אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרשם ששולל רישיונות הורשע בנהיגה בשכרות וגרימת חבלה צילום: תומריקו

בלעדי לכלכליסט

הרשם ששולל רישיונות הורשע בנהיגה בשכרות וגרימת חבלה

גיא אבגי, שמונה ב־2018 לרשם ההוצאה לפועל בת"א, הורשע פעמיים בבית המשפט לתעבורה ונגזרו עליו שלילות רישיון, קנסות ושירות לציבור. הוועדה שבחרה בו לתפקיד: "לא ידענו על עברו הפלילי"

10.04.2019, 07:42 | ענת רואה

לרשם ההוצאה לפועל בתל אביב גיא אבגי עבר של הרשעות פליליות, לרבות הרשעה בעבירת נהיגה בשכרות - כך עולה ממידע שהגיע לידי "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

אבגי הורשע ב־2013 בעבירת נהיגה בשכרות ונדון לעונש של פסילת רישיון ושירות לטובת הציבור. עשור קודם לכן, ב־2003, הורשע בנהיגה רשלנית, גרימת חבלה ועבירות נוספות ונדון לפסילת רישיון וקנס.

תומר מוסקוביץ ראש רשות אכיפה וגבייה הוצל"פ, ונשיאת העליון אסתר חיות, צילום: רחל דנא, אוהד צויגנברג תומר מוסקוביץ ראש רשות אכיפה וגבייה הוצל"פ, ונשיאת העליון אסתר חיות | צילום: רחל דנא, אוהד צויגנברג תומר מוסקוביץ ראש רשות אכיפה וגבייה הוצל"פ, ונשיאת העליון אסתר חיות, צילום: רחל דנא, אוהד צויגנברג

למען עצמו מגיע עד העליון

 

בתפקידו כרשם הוצאה לפועל אבגי מוסמך לשלול רישיונות נהיגה כאמצעי לחץ להסדרת החוב ולהחליט מתי להחזירם. לפחות במקרה אחד מתברר שהוא נקט מדינות נוקשה ביותר כלפי חייבת שביקשה להחזיר לה את רישיון הנהיגה למשך מספר שבועות כדי שתוכל להסיע את אמה החולה לטיפולים רפואיים. מה שאותה חייבת כנראה לא ידעה הוא שאבגי בעצמו נאלץ להתמודד בעבר עם שתי פסילות רישיון, ובאחת הפעמים אף מצא לנכון לערער עד בית המשפט העליון בניסיון לקצר את תקופת פסילת הרישיון.

בסוף 2012 הוגש נגד אבגי כתב אישום שלפיו הוא נהג ברכב במקום ציבורי בהיותו שיכור. בינואר 2013 התקיים דיון ובו הושג הסדר שלפיו אבגי יודה באשמה, יורשע ויקבל עונש פסילה, קנס ושירות לטובת הציבור. בהתאם להודאה הרשיע השופט יוסף ריבלין, סגן נשיא בית המשפט לתעבורה, את אבגי והוא גם אישר את ההסכמות לעניין העונש. השופט גזר על אבגי שירות לטובת הציבור בהיקף 150 שעות, קנס של 1,000 שקל, חמישה חודשי פסילת רישיון ועונש פסילה על תנאי.

הוצאה לפועל בתל אביב, צילום: תומריקו הוצאה לפועל בתל אביב | צילום: תומריקו הוצאה לפועל בתל אביב, צילום: תומריקו

לרשות אבגי עמדה כשנה וחצי לביצוע עבודות השירות, ובשלב מסוים ביקשה קצינת המבחן להאריך את המועד. היא כתבה כי מדיווח שקיבלה עד אז אבגי ביצע 98 שעות בלבד בעמותת "ידיד": "משיחה שערכנו עם האחראית במסגרת עולה כי גיא מבצע את שעות השל"צ במסירות ולשביעות רצונם. בשיחה עמנו דיווח גיא כי בשל עומס במקום עבודתו התקשה לסיים את שעות השל"צ כנדרש, אולם הביע בפנינו נכונות והתחייבות לעמוד במוטל עליו ולסיים את מכסת השעות שנותרו לו".

