אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופט חגי ברנר לא נכנע ללחץ של מפרקי אקסיום: חייבם לפרט הדרישה לשכר טרחה של 15.7 מיליון שקל

השופט חגי ברנר לא נכנע ללחץ של מפרקי אקסיום: חייבם לפרט הדרישה לשכר טרחה של 15.7 מיליון שקל

עורכי הדין יניב אינסל ורמי יולוס הגישו דרישה חשאית להשאיר הסכום בקופה אך הפרו את ההוראה של השופט להגיש תחשיב. השופט מסר החלטה: "לא מתקבל על הדעת לעכב סכום עתק ללא תחשיב"

17.04.2019, 19:05 | ענת רואה

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב חגי ברנר לא נכנע לדרישות של המנהלים המיוחדים לחברת אקסיום גלובל אינווסטמנט, עורכי הדין יניב אינסל ורמי יולוס, והורה לשניים להגיש לו מיד אחרי פסח תחשיב שמפרט מדוע הם סבורים שיש לעכב בקופתם 15.7 מיליון שקל לטובת שכר הטרחה שלהם.

קראו עוד בכלכליסט

בהחלטה זו השופט לא אימץ את עמדת כונסת הכנסים הרשמית סיגל יעקבי, אשר תמכה באינסל ויולוס שניסו למשוך זמן ולהגיש את התחשיבים רק בעוד חודשיים. הכנ"רית בעמדה שמסרה התעלמה מהעובדה שהשניים היו צריכים להגיש את התחשיב הזה כבר מזמן, אך נמנעו מלעשות זאת, וכי כל עיכוב נוסף משמעו שהכסף שבקופה לא מחולק לצדדים שטוענים שהוא שייך להם.

סיגל יעקבי, צילום: אוהד צויגנברג סיגל יעקבי | צילום: אוהד צויגנברג סיגל יעקבי, צילום: אוהד צויגנברג

בהחלטתו פירט השופט ברנר כי בתחילת מרץ 2019 הוא הורה לאינסל ויולוס להגיש לו בתוך 14 יום הודעה בדבר הסכום אותו ניתן לשחרר לשותפים המוגבלים (שותפיה של גלובל אינווסטמנט בבעלות על קניון עכו שנמכר תמורת כ-100 מיליון שקל). השופט כתב כי הוגשה בקשה של השניים לעכב חלוקת 15.7 מיליון שקל שהם לטענתם שכר הטרחה המגיע להם אך הם ביקשו אורכה להגשת בקשה ותחשיב עד ה-9 ביוני.

ברנר כותב כי לא הסכים לבקשה זו: "לטעמי אין כל הצדקה וגם לא מתקבל על הדעת לעכב סכום עתק של 15.7 מיליון שקל מבלי שהוגש תחשיב כלשהו המפרט כיצד ומדוע סבורים המנהלים המיוחדים שהם זכאים לשכר כה גבוה, הנוגס שיעור כה ניכר מן הכספים שאמורים להיות מחולקים לשותפים המוגבלים", כתב.

השופט הוסיף כי אינסל ויולוס היו צריכים להגיש את התחשיב הזה כבר באמצע חודש מרץ "אלא שבניגוד להחלטתי תחשיב כאמור לא הוצג עד היום... מאז חלף לו חודש וחצי, וכעת מבוקש לעכב את הסכום האמור למשך קרוב לחודשיים נוספים עד שתוגש בקשה לקביעת שכר טרחה".

לפיכך הוא הורה כי המנהלים המיוחדים יגישו לו תחשיב מפורט בנוגע לאופן בו הגיעו לסך 15.7 מיליון שקל וזאת עד ה-28 באפריל, כלומר מיד לאחר פגרת פסח של בתי המשפט. "אם לא כן, יעוכב לשם כך אך ורק הסכום של 1.5 מיליון שקל כמוצע על ידי השותפים המוגבלים", קבע.

הוא הנחה כי את יתרת הכספים שאינה שנויה במחלוקת יש לחלק לאתר באמצעות בא כוחם של השותפים המוגבלים, עו"ד ליאור דגן.

השותפים טענו: ניסיון לכפות הליך חדלות פרעון

החלטתו של השופט ברנר עוסקת בכספים המצויים בקופת המנהלים המיוחדים ואשר התקבלו ממכירת קניון עכו, שהוחזק על ידי חברת אקסיום שנקלעה להליך פירוק. לאחר שכל החובות נפרעו הורה ברנר לשניים להגיש לו תחשיב מסודר בדבר "הכספים שיש מקום עדיין לעכב את חלוקתם". כפי שנחשף בכלכליסט לפני כשבועיים, אינסל ויולוס לא הגישו תחשיב אלא דיווח סודי במסגרתו דרשו להשאיר בצד 15.7 מיליון שקל עבור שכר הטרחה שלהם. בדיווח הסודי לא הובא כל פירוט כיצד הגיעו השניים לתחשיב של שכר טרחה כה גבוה וגם לא הציגו סימוכין חוקי לביסוס הדרישה.

לצד אקסיום שהיתה השותף הכללי בשותפות שהחזיקה בקניון, ישנם גם 96 שותפים מוגבלים שממתינים תקופה ארוכה מאוד לקבל את הכסף המגיע להם כתוצאה מהמכירה. השותפים הללו שפועלים תחת שותפות שאיננה חדלת פרעון, מיהרו להתנגד וטענו באמצעות עו"ד ליאור דגן כי שכר הטרחה של השניים אמור לעמוד על כ-1% מהכספים שהתקבלו תמורת מכירת הקניון, כלומר 1-1.5 מיליון שקל, ובוודאי שלא 16 מיליון שקל.

