אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שכונת מגדלים במקום סופרמרקט: זכי שלום עשה סיבוב של פי 18 על שטח בנתניה צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

שכונת מגדלים במקום סופרמרקט: זכי שלום עשה סיבוב של פי 18 על שטח בנתניה

תוכנית חדשה של עיריית נתניה הופכת אזור תעסוקה צנוע שבבעלות רשת חצי חינם לשכונת מגדלים בני 40 קומות. תושבי קריית השרון הצמודה נערכים למאבק

01.04.2019, 07:00 | דותן לוי

עיריית נתניה מקדמת תוכנית לבניית שכונת מגדלי מגורים בני 40 קומות ו־1,200 דירות על קרקע בת 39 דונם במערב שכונת קריית השרון, לקול התנגדותם של תושבי השכונה. מי שעומדת להרוויח הון עתק מהמהלך היא בעלת הקרקע, רשת חצי חינם של של זכי שלום ומשפחת קופרלי, שרכשה את השטח ב־2013 תמורת 21 מיליון שקל. תוכנית המגורים תשביח את ערכה של הקרקע במאות מיליונים בהשוואה למחיר רכישתה. בהערכה זהירה של 300 אלף שקל ליחידה, שווי הקרקע לאחר שינוי הייעוד צפוי לעמוד על כ־360 מיליון שקל, שווי הגדול פי 18 ממחיר הרכישה.

קראו עוד בכלכליסט

שטח התוכנית החדשה. התושבים טוענים כי קודמה מאחורי גבם, צילום: נמרוד גליקמן שטח התוכנית החדשה. התושבים טוענים כי קודמה מאחורי גבם | צילום: נמרוד גליקמן שטח התוכנית החדשה. התושבים טוענים כי קודמה מאחורי גבם, צילום: נמרוד גליקמן

את הקרקע, המכונה "רצועת לנטוס", רכשה חצי חינם במטרה להקים בה סופרמרקט ענקי בשטח של כ־5,000 מ"ר או אולם כנסים ומועדון כושר גדול. שתי האפשרויות נדחו על ידי העירייה בטענה כי תוכנית בניין עיר (תב"ע) לשטח אינה מאפשרת זאת, שכן האזור מיועד ל"תעשייה נקייה/ הייטק", עם הגבלת הבנייה לארבע קומות. בעקבות זאת חצי חינם ביקשה לשנות למגורים את ייעוד הקרקע, והציעה בינוי מצומצם של 300 דירות.

 

 

המהלך של העירייה, שנכלל בתוכנית מתאר חדשה, שמטרתה להסדיר את אזורי התעשייה בעיר — מעורר זעם בקרב תושבי קריית השרון הגובלת ממזרח. לטענתם, העירייה פועלת מאחורי גבם, והתוכנית המוצעת אינה מוסיפה דרכי גישה חדשות לשכונה שלהם, שכבר קורסת תחת העומס התחבורתי. לפי התוכנית החדשה, צפויים לקום שישה מגדלי מגורים, שלהערכת התושבים, לאחר מתן הקלות שבס־כחלון יוכלו להגיע להיקף של כ־1,500 דירות. בקריית השרון גובה הבניינים הוא שמונה עד 20 קומות. 

זכי שלום, מבעלי חצי חינם. המהלך של העירייה פועל לטובתו, צילום: אוראל כהן זכי שלום, מבעלי חצי חינם. המהלך של העירייה פועל לטובתו | צילום: אוראל כהן זכי שלום, מבעלי חצי חינם. המהלך של העירייה פועל לטובתו, צילום: אוראל כהן

לטענת התושבים, לפני כשנה הציגה העירייה את התוכנית החדשה לוועד השכונה כאפשרות, ואף נקבע מועד להליך שיתוף ציבור. אלא שבהמשך שיתוף הציבור בוטל, ורק לפני כחודש נודע לתושבים, לדבריהם, כי העירייה מקדמת במקום מגדלים. "הסיפור של זה ירד מהרדאר, ולפני חודש זה התגלה לנו בתוכנית המתאר שעניינה בכלל תעסוקה. הם ניסו לדחוף את זה שם 'על הדרך'", טוען גיא שחר מוועד השכונה.

"התוכנית החדשה אינה מוסיפה כביש, בית ספר או כל תשתית תומכת לדיירים החדשים. כבר היום השכונה מוצפת במשפחות, הכל מפוצץ כאן ובמקום שיקרבו לנו את אזור התעסוקה מצרפים עוד משפחות", אומר שחר.

עוד לטענות התושבים, הבחירה של העירייה תמוהה, היות ולטווח הארוך שינוי הייעוד רק יגרום לה הפסדים בשל תוספת התושבים, בעוד ששימור ייעוד המשרדים של האזור היה מגדיל את הכנסותיה מארנונה.

מעיריית נתניה נמסר: "תוכנית המתאר משרטטת בקווים כלליים את יעדי הקרקע. בתוכניות המפורטות יילקחו בחשבון הצרכים השונים ויינתנו מענים בכל הסוגיות המתבקשות, לרבות בתחום התחבורתי. כמו כן תקפיד העירייה לשמור על מרקם הבנייה בשכונה וכן על צביונה".

תגיות