השופט ריבלין נעתר לבקשה והאריך את תקופת העבודות. לא נמצא בתיק דיווח נוסף שמאשר כי מכסת השעות הושלמה.

עוד נודע כי בקורות החיים שמסר לוועדה התגאה אבגי בהיותו "מתנדב" בעמותת ידיד, ולא טרח לכתוב שהפעילות היתה חלק מגזר דין של בית המשפט לאחר שהורשע בנהיגה בשכרות.

עם החייבים הוא מחמיר

 

ב־2003 הורשע אבגי גם כן בבית המשפט לתעבורה בירושלים על יסוד הודאתו בשורת עבירות: נהיגה ברשלנות, גרימת חבלה של ממש, סטייה מנתיב נסיעה וגרימת נזק. על כך נגזר עליו עונש שכלל פסילת רישיון לחצי שנה, פסילה על תנאי לשלוש שנים וקנס 1,000 שקל. אבגי לא השלים עם פסילת הרישיון והגיש נגדה שני ערעורים: למחוזי וכשנדחה לבית המשפט העליון. את ערעורו לעליון דחתה ב־2003 אסתר חיות, היום הנשיאה.

בהחלטת המחוזי נכתב כי העונש היה סביר והודגשו "הרשעותיו הקודמות של המבקש בעבירות תעבורה". כלומר מהדברים עולה שלאבגי אף היו הרשעות קודמות. בהחלטת חיות בעליון נכתב כי אבגי טען שהעונש חמור בנסיבות העניין "ואינו משקלל כראוי את נסיבותיו האישיות ובייחוד את הזדקקותו לרישיון הנהיגה במסגרת עבודתו". חיות קבעה כי לא מצאה עילה להתערב בעונש ודחתה את הערעור.

כאמור, אבגי עצמו נוקט קו מחמיר למדי בעניין פסילת רישיון נהיגה של חייבים המופיעים בפניו. לידי "כלכליסט" הגיעה למשל החלטה אחת שנתן בינואר 2019. באותו מקרה חייבת שיש לה תיק בהוצאה לפועל ביקשה לבטל את ההגבלה שהוטלה על רישיון הנהיגה שלה בנימוק שאמה נדרשת לעבור ניתוח.

סעיף 66 לחוק ההוצאה לפועל קובע לעניין מגבלה על רישיון נהיגה עקב חובות כי "הגבלה זו לא תוטל אם שוכנע הרשם כי הטלתה עלולה לפגוע פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב... או שרישיון הנהיגה חיוני לחייב עקב נכותו או עקב נכות בן משפחה התלוי בו".

החייבת הגישה על בסיס זאת בקשה להשיב לה את רישיון הנהיגה לתקופה בת מספר שבועות, עד שאמה שלטענתה היא מבוגרת וחולה תעבור ניתוח קטרקט, כי האם לא יכולה לנהוג עד אז מאחר שאינה רואה ומאידך נזקקת להסעה לטיפולים רפואיים.

בהחלטה קצרה הרשם אבגי קבע כי רק לאחר שהחייבת תגיש שורה ארוכה מאוד של מסמכים וייקבע לה צו תשלומים בתיק עצמו, היא תוכל להגיש את הבקשה הזו. ניסיונות "כלכליסט" לקבל באמצעות הדוברת או ישירות את תגובת הרשם אבגי לא צלחו.

בקורות החיים שמסר לוועדה לבחירת רשמי הוצאה לפועל התגאה אבגי בהיותו "מתנדב" בעמותת "ידיד", ולא טרח לכתוב שהפעילות היתה חלק מגזר דין של בית המשפט לאחר שהורשע בנהיגה בשכרות.

תגיות

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
זו פרצופה של מערכת המשפח שלנו
החל בשופטי בג"ץ וכלה באחרון אנשי המערכת המושחתת הלז. יש לפטר את כל השופטים ולמנות מחדש ועדה הוגנת שתבחר אותם, כמובן שלשופטי בג"ץ הנוכחים , שהוכחו כפוליטיקאים בגרוש ולא כשופטי צדק, אסור שיהיה ייצוג כלשהו בוועדה. בקיצור, יש לבצע שידוד מערכות בכל מערכת האכיפה והמשפט כאן.
אבי  |  14.04.19
לכל התגובות