אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

נוקיה 9: למצלמה יש חמש עיניים, אך אינה היתרון הראשי פה

חמישה חיישני מצלמה מאפשרים לטלפון לספק קשת רחבה של אפשרויות עיבוד ועריכת תמונות, לצד ביצועים טובים מאוד בתחום; ואולם, מצלמותיו לא משאירות אבק למתחרים. היתרון של הנוקיה 9 טמון במשהו הרבה יותר פשוט ובסיסי, אך משפיע: תצוגה בהירה וחוויית אנדרואיד טהורה

23.04.2019, 16:57 | ניצן סדן

הכירו את הנוקיה 9 Pureview, מכשיר העילית של החברה. הוא מצויד במערך צילום כמעט מוגזם - חמש מצלמות, כשלצידן פלאש וחיישן אור - מערך שגורם לתהות כמה עדשות אפשר עוד להכניס לגב של טלפון אחד.

קראו עוד בכלכליסט

המכשיר הגיע לישראל ומחירו ממקם אותו בין קטגוריית מכשירי הביניים ובין טלפוני העילית. ואולם, יש לו יתרון אחד גדול על פני שתיהן. ולא, זה ממש לא אוסף המצלמות שלו.

נעים להכיר: Nokia 9 Pureview, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: Nokia 9 Pureview | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: Nokia 9 Pureview, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: נוח, גם אם לא חדשני

למסך ה-9 יש גבולות תצוגה ברורים ואינו נמתח ממש מקצה אל קצה. גם מגרעת שגולשת לראש המסך לא תמצאו בו; העיצוב הוא כשל מכשירים מ-2017, אך עדיין נוח ופונקציונלי.

הרבה מצלמות, אך בלי "דבשת", צילום: ניצן סדן הרבה מצלמות, אך בלי "דבשת" | צילום: ניצן סדן הרבה מצלמות, אך בלי "דבשת", צילום: ניצן סדן

גב הטלפון עשוי זכוכית, ובחלקו העליון מיד רואים את ריבוי העדשות: הסידור שלהן נאה ומרשים, ונוקיה הצליחה לשתול אותן מבלי להגביה או להבליט את הטלפון סביבם (מה שמכונה דבשת - Camera hump בלעז). הטלפון שוקל 172 גרם, קל ביחס לגודלו, והוא דק למדי ונוח לאחיזה.

המסך מצופה גורילה גלאס 5 להגנה משריטות, והגוף עמיד במים בתקן IP67. עיצובית, אין פה בשורה; למעט ההנדסה שאיפשרה לנוקיה למלא את הגב במצלמות בלי לעבות את המכשיר, הוא מאוד סטנדרטי למראה.

קריא ביותר, גם תחת תאורה חזקה, צילום: ניצן סדן קריא ביותר, גם תחת תאורה חזקה | צילום: ניצן סדן קריא ביותר, גם תחת תאורה חזקה, צילום: ניצן סדן

עוד בחירה פונקציונלית היא במערכת ההפעלה: לנוקיה אין ממשק אנדרואיד משלה, והיא משתמשת בשל גוגל דרך תוכנית Android One. במסגרתה, מקבלים המכשירים שלה ממשק נקי של מכשירי הפיקסל מבית גוגל, וזוכים לעדכונים תכופים. הממשק פשוט ומהיר מאוד, אינו כולל אפליקציות-זבל ואלמנטים מיותרים שמועילים ליצרן אך לא למשתמש.

יתרון גדול. אנדרואיד בממשק נקי, צילום: ניצן סדן יתרון גדול. אנדרואיד בממשק נקי | צילום: ניצן סדן יתרון גדול. אנדרואיד בממשק נקי, צילום: ניצן סדן

כיום אפשר למצוא אנדרואיד נקייה לחלוטין רק במכשירי הפיקסל של גוגל ובסדרות ספציפיות של מכשירי LG, סוני, מוטורולה ו-HTC, שכולן לא נמכרות בארץ באופן מסודר. בכך, הופך הנוקיה 9 לטלפון הכי מתקדם שנמכר בישראל ומספק אנדרואיד טבעית מהקופסה - ועמה חוויית שימוש משובחת, חלקה ותכל'סית.

