אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
S&P 500 ברצף העליות הארוך זה שנה וחצי; מחירי הנפט בשיא של חמישה חודשים צילום: גטי אימג'ס

דיווח שוטף

S&P 500 ברצף העליות הארוך זה שנה וחצי; מחירי הנפט בשיא של חמישה חודשים

המדדים המובילים בניו יורק ננעלו בעליות של עד 0.6% לאחר דו"ח התעסוקה החזק לחודש מרץ; בלטו במסחר: מניית סנאפ שעלתה ב-5%, טסלה שטיפסה ב-2.7%, וליפט שהוסיפה לערכה 3.4%. מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה השבוע ב-4.9% ונקבע על 63.1 דולר לחבית

05.04.2019, 23:14 | שירות כלכליסט

ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי דאקס קאק  דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

23:00 - המדדים המובילים בניו יורק ננעלו הערב בעליות שערים, כשברקע דו"ח התעסוקה החיובי והאופטימיות סביב התקדמות שיחות הסחר בין ארה"ב וסין: מדד S&P 500 עלה ב-0.5%, דאו ג'ונס הוסיף לערכו יותר מ-0.1%, ונאסד"ק התקדם ב-0.6%. מדד S&P 500 רשם את הנעילה החיובית השביעית ברצף שלו - הרצף החיובי הארוך זה שנה וחצי מאז אוקטובר 2017. בסיכום שבועי, S&P 500 עלה ב-2.1%, דאו ג'ונס הוסיף לערכו 1.9%, ונאסד"ק טיפס 2.7%.

בלטו במסחר היום: מניית סנאפ שעלתה ב-5%, טסלה שטיפסה ב-2.7%, וליפט שהוסיפה לערכה 3.4%. בגזרת האג"ח - תשואה אגרות החוב של ממשלת ארה"ב לשנתיים עלתה היום ב-0.8 נקודות בסיס ל-2.345% - בסך הכל עלתה תשואת האג"ח לשנתיים ב-6.9 נקודות בסיס השבוע - העלייה השבועית הגדולה ביותר שלה מאז נובמבר.

21:30 - מחירי הנפט עלו היום ביותר מ-1% לאחר נתוני התעסוקה החיוביים לחודש מרץ בארה"ב שהפיגו חששות מירידה בביקוש לזהב השחור. עוד ברקע לעליות במחיר הנפט: ציפיות כי עימות שהולך ומחריף בלוב עלול לחתוך את מלאי הנפט. מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה ב-1.6% (98 סנט) ונקבע על 63.1 דולר לחבית - שיא סגירה של חמישה חודשים.

בסיכום שבועי, רשם הנפט עלייה של 4.9%. מחיר הנפט הגולמי מסוג ברנט הוסיף לערכו 1.4% (94 סנט) ונקבע על 70.3 דולר לחבית - הפעם הראשונה שבה הנפט מסוג זה ננעל מעל 70 דולר לחבית זה חמישה חודשים. הברנט סיים את השבוע בעלייה של 2.9%.

אסדת קידוח נפט, צילום: שאטרסטוק אסדת קידוח נפט | צילום: שאטרסטוק אסדת קידוח נפט, צילום: שאטרסטוק

20:50 - מחיר הזהב עלה היום ב-0.1% ונקבע על 1,295.6 דולר לאונקיה. עם זאת, בסיכום שבועי ירד מחיר המתכת היקרה ב-0.2%.

19:30 - העליות בוול סטריט נמשכות גם בשעה זו: דאו ג'ונס עולה ב-0.1%, S&P 500 מוסיף לערכו 0.4%, ונאסד"ק קופץ ב-0.5%. בולטות במסחר כעת: טסלה שעולה ב-2.8%, ליפט שמזנקת ב-4.1%, וסנאפ שמוסיפה לערכה 4%.

מכונית של ליפט, צילום: שאטרסטוק מכונית של ליפט | צילום: שאטרסטוק מכונית של ליפט, צילום: שאטרסטוק

 

19:00 - בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות שערים. מדד דאקס הגרמני עלה ב-0.2%, פוטסי הבריטי זינק ב-0.6%, ומדד קאק הצרפתי הוסיף לערכו 0.2%.

