אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לתוך הקיר, קדימה הסתער! מפתחת פורטנייט מסתכסכת עם הגיימרים צילום מסך

דו"ח טכנולוגי

לתוך הקיר, קדימה הסתער! מפתחת פורטנייט מסתכסכת עם הגיימרים

חברת Epic Games עשתה טעות גדולה כשהחליטה לקבוע לשחקנים איך לשחק וחטפה עליהום מגיימרים מקצועיים ומעריציהם; איך נתקעו פייסבוק וטוויטר בין מלחמת התעמולה שבין הודו ופקיסטן; ולמה קרסו אתרי מכירת הכרטיסים לסרט "הנוקמים" הבא

03.04.2019, 15:18 | ניצן סדן

אל תוך הקיר, קדימה הסתער!

המשחק פורטנייט הפך ללהיט עולמי ותופעה תרבותית, שסחפה מאות מיליוני משתמשים אל עולם של אלימות מצוירת מהנה. מי יכול לעצור את הצלחתו, מתחרים כ-PUBG אמנם מהווים אלטרנטיבה מוצלחת, אך היותם אלימים יותר לא מאפשרים אימוץ נרחב בקרב ילדים ונראה שהמפתחת אפיק גיימס תשעוט קדימה ללא מעצורים. והנה, בשבוע שעבר דרכה לעצמה על הרגליים - ונכנסה לנתיב התנגשות עם קהילות הגיימרים עצמן.

בעדכון שהושק ב-26 בחודש שעבר, ביטלה אפיק את בונוס הבריאות שמקבל שחקן שהרגע הצליח לחסל שחקן אחר, והאריכה את הזמן שלוקח לכרות חומרי בנייה להכנת ביצורים ועמדות - אחד האלמנטים האהובים בפורטנייט, שמאפשר לגיימרים יותר גמישות בעת לחימה והיערכות אליה. הרעיון הוא להאט את קצב המשחק בצורה מורגשת, ולאלץ את הגיימרים לשחק קצת אחרת. "הרגשנו שהשיטה הקיימת גרמה למשחקיות אגרסיבית מדי, שצמצמה את השימוש באסטרטגיות אחרות", כתבה אפיק ברשומות הנלוות לקובץ העדכון.

משנים את חוקי המשחק. פורטנייט משנים את חוקי המשחק. פורטנייט משנים את חוקי המשחק. פורטנייט

בעיני הגיימרים, מדובר בחילול קודש; כמה מהבולטים שבהם, ביניהם המקצוענים טיילר "נינג'ה" בלווינס וג'ק "קורג'" דאנלופ, ממטירים זעמם על אפיק בטוויטר ובשידורי טוויץ' של משחקים - ומדביקים כך את הקהל. לדברי מר נינג'ה, השינוי הזה מפרק את האיזון במשחק ונועד להפוך אותו לנוח יותר עבור שחקנים טריים ובלתי מנוסים - מה שמתבצע על גבם של השחקנים הוותיקים והמיומנים.

לטענתו, השינוי נועד לאלץ את שועלי הקרבות להתמקד במוד המשחק Arena, בעוד הקהל הרחב ישחק במוד העיקרי. הבעיה היא שמשחק מקצועי בפורטנייט הוא ביזנס; וגיימרים שהקצב הואט עבורם יצברו פחות חיסולים ולכן גם פחות יעניינו את הקהל שלהם. המעריצים המושבעים אולי יעקבו אחריהם אל מוד המשחק האמור, אך הם יתקשו להגדיל את מספר הצופים. במילים אחרות, אפיק פשוט קושרת אותם למלונה. וכל זה, זמן קצר לפני אליפות פורטנייט העולמית הראשונה, שצפויה לכלול פרסים ב-40 מיליון דולר וסבבי הדירוג הראשונים שלה ייפתחו בעוד עשרה ימים.

ומדובר בטעות מאוד, מאוד גדולה. גיימרים הם, במידה לא מבוטלת, קבוצות הצרכנים הכי ביקורתיות וקולניות; הם מעריצים את הכותרים אך לא את החברות שמפתחות אותם, ולכן לא יחסכו במילים ובמחאות בשום מקרה. באופן יחסי, יש לגיימרים כבדים בקיאות טכנית לא מבוטלת בחומרה שהם קונים, כדי לדעת שקיבלו תמורה הולמת לכספם (ומחשבי גיימינג, כידוע, יקרים מאוד). מפתחות ומפיצות המשחקים יודעות שעם הגיימרים אין פסילה שנייה, וחשוב שלא לפשל מולם בדברים החשובים ביותר: זמינות ואיזון המשחק.

