אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי אמזון מקשיבים בחשאי למשתמשי אלקסה, מתעלמים ממקרי אלימות צילום: Amazon

עובדי אמזון מקשיבים בחשאי למשתמשי אלקסה, מתעלמים ממקרי אלימות

תחקיר בלומברג גילה שצוותים בשלושה מטות של החברה מקבלים גישה להקלטות, כחלק מתוכנית שנועדה לשפר את ביצועי ההאזנה של הסייענית החכמה. בכמה מקרים, נתקלו העובדים בהקלטות אינטימיות ואף באיומי אלימות ואונס, אך הונחו להתעלם מכך

11.04.2019, 11:04 | רפאל קאהאן
עובדים של אמזון מקבלים גישה להקלטות שמקורן בשימוש באלקסה על ידי לקוחות - כך עולה מתחקיר של סוכנות בלומברג שהתפרסם אמש (ד'). לפי הדיווח, העובדים מקבלים גישה להקלטות במסגרת תוכנית מיוחדת שנועדה לייצר מאגר מידע לאימון הסייענית החכמה של ענקית האינטרנט.

קראו עוד בכלכליסט

לא ברור לכמה עובדים יש גישה להקלטות האלה, אך מדובר בצוותים בלפחות שלושה משרדים שונים ברחבי העולם: בארה"ב, רומניה והודו. כמו כן, בחלק מהמקרים העובדים שמקבלים גישה להקלטות הם עובדי קבלן ולא אנשי אמזון עצמה. החברה מעמידה לרשות כל עובד במשמרת כ-1,000 קטעי קול אותם הוא צריך לנתח ולזהות את המושגים שנאמרים בהם. לעובדים יש גם פורום פנימי שמיועד לסיוע ביניהם בזיהוי הקולות אותם הם שומעים.

רמקול אקו של אמזון, מבוסס אלקסה, צילום: Amazon רמקול אקו של אמזון, מבוסס אלקסה | צילום: Amazon רמקול אקו של אמזון, מבוסס אלקסה, צילום: Amazon

מקורות בלומברג מסרו שבחלק מהמקרים, העובדים נופלים על הקלטות שמכילות תכנים אינטימיים או שמעידות על ביצוע של תקיפה ואפילו במקרים מסוימים אונס. אבל כאשר ניסו להעלות את הנושא בפני אמזון, החברה הורתה להם להתעלם והסבירה שאין זה מתפקידה להתערב.

האזנת סתר, ולא בפעם הראשונה

מאמזון הוסבר שהחברה שומרת קטעי קול קצרצרים ושאינה מחברת בין זהות המשתמשים לבין הקטעים. החברה לא ציינה באופן מפורש בתנאי השימוש של אלקסה שבני אדם עשויים להקשיב למה שנאמר לרמקול או להתקן שמותקן בבית של המשתמש. עם זאת, על פי צילומי מסך שהגיעו לבלומברג, עולה שקטעים מופיעים עם שם פרטי, מס' חשבון ומס' סידורי של ההתקן ממנו הם הוקלטו.

זו לא הפעם הראשונה שאמזון משתמשת בעובדים כדי לזהות ולאמן את מוצרי הבינה המלאכותית שלה; מוקדם יותר השנה דווח שגם עובדי חברת הבית החכם Ring שבבעלות אמזון קיבלו גישה לצילומי וידאו ותמונות שמקורן במצלמות האבטחה של החברה שמותקנות אצל לקוחות. אלה יועדו לזהות אלמנטים שמופיעים בהם כדי לאמן ולשפר את מערכת הזיהוי האוטומטית של החברה.

החשיפות הללו מעלות שוב את נושא הפרטיות בעיקר בהתקנים שמקליטים או מצלמים את הנעשה בבית של המשתמשים. היצרניות לא פעם מרשות לעצמן לקבל גישה למידע של הלקוחות ולמרות שבחלק מהמקרים הן עושות מאמץ להסתיר את המקור, תמיד ישנה אפשרות שמישהו עשוי לנצל את המידע הזה לרעה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
זה בסדר גמור, אין פה פגיעה בפרטיות בכלל
מכיוון שהמכשיר בפני עצמו לא מקליט ולא משדר אלא אם כן נאמרה מילת הטריגר "אלקסה", ז"א שהמכשיר יכול להקליט פקודות שנאמרו לו, או תוכן שנאמר לאכז טעות בזיהוי מילת הטריגר... 99% מן המקרים זה רעשי רקע לא חשובים וזה גג כמה שניות לפני שהפקודה מבוטלת... וגם אפשר לראות אור על המכשיר שהוא מנסה להקליט פקודה, ככה שזה לא בדיוק הקלטת "סתר"... זה מחיר מינורי שצריך לשלם בשביל הנוחות של הטכנולוגייה, ככה זה תמיד בהתפתחות טכנולוגית... זה כמו שתגידו שלא צריך להשתמש בטלפון סולוארי כי אפשר לאכן אותו... כל עוד אתם לא עושים משהו לא חוקי, או שאתם לא אנשי ציבור- מה אכפת לכם... אם מאכנים אתכם או מצוטטים לכם, זה לא מעניין אף אחד בפועל...
אריה  |  11.04.19