16:30 - המדדים המובילים בניו יורק נפתחו בעליות שערים קלות, לאחר דו"ח התעסוקה החיובי לחודש מרץ. מדד S&P 500 עלה ב-0.2%, נאסד"ק הוסיף לערכו 0.3%. דאו ג'ונס התחזק גם הוא ב-0.3%. בולטת במסחר בשעה זו: מניית ליפט, שהונפקה בשבוע שעבר, ועולה ב-3%.

15:50 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בבורסות ני ויורק מאותתים על פתיחה חיובית של המסחר ולעליות של עד 0.5%. ברקע, דו"ח התעסוקה של חודש מרץ שהפתיע לטובה. לפי הנתונים שפורסמו זה עתה, בחודש שעבר נוספו למשק האמריקאי 196 אלף משרות, לעומת ציפייות לתוספת של 172 אלף משרות. כמו כן, שיעור האבטלה נותר על 3.8%.

14:20 - המסחר בבורסות ניו יורק צפוי להיפתח היום (ו') בעליות שערים קלות של 0.1% עד 0.2% - כך מאותתים החוזים העתידיים על המדדים המובילים. ברקע, אופטימיות בנוגע ליחסי הסחר בין ארה"ב וסין לאור דבריו של סגן נשיא סין לפיהם הושגה התקדמות משמעותית בשיחות בין שתי המעצמות המתנהלות בוושינגטון. המשקיעים ממתינים בנוסף לדוח התעסוקה לחודש מרץ שיתפרסם בשעה 15:30 שעון ישראל. הצפי העדכני הוא לתוספת של 165 אלף משרות על פי מרקטווץ'.  

המסחר בבורסות המובילות של אירופה מתנהל בעליות שערים בשעה זו. מוקדם יותר פורסם כי ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי פנתה במכתב לנשיא המועצה האירופית דונלד טאסק ובו ביקשה ממנו הארכה לברקזיט עד ה-30 ביוני. אם לא יוסכם לגבי תאריך היפרדות חדש בפסגת החירום שתיערך ביום רביעי הבא, בריטניה עומדת לעזוב את האיחוד ללא הסכם ב-12 באפריל.

וול סטריט, צילום: בלומברג וול סטריט | צילום: בלומברג וול סטריט, צילום: בלומברג

11:40 - המשקיעים בבורסות באירופה וארה"ב מצפים לדו"ח התעסוקה האמריקאי של חודש מרץ, שצפוי להראות האצה בשיעורי ההעסקה אחרי חודש פברואר חלש. הדו"ח שיפורסם בהמשך היום (15:30 שעון ישראל) צפוי להראות תוספת של 177 אלף מועסקים בעבודות לא חקלאיות, לעומת ממוצע של 186 אלף בשלושת החודשים הקודמים.

המסחר בבורסות המובילות באירופה מתנהל ביציבות בשעה זו. מדד Stoxx Europe 600 רושם עלייה בזכות הרווחים של יצרניות נפט וחברות כרייה. נפחי המסחר האסייתיים הצטמצמו, בעוד בורסות סין והונג קונג היו סגורות לרגל חופשה. החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט עולים לאחר שסין מסרה על התקדמות משמעותית בניסוח הסכם הסחר בין ארה"ב לסין.

בורסת פרנקפורט, צילום: בלומברג בורסת פרנקפורט | צילום: בלומברג בורסת פרנקפורט, צילום: בלומברג

11:00 - בגרמניה עלתה תפוקת התעשייה בפברואר הודות לעלייה בבנייה - הפוגה נדירה ברצף הנתונים העגומים שמצביעים על דעיכתה של הכלכלה הגדולה באירופה. התפוקה עלתה ב-0.7%, ועלתה על תחזיות האנליסטים לעלייה של 0.5%, ונתוני ינואר תוקנו למעלה כך שהם מאוזנים כעת. עם זאת, הייצור עצמו ירד ב-0.2% בפברואר, ירידה חודשית חמישית מתוך ששת החודשים האחרונים. לעומת אשתקד התפוקה ירדה ב-0.4%, ירידה צנועה בהרבה מזו שנראתה בחודשים הקודמים.