אפיק גיימס, עיצבנתם את הנינג אפיק גיימס, עיצבנתם את הנינג'ה | צילום: גטי אימג'ס אפיק גיימס, עיצבנתם את הנינג

הזמינות מתייחסת לתקינות השרתים והתשתית שמאפשרת את המשחק - שכן אם משהו בה לא מוברג עד הסוף, אנשים פשוט לא יוכלו להתחבר ויעזבו את הכותר תוך שהם מקללים את החברה ארוכות. סוגיית האיזון חשובה לא פחות; היא מתייחסת לפערים בין אינטרס המפתח ואינטרס השחקן, כשהראשון רוצה לגבות כמה שיותר כסף על תוכן נלווה ולהעניק כמה שפחות בתמורה, בעוד האחרון פשוט רוצה שיתנו לו לשחק בשקט. וזו בדיוק הנקודה בה נכשלה אפיק - ועתה מסתבכת עם קהילות ביקורתיות דרך גיבורי התרבות שלהן.

מדובר בחברה מאוד מנוסה, ומוזר שעשתה טעות שכזו; יתכן שמדובר בבלון ניסוי שמטרתו לבחון את רגישות הקהילה לשינויים גדולים, לקראת ביצוע רפורמות אחרות. לאחרונה טען מנכ"ל אפיק שברצונו להפוך את פורטנייט לעולם וירטואלי חברתי בו אנשים יכולים גם לשחק וגם לקבל כלים לבניית משחקים ותוכן בעצמם. כדאי לחברה למהר ולרצות את הגרעין הקשה של אוהדיה - אחרת אף אחד לא ישאר שם עד להתגשמות החזון החברתי הזה. הרי לא חסרות אלטרנטיבות והכותרים המתחרים נמצאים רק במרחק של שניים-שלושה קליקים.

מקום רע באמצע

המלחמה בין הודו ופקיסטן מתחממת בחודשים האחרונים: ב-14 בפברואר בוצע פיגוע התאבדות בחבל קשמיר שבשליטה הודית, פיגוע שלטענת ההודים אוכוון בידי שלטונות פקיסטן. תגובתה לא איחרה לבוא וכללה תקיפות אוויריות במהלכן הופל מטוס הודי וטייסו הושב לארצו לאחר כמה ימים מתוחים. עם השבתו, פרסמו שתי המדינות הודעות הרגעה, להן המתין העולם כולו: לשתיהן יש נשק גרעיני מבצעי, והרבה עצבים זו על זו. אבל בעוד הנשק הפיזי ננצר, המשיכה המלחמה בין השתיים ברשת, בצורה שתקעה בין שני הנצים את פייסבוק וטוויטר.

חיילים הודים בחבל קשמיר, צילומים: אי פי איי חיילים הודים בחבל קשמיר | צילומים: אי פי איי חיילים הודים בחבל קשמיר, צילומים: אי פי איי

הרשתות החברתיות מתמודדות עם מכות פייק ניוז, דיסאינפורמציה ותעמולה מכל סוג, אותן מנחיתות המדינות היריבות זו על זו. מעשיהן מנוגדים לתנאי השימוש בפייסבוק ובטוויטר, אך החברות לא ממהרות לנטרל את הקמפיינים; כשנחסם או משובש קמפיין של מדינה אחת, מיד יזנקו בכירים בה ויאשימו את החברות בתמיכה ביריבתה.

הנזאללה טיאב, מנהל פעילות מדיה חברתית פקיסטני, סיפר לסוכנות רויטרס שהוא מוביל קבוצה של 300 "לוחמי סייבר" כהגדרתו שמגינים על התדמית הפקיסטנית מפני השקרים של הודו. השבוע נחסם חשבונו ביחד עם 102 חשבונות אחרים מהמדינה בגין התנהלות לא-אותנטית - או במילים אחרות, תעמולה במסווה של תוכן לגיטימי. אותו הדבר קרה גם לסוכני המדיה החברתית של הודו, ש-549 מחשבונותיהם נחסמו בחודש שעבר, כמו גם 138 עמודים שקושרו למפלגת האופוזיציה בהודו.

מה הבעיה של פייסבוק וטוויטר? למה קשה להן לאכוף את המדיניות, לחסום את הטרולים והפייקרים וזהו? ובכן, שווקי הודו ופקיסטן מגלמים רווח פוטנציאלי עצום; אין בהן רוויית שירותים מקוונים כמו באירופה ובארה"ב, ויחסים טובים עמן יוכלו להבטיח רווחים גדלים - משהו שמחמם לבבות של משקיעים. ולכן, נוטות החברות להתייחס בסלחנות לפעולות של הודו נגד פקיסטן ולהיפך. חבל שהן מוכנות לוותר על גבולות הגזרה בשביל שיפור הפוטנציאל לצמיחה קצת יותר מהירה; הרי זה לא שבפקיסטן יחליטו שפייסבוק לטובת ההודים ולכן ממחר, עוברים כולם לגוגל פלוס.

