אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה קשה לטיב טעם:  המכירות ירדו ב-2.4%, הרווח הנקי נחתך ל-81 אלף שקל צילום: אוראל כהן

שנה קשה לטיב טעם: המכירות ירדו ב-2.4%, הרווח הנקי נחתך ל-81 אלף שקל

השקעה כושלת ברכישת עדן טבע מרקט לצד סכסוך עסקי עם מנכ"ל החברה, הובילו לצניחה ברווח הנקי של טיב טעם - שב-2017 הסתכם ב-21.2 מיליון שקל

28.03.2019, 21:53 | נורית קדוש

השקעה כושלת ברשת עדן טבע מרקט, לצד סכסוך עם מנכ"ל החברה והדחתו, היו רק חלק מהגורמים לתוצאות הקשות של קבוצת טיב טעם ב-2018. החברה המפעילה את רשת המזון, לצד פעילות ייבוא וייצור, חתמה את השנה החולפת עם רווח נקי בסך 81 אלף שקל בלבד לעומת 21.2 מיליון שקל ב-2017. המכירות ירדו ב-2.4% ל-1.34 מיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

חודשיים לאחר הדחתו של מנכ"ל הרשת עדי כהן, לשעבר חתנו של חגי שלום שתפס את מושכות הניהול, נערכת החברה לשקם את מצבה. במסגרת זאת, תנסה החברה להתאים את שטחי המסחר של הרשת להיקפי המכירות, לצד התאמת התמחור בחנויות למאפייני התחרות המקומית כל אזור. זאת לצד פיתוח זרוע מכירות האון ליין, בהתאם למגמה הצומחת בענף קמעונאות המזון. בנוסף, תערך בחינה של מאפיינים ייחודיים לכל אחת מחנויות הרשת, בדגש למאפייני הלקוחות והתחרות האזורית, בדגש על רמת המחירים. בזרוע הייבוא, נערכת החברה לבחון מחדש את פעילויות העוף הטרי והבשר, מתוך כוונה לעבור מייצור עצמי לשיתופי פעולה אסטרטגיים עם ספקים מהתחום, תוך מיקוד בהגדלת הרווחיות.

הירידה במכירות הקבוצה נבעה הן מקיטון של 2.5% במכירות רשת טיב טעם שהסתכמו ב-1.13 מיליארד שקל, והן מירידה של 3.4% במכירות זרוע הייבוא והייצור שהסתכמו ב-403.8 מיליון שקל.

הירידה במכירות טיב טעם נרשמה דווקא בשנה בה נרשמו עליות מחירים בשוק המזון, שאפשרו לרשתות הקמעונאיות המתחרות להציג עלייה במכירות. הירידה במכירות נגרמה בין היתר בשל צמצום שטחי מסחר בעקבות סגירת סניפי עדן טבע מרקט, שרכשה החברה לפני 4 שנים בכ-29 מיליון שקל, אך לא הצליחה להטמיעה בפעילות הקמעונאית שלה.

חגי שלום, צילום: אוראל כהן חגי שלום | צילום: אוראל כהן חגי שלום, צילום: אוראל כהן

על רקע הירידה במכירות, התכווץ הרווח הגולמי של הרשת ב-1.3% ל- 357.3 מיליון שקל. הירידה ברווח הגולמי בשיעור נמוך מזה של המכירות, אפשרה לרשת המזון לשמור על הרווחיות הגולמית בשיעור 31.5% לעומת 31.1% ב-2017. אלא שעלייה בהוצאות בעקבות עליית שכר מינימום, ירידת ערך נכסים, הפחתת מוניטין רשת כלי הבית דומו שנמכרה ועלויות פינוי סניפי עדן טבע שנסגרו, בקיזוז ירידה בהוצאות תפעוליות בגין סגירת סניפי עדן טבע, הובילו את הפעילות הקמעונאית לרשום רווח תפעולי שולי בגובה 2.2 מיליון שקל ובשיעור 0.2% מהמכירות.

הירידה במכירות זרוע הייבוא והייצור הוסברה על ידי טיב טעם בהחלטתה לשפר את הרווחיות. הרווח הגולמי אכן עלה ל- 77.5 מיליון שקל ושיעורו מהמכירות טיפס ל- 19.2% לעומת 17.7% ב-2017. הדבר סייע לקבוצה לצמצם את הירידה ברווח הגולמי שגרמה רשת המזון ל-0.4% ולהציג רווח תפעולי של 1.19% מהמכירות.

עלות שכרם של חמשת בכירי החברה ב-2018 הסתכמה ב-11.16 מיליון שקל. עיקר הסכום, 8.16 מיליון שקל, הועבר לחברת הארגז שבבעלות חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם. הארגז מספקת בתמורה שירותי ניהול לטיב טעם.

בשנה שחלפה, סיפקה הארגז שירותי מנכ"ל באמצעות עדי כהן, אשר סיים את כהונתו בחברה בינואר החולף וכן שירותי ניהול, באמצעות שלום. בעקבות סיום כהונתו של כהן כמנכ"ל החברה, הודיעה טיב טעם להארגז על סיום קבלת שירותי מנכ"ל מכהן והתשלום בגין שירותי המנכ"ל החל מאפריל הקרוב. 

תגיות