עוד באירופה, יו"ר הבנק השבדי  Swedbank AB החליט לפרוש מתפקידו מיידית, בטענה שתשומת הלב התקשורתית סביב הבנק מציבה אותו בניגוד עניינים לתפקידו כיו"ר קבוצת הייעור השבדית Sodra. "בעקבות הדיון הסוער לגבי סווידבנק ושאלות שעלו לגבי מעורבות הבנק בהלבנת כספים במדינות הבלטיות, החלטתי שתשומת הלב הרבה של המדיה אינה עולה בקנה אחד עם תפקידי כמנכ"ל סודרה", אמר לארס אידרמארק, מנכ"ל הבנק. "ייקח זמן להחזיר את האמון (בבנק), אך מיצובו של סווידבנק כאחד הבנקים הרווחיים והמצליחים ביותר באירופה ימשיך לעמוד בעינו", הוא הוסיף. סגנית היו"ר הנוכחית, אולריקה פרנקה, תהיה יושבת הראש החדשה של הבנק.

 

9:30 - המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום (ו') בזהירות, בעוד המשקיעים ממתינים לפרטים נוספים לגבי הסכם סחר אפשרי בין סין וארה"ב. מדד הניקיי היפני עלה ב-0.4%, בעוד מניות של חברות שתלויות בביקוש הסיני ראו רווחים: מניות Fanuc והיטאצ'י עלו ביותר מ-1% כל אחת. מדד Topix עלה גם הוא ב-0.33%.

המהלכים הללו התרחשו לאחר פרסומו של מידע לפיו הוצאות משק הבית הממוצעות ביפן עלו פחות מהצפוי בפברואר, עלייה של 1.7% בלבד לעומת השנה הקודמת, בהשוואה לאומדן חציוני של עלייה שנתית של 2.1%.

שוקי המניות בסין והונג קונג סגורים היום.

בורסת טוקיו, צילום: איי אף פי בורסת טוקיו | צילום: איי אף פי בורסת טוקיו, צילום: איי אף פי

בדרום קוריאה מדד הקוספי נותר ללא שינוי. מניותיה של סמסונג ירדו ב-0.11% לאחר שהחברה הזהירה שרווחיה ברבעון הראשון ירדו כנראה ב-60% לעומת שנה שעברה.

מדד ה-ASX200 האוסטרלי ירד ב-0.59% לאחר שנרשמו ירידות כמעט בכל המגזרים.

סגן נשיא סין ליו הא אמר שהסכמה חדשה הושגה בין בייג'ינג ו-וושינגטון בנושאי הסחר בין השתיים, אך לדעתו של פרייזר האווי, אנליסט עצמאי שהתראיין ל-CNBC, הסימנים מראים שכל עסקה שנראית כרגע אפשרית אינה סבירה להיות "מקיפה כפי שדונלד טראמפ היה רוצה לומר לנו. זכרו, היה לנו את 'השינוי הגדול' בנאפט"א שלא היה יותר משינוי בשם. היה לנו את הפירוז הגרעיני של חצי האי הקוריאני, נכון? אתם יודעים, טראמפ מבטיח דברים גדולים, והוא אומר שהשגנו עסקה מעולה, ובטח שמשהו ישתנה. אבל לדעתי הדרך הבסיסית שהסינים מנהלים את הכלכלה שלהם לא הולכת להשתנות בקרוב".

לדבריו הוסיפה אוגניה ויקטורינו, אסטרטגית אסיה ב-SEB: "בנקודה זו, לא הייתי ממליצה להתרגש בהתחשב בכך שאנחנו רואים את אותה כותרת למעשה כבר כמה שבועות. כל עוד אין מידע חדש אינני נעשית אופטימית, ובכל מקרה, החלק הקשה ביותר הוא 10% האחרונים של המו"מ."

אמש ננעל המסחר בוול סטריט במגמה מעורבת, כשברקע ציפיות להתקדמות משמעותית במו"מ בענייני הסחר בין ארה"ב לסין. מדד S&P 500 טיפס ב-0.2%, דאו ג'ונס עלה ב-0.6% ומדד נאסד"ק ירד בפחות מ-0.1%. מניית טסלה צללה בשיעור של 8.2% ומניית אופיס דיפו התרסקה ב-23.6%.

תגיות