיד הפרקליטות להגן על החלטות
תפקיד הפרקליטות להגן על החלטות המדינה. גם כשאלה מסריחות. ההליך לא היה תקין, ההחלטה מזיקה, וכעת מנסים לסובב את זה על שר הביטחון שהיה הדמות העשרה ביותר בממשלה בתקופות. עוד רגע הכל בחוץ. מי שקרא לשומרים הבית הזויים או 'נימבי' ימלא פיו מים. ימי הליקוקים של שטייניץ לטייקונים יסתיימו גם הם יום אחד, ויפה שעה אחת קודם. כל מאמץ הכרחי כדי שילדינו לא יצטרכו לשלם את המחיר של ההחלטה העצובה לקרב את האסדה.
הכותרת מטעה, גם אחרי שערכתם אותה  |  28.03.19
5.
טיהור גז טבעי ולא אגירה
ראוי לדייק לא מדובר במאגר אלא במתקן לטיהור הגז הטבעי לפני שיגורו לצרכנים.ממה מטהרים אותו ?הגז הגולמי היוצא מפי הבאר הוא מזוהם בחומרים שונים בכמויות משתנות.חלקם אינם מזיקים כמוCO2 או חנקן או אדי מים אך חלקם מסוכנים לבריאות ולסביבה ובניהם חומרים מסרטנים מאד כמו בנזו(לא בנזין) וחומרים רדיואקטבים מסוגים שונים שלא ראוי לאזכרם. בנוסף כספיתומלחיה מומסים. בקיצור,הגז חייב להיות מנוקה מכל אלה לפני שישלח בצינור לצרכנים. היה ולא נוקה כראוי ,כל משתמש בגז לא מטוהר מסכן את עובדיו וסביבתו.מי שירצה להתעמק ימצא ברשת הרבה הרבה חומר מפורט. תחת מילות החיפוש באנגלית: טיהור גז טבעי. ראוי לה לעיתונות להתייחס לנושא ברמה יותר טכנית פסבדו מקצועית לפחות ולא כהגדרת הפרקליטות מתקן איכסון/אגירה ככ לא רציני שמבייש חוסר ההתעמקות. גז פולניום 210/1 הוא גם מתוצרי טיהור גז טבעי במקומות מסויימיםונצבר במגופים במרוצת הזמן
שא  |  28.03.19
4.
תפיסת הגנה על באר ואסדה בו זמנית
שלא נתבלבל, כתבה זו נכתבה ע״י הטייקונים להם אינטרסים בקרבת האסדה, כדי לקבל את הקונדנסט היקר בחוף ועימו לפתח תעשייה פטרוכימית ענפה בישראל. אם זה לא כך מדוע רכשנו 4 ספינות סער יקרות האם לא כדי להגן על הבאר וגם על אסדה במים העמוקים בו זמנית?
ליאורה  |  28.03.19
לכל התגובות