השותפים טענו כי אינסל ויולוס מנסים לכפות הליך חדלות פרעון גם על השותפות, בניסיון מלאכותי להפעיל את תקנות שכר הטרחה שחלות על הסדרי נושים ולגבות 15% מהקופה לכיסם, במקום כאמור אחוז אחד או סכום דומה לכך.

בימים האחרונים הגיבו אינסל ויולוס לדרישת השותפים המוגבלים לחלק מיד את רוב הכסף ולא להשאיר 16 מיליון שקל בצד לשכר טרחה. בתגובה הם ביקשו מהשופט להעניק להם 60 יום לצורך הגשת בקשת שכר טרחה. לטענתם אין מקום לקיים דיון "אודות בקשת שכר טרחה שטרם נולדה" אלא יש לאפשר להם להגיש פירוט ובקשה מסודרים.

כאן כנראה אמורה היתה להיכנס לתמונה כונסת הנכסים הרשמית סיגל יעקבי או אנשיה שהתבקשו להביע את עמדתם. ואכן השבוע הגיש עו"ד יוסי מססה מהכונס הרשמי עמדה קצרה ובה תמך בבקשה של אינסל ויולוס לקבל 60 ימים לצורך הכנת בקשת שכר טרחה ודו"ח. מססה לא התייחס למשמעות העיכוב בחלוקת הכספים לשותפים שממתינים להם וגם לא התייחס לכך שאינסל ויולוס הפרו את הוראת השופט כשלא הציגו את התחשיב, בפרט שתחשיב כזה מן הסתם מצוי בידיהם ועל בסיסי ביקשו להשאיר 15.7 מיליון שקל לשכר טרחתם ולא סכום אחר.

כפי שנחשף בכלכליסט, נסיבות המינוי של אינסל ויולוס לתפקיד בינואר 2016 היו כשלעצמן בעייתיות לכאורה. ב-28 בינואר 2016 נפתח באילת כנס פירוקים שנתי שנמשך שלושה ימים ואורגן על ידי יולוס, אינסל והכנ"ר דאז דוד האן. השופט איתן אורנשטיין היה אורח הכבוד בכנס ושובץ לשלושה מושבים שונים, מעמד שהיה משמעותי עבורו שכן הוא היה אז מועמד לנשיאות בית המשפט המחוזי בתל אביב.

שעות לפני שהשופט אורנשטיין טס לכנס, הוגשה לו בקשה למנות את יולוס ואינסל כמפרקים של אקסיום. הבקשה הוגשה מטעם בעלי המניות של החברה ובניגוד לכלל הבסיסי ולהיגיון שחברה לא בוחרת את בעלי התפקיד שאמורים לחקור אותה. אורנשטיין נמנע מלהעביר את התיק לשופט אחר והחליט לדון בו בעצמו. למרות שורת התנגדויות שהוגשו לו מצד נושים שטענו לניגוד עניינים במינוי אינסל ויולוס שהתבקשו מטעם בעלי השליטה, ובתמיכת אנשי הכנ"ר האן, הודיע אורנשטיין כי השניים יתמנו והמינוי יצא לדרך. ההחלטה התקבלה יממה לאחר שאורנשטיין חזר מהכנס שארגנו השניים. מאז חלפו 3 שנים, במהלכן לא ביקשו אינסל ויולוס שכר טרחה, עד עכשיו כאמור.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
מרגישים שינוי
מערכת המשפט בעשור האחרון נגררה לסיטואציות נוראיות של שחיטות, חוסר אמון, חסרי שיניים,בלבול ועוד תארים בעייתיים. השופט חגי ברנר מראה את כוחו של החוק והצדק כאשר עורכי הדין לאור היום שודדים בלי בושה. זה פשוט בזיון להתנהל בעזות מצח ולדרוש סכום אטומי של שכר טירחה ולזלזל בשופט ובבקשות שלו. איך לא פוסקים זלזלול ובשיון בית משפט כאשר יש הוראה שמתעלמים ממנה. ריבונו של עולם, איזה אומץ יש לעורך הדין אינסל להתעלם מבקשות השופט. נעלמה הבושה ! תתבייש לך ! שוב כל הכבוד לשופט, תראה להם ! תהיה חזק ! אלפי אנשים תומכים בך !
מאמין במערכת  |  02.05.19
22.
סוף סוף יש שופט בישראל
צריך הרבה אומץ ויושרה לעמוד בפני מערכת שרגילה לקבל את השמנת על חשבון האזרח הקטן . הכנ״ר באופן אוטומטי ובלי לבדוק את העובדות פועל לטובת עורכי הדין מפרקי אקסיום שאינם בשום אופן מפרקי קניון עכו שלא היה לרגע חדל פרעון. מה בכלל הקשר של הכנ״ר? החברה לא הייתה ואינה חדלת פרעון. הכסף בקופה הוא כסף של המשקיעים. כמובן שהכנ״ר היה באותה מסיבה עם השופט אורנשטיין ועורכי הדין המפרקים. אז למה להפסיק לחגוג, מה הפלא שהם עובדים יד ביד עם המפרקים. ולכן עולה חיוך על הפנים ואנחת רווחה. תודה לשופט חגי ברנר
אזרח מודאג  |  02.05.19
לכל התגובות