אבל לא הכל מתוק בממלכת נוקיה 9: סורק טביעות האצבע שמוטמע במסך גרוע; הזנתי למכשיר שתי אצבעות, והוא מזהה אותן בד"כ בניסיון שלישי או רביעי. לאחרונה הודיעה החברה בחו"ל שתשיק עדכון תוכנה שיפתור את הבעיה - ואני מקווה שהוא יהיה זמין בארץ בהקדם.

סורק טביעות האצבע מזייף בהתמדה, צילום: ניצן סדן סורק טביעות האצבע מזייף בהתמדה | צילום: ניצן סדן סורק טביעות האצבע מזייף בהתמדה, צילום: ניצן סדן

מצלמה: חמש-חמש

נתחיל מהסוף: לנוקיה 9 יש חמש מצלמות והן מספקות איכות תמונה טובה מאוד - אך לא טובה יותר משל מכשירי וואווי וסמסונג האחרונים. ואולם, יש לה יתרונות מיוחדים עבור סוג ספציפי של חובבי צילום סלולרי.

מה אפשר לעשות עם חמש מצלמות?, צילום: ניצן סדן מה אפשר לעשות עם חמש מצלמות? | צילום: ניצן סדן מה אפשר לעשות עם חמש מצלמות?, צילום: ניצן סדן

ישנן שתי גישות בעיצוב מצלמות מובייל כיום: הראשונה היא להתקין מספר עדשות כדי לייצר סוגי תמונות שונים - עדשה רחבה, עדשת זום וכולי - כשכל אחת מייצרת תמונה אחרת, בהתאם למצב הצילום ולטעמו של הצלם. השנייה היא להתקין מספר עדשות כדי לספק יותר אפשרויות עיבוד לאותה תמונה: טשטוש רקע, שינוי מיקוד, וידאו משולב סטילס ועוד. ואת כל אלה עושים לאחר הצילום, כרכיבי עריכה. זו הגישה של נוקיה - לתת לנו חמש מצלמות שמספקות קשת רחבה מאוד של יכולות עיבוד.

ביצועי תמונה מעולים, צילום: ניצן סדן ביצועי תמונה מעולים | צילום: ניצן סדן ביצועי תמונה מעולים, צילום: ניצן סדן

לנוקיה 9 יש חמש מצלמות 12 מגה-פיקסל, עם שלושה חיישנים צבעוניים ושניים בשחור-לבן. אחת מתפקדת כמד מרחק, אחת בעלת עדשה רחבה (תצורה כשל 28 מ"מ), אחת בעלת חיישן גדול יותר לקליטת יותר אור (ושיפור ביצועים בחשיכה) ועוד. בחזיתו, תמצאו מצלמת סלפי בעלת חיישן של 20 מגה-פיקסל.

אם לא נכנסים לעבד את התמונה לאחר שמצלמים, קשה להבין מה עושות פה חמש מצלמות. התמונות מוארות וחדות, הגוונים מדויקים, אבל לא התרשמתי. מצד שני, אפשרויות העריכה הן סיפור אחר.

שינוי המיקוד נוח ומדויק מאוד, צילום: ניצן סדן שינוי המיקוד נוח ומדויק מאוד | צילום: ניצן סדן שינוי המיקוד נוח ומדויק מאוד, צילום: ניצן סדן

תוכלו לשנות את המיקוד, להבליט אלמנטים בתמונה, להוסיף לתמונה אפקט של שינוי מיקוד חי שיגרום לה להיראות מונפשת ועוד. כמו כן, יש ל-9 יש פילטר Bokeh מאוד מדויק, וצילום מפוצל משני סוגים - האחד כשהמצלמה הראשית ומצלמת הסלפי מכסות כל אחת חצי מהפריים, והשנייה כשתמונת הסלפי מופיעה בפינת פריים המצלמה הראשית.

