אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראכרט הונפקה לפי שווי של 2.7 מיליארד שקל - אקירוב וחורש נותרו בחוץ צילום: עמית שעל

ישראכרט הונפקה לפי שווי של 2.7 מיליארד שקל - אקירוב וחורש נותרו בחוץ

מחיר המניה נקבע על 13.5 שקלים - גבוה ב-8% ממחיר המינימום שייצג שווי של 2.5 מיליארד שקל לחברת כרטיסי האשראי; בנק הפועלים עשוי להגדיל את הנתח שימכור בהנפקה ל-63% ומתכנן לחפש קונה אסטרטגי ליתרת אחזקותיו; אקירוב וחורש, שהגישו הצעות רכש במאות מיליוני שקלים, נותרו בחוץ לאור הביקושים הגבוהים

04.04.2019, 08:14 | רחלי בינדמן

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

הצלחה לבנק הפועלים בהנפקת ישראכרט: ביקושים גבוהים של 2.5 מיליארד שקל התקבלו אמש (ד') בשלב המוסדי של הנפקת חברת כרטיסי האשראי. מתוכם הבנק החליט להיענות לבקשות בהיקף של כ-1.6 מיליארד שקל לרכישת 58.25% ממניות החברה.

המחיר בהנפקה נקבע על 13.5 שקל והוא מייצג שווי של 2.7 מיליארד שקל לחברת כרטיסי האשראי - גבוה ב-8% ממחיר המינימום שייצג שווי של 2.5 מיליארד שקל לחברה. המשתתפים בשלב המוסדי קיבלו 2.5% הנחה על מחיר המניה שנקבע.

קראו עוד בכלכליסט

עם השלמת הצעת המכר, שיעור אחזקת הבנק במניות חברת ישראכרט יהיה נמוך מ-40%. על פי חוק במצב זה ניתנת אורכה של שנה נוספת, באופן שהבנק יהיה רשאי להמשיך ולהחזיק במניות החברה עד לסוף ינואר 2021.

השלב הציבורי שיתקיים בשבוע הבא עשוי להעלות את המחיר ובמסגרתו הבנק עשוי למכור יחד עם השלב המוסדי 63% מישראכרט. כמו כן, הבנק מתכנן לחפש קונה אסטרטגי ליתרת אחזקותיו בשאיפה לקבל פרמיית שליטה ומעניין קונים כמו קבוצת נאוי ואחרים. הבנק ימשיך להנות מיתרת אחזקותיו עד למכירתן מרווח רבעוני צפוי של כ-75-80 מיליון שקל בשנה לישראכרט.

ההנפקה נהנתה מביקושים ערים מצד אנשי עסקים מהמובילים במשק הנמנים בין היתר על לקוחות בנק הפועלים: אלפרד אקירוב בעל השליטה באלרוב, מאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר, איש העסקים ג'ורג' חורש, אלון גונן ממייסדי חברת ההימורים Plus500, חיים גייר, בעלי חברת אייאייאס, והאחים נקש.

ל"כלכליסט" נודע כי אלפרד אקירוב וג'ורג' חורש נותרו מחוץ להנפקה לאור הביקושים הגבוהים.

אריק פינטו, צילום: אוראל כהן אריק פינטו | צילום: אוראל כהן אריק פינטו, צילום: אוראל כהן

חתמי ההנפקה בהובלת פועלים אי.בי.אי חיתום ניסו להלהיב את הגופים המוסדיים להציע הזמנות גבוהות תוך ציון שמות "הכוכבים" .

החתמים ציינו בשיחות סגורות כי הם מצפים שמשקיעים אמידים פרטיים יגישו הזמנות בהיקף של לפחות 500 מיליון שקל ויותר. מחיר המינימום בהנפקה - 2.43 מיליארד שקל אחרי ההנחה למשקיעים בשלב המוסדי משקף מכפיל רווח של 7.67 על ביצועי ישראכרט ל־2018 כשהמניה צפויה להיכנס למדדי הבורסה המובילים - מדד ת"א־90 ומדד ת"א־125.

