אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט ביטל היטל פיתוח של עיריית רחובות: "מועדון הספורט שילם את חובו" צילום: תומריקו

בית המשפט ביטל היטל פיתוח של עיריית רחובות: "מועדון הספורט שילם את חובו"

ביהמ"ש המחוזי מרכז ביטל חיוב בסכום של 1.8 מיליון שקל עבור מועדון רחובות לספורט ונופש, שהוקם בשנות ה-70: השופט קבע כי המועדון סלל כביש על חשבונו ובכך סיים את חובו שהיה גבוה מדי מלכתחילה; המשמעות: גם רשויות אחרות יהיו מחויבות להוציא חיובים בלוח זמנים ברור

24.04.2019, 11:59 | דותן לוי

בית המשפט המחוזי מרכז קבע כי יש לבטל דרישת תשלום היטל סלילה ושצ"פ (שטח ציבורי פתוח) של עיריית רחובות ממועדון ספורט רחובות. בפסק הדין כתב השופט אחיקם סטולר כי המועדון שילם את "חובו" כאשר סלל בעבר כביש ציבורי על חשבונו.

קראו עוד בכלכליסט

בשנת 2015 שלחה עיריית רחובות למועדון ספורט רחובות דרישה לשלם היטל סלילה ושצ"פ בסכום של 1.8 מיליון שקל עבור נכס שהוקם בשנות ה-70, יחד עם התשתיות שסביבו ובמימון חבריו. המועדון הגיש עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי באמצעות עוה"ד אורי דויטש וארז ליבנה ממשרד עו"ד פלג, כהן דויטש אשר טענו כי הממצאים מצביעים על כך שמדובר בחיוב בלתי חוקי.

אחיקם סטולר, צילום: יריב כץ אחיקם סטולר | צילום: יריב כץ אחיקם סטולר, צילום: יריב כץ

בעתירה נטען כי בשנות ה-70, הוסכם על ידי עיריית רחובות שהמועדון יסלול על חשבונו רחוב ציבורי באורך 1.5 ק"מ ובעלות של 239 אלף ל"י, סכום אשר באותו המועד היה גבוה משמעותית מהיטלי הסלילה. לטענתם, העירייה אף התחייבה כי בשל העלות הגבוהה של סלילת הכביש ששירת גם את תושבי השכונה, המועדון לא יידרש לשלם היטל סלילה נוספים. 

בהחלטתו כתב השופט סטולר, כי דרישת התשלום נעשתה תוך התעלמות מוחלטת מאירועי העבר, וכי "יש בדברים חומרה יתרה באשר מדובר ברשות ציבורית שעקרון תום הלב אמור להיות נר לרגליה".

בהחלטה נכתב, כי יש לבטל את החיוב בהיטל סלילת מדרכות גם מטעמי התיישנות ושיהוי היות והעבודות הנטענות החלו כבר בשנת 2006.

בקביעתו, בית המשפט נתן דגש כי על הרשות לשלוח את דרישת התשלום זמן סביר לאחר מועד ביצוע העבודות, ולא כמו במקרה זה כשדרישת התשלום הועברה 9 שנים לאחר העבודות.

להחלטה זו משמעות גם לגבי רשויות אחרות אשר יהיו מחויבות לפעול להוציא חיובים בלוח זמנים ברור, ולא כדרישת תשלום אקראית, שנים רבות לאחר ביצוע העבודות.

לגבי היטל השצ"פ, בית המשפט בחן את מסמכי העירייה, לרבות פרוטוקלים של מועצת העיר בעת אישור חוק העזר והתחשיב (מכוח נקבעו תעריפי חוק העזר) , ומצא כי העירייה במועד הליך הכנת חוק העזר ואישורו, לא התכונה לגבות היטלי שצ"פ מנכסים קיימים, אלא רק מבניה חדשה.

תגיות