מצב הצילום הידני, עתיר האפשרויות, צילום: ניצן סדן מצב הצילום הידני, עתיר האפשרויות | צילום: ניצן סדן מצב הצילום הידני, עתיר האפשרויות, צילום: ניצן סדן

את החבילה סוגר מצב צילום ידני עתיר אפשרויות, שהממשק שלו הוא אולי הכי נוח והכי אינטואיטיבי שראיתי; חובבי הצילום המקצועי יכולים מאוד ליהנות מהמכשיר הזה, וצלמים יוכלו להשתמש בו כגיבוי למצלמתם.

ביצועים וזמן סוללה: סבלנות, חביבי

ה-9 לא מנסה להתחרות במכשירי הדגל של שאר השחקניות, ורואים זאת במפרט שלו: הוא נשען על מעבד ה-845 של קוואלקום משנה שעברה, בעוד מכשירי העילית האחרים עברו ל-855 ולמקביליו. לטלפון זיכרון פעולה של שישה גיגה-בייט ומרחב אחסון של 128 גיגה-בייט, שאינו ניתן להרחבה בכרטיסי SD.

על אף שהחומרה שלו קצת יותר חלשה, לא זיהיתי השתהויות או מגבלות בפעולת הטלפון; הוא נושא את מערכת ההפעלה בכבוד וטס בלי לאותת - עוד מאפיין בולט של מכשירים שמריצים אנדרואיד נקייה.

לא רק שם. Android One, צילום: ניצן סדן לא רק שם. Android One | צילום: ניצן סדן לא רק שם. Android One, צילום: ניצן סדן

ואולם יש תחום אחד בו הוא קצת מזייף: אפליקציית המצלמה מופעלת לאט, הגלרייה נפתחת לאט, כל תמונה נשמרת לאט; מי שצילם תמונה מגניבה ומיד נכנס לשחק איתה ולפרסם בפייסבוק יצטרך להמתין קצת, ויוכל רק להיאנח כשהגלריה תציג לו הודעת Processing ותמונה מטושטשת עד שתסיים.

המצלמה היא הרכיב היחיד שלא טס במהירות , צילום: ניצן סדן המצלמה היא הרכיב היחיד שלא טס במהירות | צילום: ניצן סדן המצלמה היא הרכיב היחיד שלא טס במהירות , צילום: ניצן סדן

אפשר לחיות עם זה, באמת שאפשר; וזה מחיר מובן כשיש כל כך הרבה חיישנים שמצלמים כל תמונה. אבל יש משתמשים שיתעצבנו - ואולי היה עדיף לו בחרה נוקיה לתת קצת יותר שרירים למכשיר הזה. זמן הסוללה ממוצע לקטגוריה ועומד על כיום וחצי.

סיכום ואלטרנטיבות

הנוקיה 9 הוא סמאטרפון מעולה שמספק חוויית שימוש מהירה ונוחה מאוד. המצלמות שלו יספקו את צורכי רוב המשתמשים חובבי הצילום, אך מי שמשקיע בעיבוד תמונה או נוטה לצלם במצב ידני יפיק מהן הרבה יותר. עבור המשתמש הממוצע, הממשק הוא הדבר הטוב ביותר בטלפון הזה; אין לו מסך שגולש לשוליים או עיצוב סקסי וחדשני, אבל הוא פשוט עובד - ויש לא מעט אנשים שזה מה שהכי חשוב עבורם בסמארטפון.

הטלפון עולה 2,690 שקל, יקר יותר ממכשירי שיאומי ו-וואן פלוס הזריזים, אך זול ממכשירי סמסונג, וואווי וכמובן אפל. ממשק הוא אמנם עניין של טעם, אך לראייתי זה של נוקיה פשוט נוח מכל המתחרים. ואולם, לא בטוח שבמחיר הזה, ימשוך יותר משתמשים מקטגוריית מכשירי הביניים ומקטגוריית הפרימיום; מכשירי וואווי וסמסונג נראים טוב יותר ואצלם לא תמצאו אפילו השתהות קצרה בפעולה.

תגיות