אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחלוקת בוועדה המוניטרית בהחלטה האחרונה: תומך אחד בהעלאת הריבית צילום: עטא עוויסאת

מחלוקת בוועדה המוניטרית בהחלטה האחרונה: תומך אחד בהעלאת הריבית

ארבעת חברי הוועדה תמכו השארת הריבית על כנה למרות עלייה מסוימת בסביבת האינפלציה. החבר החמישי סבר שהריבית הנוכחית אינה תואמת את מצב המשק, וכי נכון להעלותה ל-0.5%

18.04.2019, 14:16 | עמרי מילמן

אחד מחמשת חברי הוועדה המוניטרית תמך בהעלאת הריבית ל-0.5% כך עולה מדיווח על הדיונים המוניטריים שקדמו להחלטת הריבית האחרונה מתחילת חודש אפריל , שפרסם היום בנק ישראל ארבעת חברי הוועדה הנותרים תמכו בהותרת הריבית ללא שינוי ברמה של 0.25%.

קראו עוד בכלכליסט

ארבעת חברי הוועדה שסברו כי יש להותיר את הריבית ברמתה הנוכחית, נימקו זאת בכך שאף על פי שחלה עלייה מסוימת בסביבת האינפלציה, לאור אי הוודאות לגבי התחזיות לפעילות הריאלית ולמדיניות המוניטרית בעולם, ולגבי התוואי העתידי של האינפלציה בארץ, יש להותיר בעת הנוכחית את הריבית ברמתה. חבר הוועדה החמישי סבר שהריבית הנוכחית אינה תואמת את מצב המשק, וכי נכון להעלותה ל-0.5%, היות שהאינפלציה נמצאת זה זמן מה בתוך תחום היעד.

בסוגיית שוק העבודה, נדונה העובדה שלמרות שבמספר אינדיקטורים הגאות הגיעה לשיאה - מסתמנת הקלה מסוימת במגבלת המחסור בעובדים שעליה מדווחים המעסיקים בכמה ענפים ושיעור המשרות הפנויות עדיין גבוה אך הוא יורד במתינות.

נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, צילום: אוהד צויגנברג נגיד בנק ישראל, אמיר ירון | צילום: אוהד צויגנברג נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, צילום: אוהד צויגנברג

הוועדה דנה גם בהתמתנות הפעילות הכלכלית בעולם, בכך שתחזיות הצמיחה העולמיות עודכנו כלפי מטה, ובשינוי בצפי לגבי תוואי הריבית והמדיניות המוניטרית בעולם. כאשר בארה"ב צופים תוואי ריבית נמוך מאשר בעבר, ובאירופה נדחה המועד הצפוי לתחילת העלאת הריבית. חברי הוועדה אמרו שהירידה בסחר העולמי צפויה להמשיך להשפיע על הפעילות בישראל. הוועדה דנה בעוד גורמי סיכון שמשפיעים על הכלכלה העולמית, בהם אי-הוודאות סביב תהליך הברקזיט וסביב הסכם סחר אפשרי בין ארה"ב וסין.

כמו כן הוועדה דנה בהמשך התחזקותו של השקל מאז החלטת הריבית האחרונה- מתחילת השנה הוא התחזק בכ-4.5% במונחי שער החליפין הנומינלי האפקטיבי. הוועדה העריכה כי אם הייסוף יימשך הוא עלול להקשות על חזרת האינפלציה לכיוון מרכז היעד, ובמידת הצורך ישקול בנק ישראל להפעיל את כלי ההתערבות בשוק המט"ח.

הוועדה כוללת חמישה חברים, לאחר שהמשנה לנגיד, נדין בודו טרכטנברג, סיימה כהונתה בסוף פברואר. בראשה עומד הנגיד, פרופ' אמיר ירון וחברים בה מנהל חטיבת השווקים, אנדרו אביר והפרופסורים ראובן גרונאו, צבי הרקוביץ ומשה חזן.

תגיות