ההון העצמי של ישראכרט נכון לסוף הרבעון הראשון של 2019 מוערך ב־2.2 מיליארד שקל כך ששווי ההנפקה, אם ייסגר על 2.53 מיליארד שקל אחרי הנחה, ישקף מכפיל של 15 על ההון העצמי של ישראכרט. לשם השוואה, מכירת לאומי קארד לקרן ההשקעות ורבורג פינקוס בוצעה לפי מכפיל של כ־35 על ההון ולפי שווי של כ־1.9 מיליארד שקל (מתואם דיבידנדים). מניית בנק הפועלים זינקה אתמול ב־3.4% בבורסה של תל אביב, מה שאותת על ציפיות המשקיעים להצלחת ההנפקה.

בבנק הפועלים סבורים שלא נכון לבחון את השווי בהנפקה על בסיס מכפיל הון של ישראכרט, אלא לפצל את החישוב לשתי הפעילויות המרכזיות של חברת כרטיסי האשראי: הראשונה, פעילות התשלומים (סליקה והנפקה) - הפעילות המרכזית שמייצרת רווח של כ־200 מיליון שקל בשנה, ובמכפיל של 10 שווייה נע סביב 2 מיליארד שקל. הפעילות השנייה - פעילות האשראי - שאת השווי שלה, לפי הבנק, יש לגזור מההון שמרותק לה, כמיליארד שקל שעליו צריך לקחת מכפיל של 1.2, ולפי תחשיב זה שווייה של ישראכרט הוא 3.2 מיליארד שקל - זהה לתחשיב של אנטרופי.

המשקיעים המוסדיים, עם זאת, שלא היו מעוניינים להיראות נדיבים, הבהירו בשיחות המקדימות עם נציגי הבנק כי "זה שוורבורג פינקוס שילמו מחיר מנופח על לאומי קארד לא אומר שזה המחיר שממנו צריך לגזור את השווי לישראכרט". עם זאת, הם לא חלקו על העובדה שישראכרט, חברה גדולה בהרבה מלאומי קארד, צריכה להיות שווה יותר. אחד החששות של המשקיעים היא מתחרות שתגיע מצדו של המוכר, בנק הפועלים, ביום שלאחר ההנפקה בישראכרט. זאת, בין היתר, על ידי פיתוח אמצעי תשלום מתחרה. כך, למשל, לאחרונה ביקש הפועלים מבנק ישראל רישיון להשתמש באפליקצית התשלומים ביט כאמצעי תשלום מול בתי עסק קטנים.

את בנק הפועלים ליוו עורכות הדין שיראל גוטמן-עמירה, איריס ציבולסקי חביליו, יערה שחורי בן הרוש ורעות ישראשווילי מאגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות'. את ישראכרט ליוו עורכי הדין גור נאבל ובן גלבוע מגודלפרב זליגמן ושות'

אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים, אמר כי "היקף הביקושים למניות ישראכרט הוא מהגבוהים שידעה הבורסה הישראלית. אנו גאים באמון ובעניין הרב שהובע בשוק ההון בחברת ישראכרט. מדובר בהנפקה ראשונה של חברת כרטיסי אשראי בישראל, ואנו שמחים על כך שמשקיעים רבים ומגוונים בהובלת המשקיעים המוסדיים הגדולים השתתפו בהנפקה".

ד"ר רון וקסלר, מנכ"ל קבוצת ישראכרט, ציין כי "אנו רואים בתוצאות המוצלחות של המכרז המוסדי הבעת אמון מצד שוק ההון בקבוצת ישראכרט המובילה את שוק כרטיסי האשראי בישראל".

את הליך ההיפרדות מטעם בנק הפועלים מלווה משרד עו"ד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' ואת חברת ישראכרט מלווה משרד עו"ד גולדפרב זליגמן ושות'. בראשות קונסורציום המפיצים להנפקה עומדת פועלים אי.בי.אי חיתום והנפקות בע"מ ולצידם סייעו לידר, אפסילון, ברק קפיטל, מנורה חיתום, ויועצי ההנפקה מור לנגרמן.

תגיות