אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט ביצעה שינוי בווינדוס, התקני USB כדיסק און קי יעבדו לאט יותר צילום: pixabay.com

מיקרוסופט ביצעה שינוי בווינדוס, התקני USB כדיסק און קי יעבדו לאט יותר

החל מהגרסה הנוכחית, תשמור מערכת ההפעלה מידע מכוננים נשלפים כדי למנוע נזקים לקבצים במקרה של ניתוק. ואולם, התהליך הזה מצריך עיבוד מתמשך של מרחב האחסון בכונן ועוד. מה אפשר לעשות בעניין?

07.04.2019, 17:26 | רפאל קאהאן

מיקרוסופט ביצעה שינוי בהגדרות ברירת המחדל של ווינדוס 10, מערכת ההפעלה המרכזית שלה. השינוי נועד לאפשר הסרה של התקני USB כמו כוננים נשלפים בצורה בטוחה מבלי לאבד מידע או להזיק לקבצים. ואולם, השינוי גרם להאטה משמעותית במהירות הפעולה של אותם התקנים.

קראו עוד בכלכליסט

עד עתה, ווינדוס היתה מספקת זיכרון מטמון לתעבורת המידע דרך ה-USB - במילים אחרות, המערכת היתה מתפעלת את תור התעבורה ושומרת לפחות חלק מהמידע המועבר במטמון כדי שניתן יהיה להשלים את הכתיבה והקריאה מההתקן מהר יותר.

כבלי USB, צילום: pixabay.com כבלי USB | צילום: pixabay.com כבלי USB, צילום: pixabay.com

אולם, השימוש בשיטה הזו דורש הסרה של ההתקן תוך שימוש בתת תפריט ייעודי שנפתח באייקון התקן ה-USB, שהיה מופיע בפינת המסך לצד השעון - משהו שמשתמשים רבים התעלמו ממנו, וסיכנו כך את המידע בכוננים שלהם. עתה ביטלה מיקרוסופט את אפשרות הבחירה, והמשתמש יכול להסיר את ההתקנים בלי לחשוש מנזק לקבצים - שכן כתיבת ושמירת המידע ברקע מתבצעת אוטומטית. התהליך הזה מצריך זמן וחישוב מרחבי אחסון, ולכן מאט את פעולת המכשיר.

מה אפשר לעשות בעניין?

ניתן להחזיר את ההגדרות למצב הקודם, אך מדובר בתהליך שמצריך מעט ידע מוקדם בווינדוס ולא מומלץ לנסותו אחרת כדי שלא להיכנס לתפריט הלא נכון ולגרום לשינוי שישפיע לרעה על פעולת המחשב.

חברו את ההתקן למחשב > קליק ימני על "התחל" > ביחרו בסייר הקבצים > מיצאו את אות ייצוג הכונן המתאימה להתקן שלכם > קליק ימני על "התחל" > ניהול כוננים > בחלק התחתון בחלונית עם אות הכונן USB קליק שמאלי > "מאפיינים" > "Policies" או "מדיניות" ואז ביחרו בזו שמתאימה לאופי השימוש שלכם - הסרה מהירה או ביצועים משופרים.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ל4. האמת היא שבדקתי את אובונטו (ולובונטו) 2018 מכיוון שכולם המליצו שהם הכי פשוטות למתחילים
אבל אני אראה מה יש בMINT וZORIN. לגבי התוכנות- העניין הוא שדווקא התקנת כל מיני תוכנות (NO NAME) מהאינטרנט, שימוש בכל מיני UTILITIES וליהטוט חופשי בוינדוס זה עיקר הפעילות שלי מאז ומעולם, כמובן שמשתמש בסיסי שרק בודק מיילים וגולש קצת באינטרנט לא צריך להיות לו אכפת ממערכת ההפעלה (הכפתור של הפיירפוקס הוא אותו כפתור), אבל לצרכים כאלו זה לא באמת משנה איזו OS יש לך וגם נמדה לי שרוב קוראי מדור טכנולוגיה הם יותר מזה (אם הם לא משתמשים בלינוקס אז לכל הפחות משתמשים מתקדמים בוינדוס).
2  |  08.04.19
4.
ל-2
אני מבין התסכול, אתה מתאר מערכות לינוקס מלפני 15 שנה שהיו פחות נגישות. היום יש מערכות מאד ידידותיות כמו zorin, mint תעשה חיפוש גוגל תמונות עליהם לראות שולחן העבודה. יש שם כמו ווינדוס לוח בקרה, אפילו task manager של ווינדוס, התקנה מחנות תוכנות מובנית. לא צריך לדעת קוד בכלל, במקרים בודדים שיש להתקין תוכנה שאין בחנות התוכנות, אז יש מלא מדריכים שאתה פשוט מעתיק מדביק הקוד ומריץ שזה נדיר מאד למשתמש הממוצע
מר עכביש  |  08.04.19
2.
ל1. כי לינוקס לא שמיש גם עבור אנשים רגילים עם הבנה טכנית מתקדמת. ותאמין לי שהייתה לי את כל
המוטיביציה לעזוב כבר את הוינדוס, אבל האפשרויות בלינוקס הן אחרות לחלוטין מוינדוס ולא ניתן אפילו לקנפג אותו כמו שעושים בCONTROL PANEL ע"י לחיטוט באופציות- מבלי לדעת פקודות לקונסול. מערכת שליטה כזו היתה פעם בDOS. וגם בכלל הכל שם זה טלאים על טלאים, אפילו DESKTOP MANAGER לא מובנה אלא התקינו אותו כצד שלישי. בקיצור, למי שלא יודע קוד, אלא סתם משתמש מתקדם, אין מה לחפש שם. לא נוח, ולוגיקת הפעלה שונה לחלוטין מוינדוס.
משתמש וינדוס מתוסכל  |  07.04.19
לכל התגובות