אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משכיר ושוכר: העיוות של רשות המסים צילום: דוד הכהן

משכיר ושוכר: העיוות של רשות המסים

בקרוב יהפכו זוכי מחיר למשתכן רבים למשקיעים וייתכן ויאלצו לשלם מס על השכרת דירתם שלא היו משלמים לו היו גרים בה. רשות המסים מפלה לרעה בעלי דירות שבחרו להשכיר את דירתם ולגור בשכירות

03.04.2019, 16:39 | רחלי בינדמן

בשלוש השנים הקרובות צפויים לא מעט זוכים במחיר למשתכן לזכות בדירות באזור המרכז – ברעננה, הרצליה, ראשון לציון ונתניה. חלקם לא צפויים לגור בדירות הללו אלא להציע אותן להשכרה, בין היתר כיוון שמדובר בזוכים שבכלל מתגוררים בעיר אחרת שאותה אינם רוצים לעזוב או שרכשו דירה שאינה מתאימה למידות המשפחה שלהם.

לכן, הם צפויים להציע את הדירות להשכרה ולפי הערכות על דירות 5-4 חדרים באזור המרכז, או אם רכשו דירות גן או פנטאהוזים (כמובן בעיקר בהרצליה וברעננה) הם צפויים לדרוש מחירי שכירות שיכולים להגיע ל-6,000-5,500 שקל בחודש.

ברגע ששכר הדירה יעלה על 5,000 שקל בחודש יידרשו אותם משקיעים לשלם מס בגובה 10% על הסכום העודף. אם מדובר בשכר דירה של כ-6,000 שקל המיסוי יעמוד על כ-100 שקל בחודש או 1,200 שקל בשנה.

שכונת גליל ים הרצליה , צילום: עמית שעל שכונת גליל ים הרצליה | צילום: עמית שעל שכונת גליל ים הרצליה , צילום: עמית שעל

אלא שבאופן אבסורדי אלה מהם שיבחרו לגור בדירות שרכשו לא ידרשו לשלם שקל למס הכנסה על כך שהם "חוסכים" דמי שכירות של 6,000 שקל בחודש. בהמשך יוכלו אותם בעלי דירות שיתגוררו בדירות לרכוש דירה להשקעה ולקבל פטור ממס על השכרה של עד 5,000 שקל בחודש וכך ייהנו פעמיים. זאת בזמן שהשכנים שלהם שהעדיפו כאמור להשכיר את הדירה יצטרכו לשלם גם על דירת מגוריהם וגם על הדירה שקנו להשקעה.

זה האבסורד כמובן של מדיניות המיסוי של דירות להשכרה. הן מעניקות העדפה מובנת למי שגר בדירתו לבין מי שבוחר להשכירה.

העיוות הזה צף ועלה בשנים האחרונות על רקע התייקרות מחירי הדיור בישראל – משפרי דיור רבים מתקשים לממן דירה גדולה יותר שעונה לצרכים שלהם ולכן משכירים את דירתם ועוברים להתגורר בשכירות בדירה גדולה יותר. אם מדובר בערי המרכז מחירי השכירות על הדירות שיוצעו להשכרה יכולים בקלות להגיע ל-6,000-5,500 שקל בחודש שעליהם יידרשו בעלי הדירות שהפכו לשוכרים לשלם מס וזאת במקביל לשכר הדירה שהם משלמים על הדירה שישכרו.

"כלכליסט" פנה לרשות המסים כדי לקבל הסבר על העיוות הקיים בין בעל דירה המתגורר בה לבין בעל דירה המשכיר אותה ושוכר במקביל דירה אחרת, ולא קיבל הסבר לאפליה האמורה.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
לכול המתבכיינים על הפטור - הוא בא כדי לכסות על עוזלת יש של המדינה
יש פטור עד 5,000 ש"ח כי הפטור הזה מכסה דירות למגורים של מעמד הביניים זו לא הטבה לעשירים ולמה יש פטור בזה ולא בדברים אחרים (יש גם בדברים אחרים כמו מע"מ על ירקות ופירות, או מע"מ באילת שאלו שני דברים הרבה יותר מעוותים) הפטור קיים כי המדינה לא מסוגלת לטפל בשור הדיור, הפטור הזה עוזר להבטיח שיהיה שוק דיור להשכרה בישראל, שוק שהוא חשוב ביותר והכרחי, בלי הפטור הזה התשואה מהשכרה הייתה כול כך נמוכה שרבים כנראה היו בוחרים לא לקנות דירות ולהשכיר אותן. שוק השכירות הוא בעצם גיוס נון עצום מהאזרחים לצורך שוק הדיור, בשנתיים האחרונות מאז החל נטו כישלון את מלחמתו במשכירים, הון עצום עוזב את הארץ ומשמש לרכישת דירות שיושכרו בחו"ל הון זה כנראה שכבר לא יחזור לישראל ושוק הדיור בישראל יפגע עוד, זה לא שהדירות האלו היו נמכרות לחסרי דיור, הדירות הללו לא היו ניבנות
רמי  |  04.04.19
לכל התגובות