אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה שיותר כחול: המעבר מהבריכה לים מחייב הישמעות לכמה טיפים חשובים צילום: רויטרס

מה שיותר כחול: המעבר מהבריכה לים מחייב הישמעות לכמה טיפים חשובים

עונת הרחצה בפתח ואיתה גם האפשרות לשחות בים. אבל המעבר מהבריכה עלול להיות מסוכן אם לא נתייחס אליו ברצינות

16.04.2019, 08:31 | ארי תדהר

המעבר משחייה בבריכה לים יכול להיות מאתגר ולפעמים גם מסוכן אם לא נתייחס אליו ברצינות. הדרך הנכונה להתחיל לשחות בים היא בעזרת מאמן שחייה מנוסה שמכיר היטב את הים. אבל בהיעדרו, הנה כמה כללים בסיסיים לפני שקופצים למים.

קראו עוד בכלכליסט

מבחינת כושר בסיסי נדרש, כדי לשחות בים עלינו להיות מסוגלים לשחות בבריכה באופן רצוף במשך כק”מ אחד לפחות. יכולת זו תאפשר להתנסות בשחייה בים למרחקים קצרים יותר, בלי חשש שנתעייף בטרם החזרה לחוף.

שחייה בים. בפעמים הראשונות נבחר חוף נטול זרמים כדי לפתח תחושת ביטחון, צילום: רויטרס שחייה בים. בפעמים הראשונות נבחר חוף נטול זרמים כדי לפתח תחושת ביטחון | צילום: רויטרס שחייה בים. בפעמים הראשונות נבחר חוף נטול זרמים כדי לפתח תחושת ביטחון, צילום: רויטרס

מבחינת בטיחות, כדאי להיכנס לים עם שותף מנוסה, ועם כובע ים בצבע בולט. בפעמים הראשונות נשחה בים רגוע, נטול זרמים וגלים גבוהים, כדי לפתח תחושת ביטחון ראשונית ולא להיכנס למצבים מלחיצים.

נבחר חוף רחצה מורשה ונשחה בשעיות שבהן יש מצילים. אפשר לשוחח עם המציל לפני הכניסה, להבין את הסכנות הנכונות לאותו היום וגם ליידע אותו שאנחנו נכנסים למים לשחות.

תוכלו לזהות חוף נוח לשחייה על ידי שובר גלים שמקטינים את האדוות המקשות על השחייה ומצופים מסודרים שיאפשרו להישאר בתחום מוגדר וכן למדוד ולהשוות מרחקים.

החוויה של שחייה במים פתוחים יכולה להיות מדהימה, אבל חשוב לבצע את המעבר מהבריכה בתשומת לב.

תגיות