קצרצרים

1. גוגל תדרוש מחברות קבלן לשפר את תנאי העובדים הזמניים שלהן, ולהעניק להם משכורת מינימום של 15 דולר לשעה וחופשת לידה של 12 שבועות. ההחלטה התקבלה בעקבות ביקורת קשה שספגה החברה על הפערים העצומים שבין תנאי העובדים מן המניין ותנאי העובדים הארעיים. אחד הגורמים שתרמו לקבלתה היה מחאה מצד עובדי גוגל עצמם, ש-900 מהם חתמו על מכתב שדורש מההנהלה לתקן את המעוות. חברות הקבלן מפעילות עבור גוגל גם עובדים לא-מקצועיים כאנשי ניקיון ואבטחה וגם מתכנתים ומומחים. בכל המקרים, מרוויחים הזמניים כמחצית מהעובדים הסטנדרטיים, לא נהנים מתנאים סוציאליים ואפילו מודרים מאירועי חברה.

משרדי גוגל בארה"ב , צילום: שאטרסטוק משרדי גוגל בארה"ב | צילום: שאטרסטוק משרדי גוגל בארה"ב , צילום: שאטרסטוק

2. תיירת סינית נעצרה בכניסה לאחוזת מאר א-לאגו של הנשיא דונלד טראמפ לאחר שניסתה להיכנס באמתלה שמחכה לה שם מישהו בשם צ'רלי, והיא הגיעה לאירוע רשמי מיוחד. חיפוש בתיקה גילה ערימה של טלפונים, מחשבים וכוננים נשלפים עם נוזקות וכלי פריצה בסיסיים למיניהם - במה שנראה כמו ניסיון הריגול הכי חובבני מחוץ לסרטי צ'בי צ'ייס. אבל לא כאן מסתיימת החובבנות: התיירת, יוז'ינג זאנג, הוכנסה בתחילה לשטח האחוזה והגיעה עד לבריכה. הנשיא, באותו הזמן, היה עסוק במשחק גולף בקרבת מקום. לא ידוע מי שלח אותה או אם הפכה לשפיונית באופן עצמאי. מעניין כמה כמותה כבר הצליחו בעבר להיכנס לאחוזת הנשיא ולא נתפסו.

3. הסרט "הנוקמים: סוף המשחק" יצא בקרוב לאקרנים, ומשלהב את מעריצי מארוול ברחבי העולם. עד כדי כך, שבערך כל אתרי רכישת הכרטיסים קרסו בשל עומס כניסות להשגת כרטיסים להקרנת הבכורה. ההיסטריה היא כזו, שאנשים שהצליחו להשיג כרטיס מוכרים אותו בעשרות ואף מאות דולרים באיביי. מפעילי האתרים לא נערכו לכך וזה קצת מביך, אך יכול להיות שבעצם העדיפו שלא להיערך; בדרך כלל אתרים נופלים בגלל עומס מלאכותי, משהו שיוצרים פושעי סייבר. נפילה אותנטית היא דבר נדיר, שמייצר יח"צ נפלא.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אובר רייטד שמעתם דבר כזה בחיים
בתור מפתח משחקים אני חייב להגיד שהמשחק הזה זבל ביחס לכמות הצוות שעובד עליו מדי יום 1. המשחק הזה שבור וחסר איזון לחלוטין 2. לא מנצל את יכולות המנוע כמו שצריך 3. (לא קשור) כל עדכון הורס אותו אפילו יותר והוא לא מיוחד כמו שאומרים שהוא תנו לי שבוע לשלוט על המשחק הזה ואתקן אותו ובאמת שפניתי לאפיק אם הרבה מאוד רעיונות למשחק חלקם אפילו נכנסו אבל הנקודה שלי היא שזה משחק אוברייטד ועם הרבה פוטנציאל לא מנוצל
Powerwolf studios  |  10.04.19
2.
נו באמת
פורטנייט זה לא גיימינג אמיתי זה משחק עם מכניקה שבורה ומבוסס על ילדים קטנים ואנשים טרנדיים אם אתה משחק פורטנייט אתה לא גיימר אלה אם שיחקת במשחקים אמיתיים לפני (לא, "נט גיימס" לא נחשב ילדים) ומה לעזאזל כל הקטע החנפני הזה של "אלימות במשחקים?" אם אני לא תוקע למישהו סכין בגרון, מנסר אותו לשניים או כל קטע סינימטי אחר שבו רואים אלימות גרפית אמיתית אז זאת לא אלימות משחקי יריות לא אלימים, זאת רק הפרשנות שלכם ה"לא גיימרים" בקיצור בפעם הבאה שמדברים על נושא כמו גיימינג תנו למישהו שמבין משהו לכתוב, טוב?
אא  |  04.04.19