אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענקיות הטכנולוגיה דוהרות, ורק אינטל מתקשה לחזור לצמוח

ניתוח כלכליסט

ענקיות הטכנולוגיה דוהרות, ורק אינטל מתקשה לחזור לצמוח

שערוריות הפרטיות והתוכן הרעיל לא הפריעו יותר מדי לרווחים של פייסבוק וטוויטר, אמזון נערכת לתחרות בסטרימינג ומיקרוסופט פורחת. אינטל מודה בכישלון

27.04.2019, 21:39 | רפאל קאהאן
פייסבוק: מבצעת עוד ספין בתחום פרטיות המשתמשים

שערוריות הפרטיות הבלתי נגמרות של פייסבוק לא מנעו ממנה להציג צמיחה במספר המשתמשים, ההכנסות ושורת הרווח ברבעון הראשון של 2019, אך עלו לה לא מעט. החברה נאלצה לשריין כ־3 מיליארד דולר על חשבון הרווח הנקי כהכנה לקנס שרשות הסחר הפדרלית צפויה להשית עליה בעקבות פרשת קיימברידג' אנליטיקה. במקביל, הפיכתה למטרה המרכזית לביקורת על הפרות פרטיות דחפה את המייסד והמנכ"ל מארק צוקרברג לצאת בקמפיין של הכאה על חטא וקריאה ל"הובלה לעולם טוב יותר".

קראו עוד בכלכליסט

בסוף השבוע פרסם צוקרברג שיחה שערך עם ההיסטוריון והגורו יובל נח הררי, שבה התחייב שפייסבוק לא תפעל במדינות שיחייבו אותה להחזיק במידע על המשתמשים מחשש שזה "ייגנב" בידי הרשויות המקומיות. המהלך מנסה להציג את צוקרברג כמגן זכויות המשתמשים בלי שיידרש לעשות דבר, שכן חוקים המחייבים החזקה במידע על המשתמשים קיימים רק במדינות שהחברה לא פעילה בהן כרוסיה או סין.

מארק צוקרברג, צילום: רויטרס מארק צוקרברג | צילום: רויטרס מארק צוקרברג, צילום: רויטרס

ברבעון החולף החלה פייסבוק לאחד את תשתיות שירותי המסרים שלה באופן שעשוי לאפשר לה לרכז ולאחד עוד יותר את המידע על המשתמשים. קשה להאמין שהדבר יצמצם את החדירה שלה לחיי המשתמשים אבל מבחינת ההכנסות מפרסום זה כנראה יעשה לחברה רק טוב.

טוויטר: נלחמת בבוטים אבל חוששת להבריח את הגזענים

 

רשת המיקרובלוגינג טוויטר ניצלה את הבעיות של פייסבוק כדי למצב עצמה כזירת השיח הפוליטי והחברתי המקוון והמקום שבו חדשות קורות, תוך שהיא נהנית מהשימוש הנרחב שמבצע בה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. חיסול חלק ניכר מהחשבונות המזויפים והבוטים שזיהמו את השיח סייעו אף הם להגברת אפקטיביות הפרסום ברשת. במקביל, החברה הציגה עלייה בהכנסות ממכירת מידע גולמי שמשמש ליצירת תובנות בתחומי שיווק, ממשל ואקדמיה.

ג ג'ק דורסי | צילום: רויטרס ג

אך לא הכל ורוד. לפי עדויות של עובדי טוויטר שהובאו באתר Motherboard, פרסומים פוגעניים של גורמי ימין קיצוני האמריקאי זוכים ליחס שונה מאוד מטוויטר מזה שמקבלים פרסומים של דאעש או פדופילים. עובדי טוויטר הונחו לאפשר שיח פוליטי קיצוני שפונה לגורמי אלט־רייט - מטרה אלקטורלית ופרסומית מצד פוליטיקאים רפובליקנים - גם כשהוא כולל אלמנטים של עליונות לבנה וגזענות. כך שלטוויטר יש את הכוח, אבל לא בהכרח את הרצון להשתמש בו.

אמזון: עדיין לא הוכיחה שעסקי הקמעונאות משתלמים

 

ענקית הקמעונאות המקוונת אמזון הציגה לראשונה שיפור ברווחיות במשך שני רבעונים רצופים, אף שתמהיל ההכנסות שלה לא השתנה במיוחד. עיקר ההכנסות מבוססות על עסקי מחשוב הענן וכעת נתמכות גם בשירותי הפרסום הרווחיים. אמנם חל שיפור בתחום הקמעונאות, אך הפעילות הבינלאומית בסגמנט עדיין הפסדית ולאחרונה דווח כי אמזון אף מחסלת את עסקי המסחר שלה בסין.

ג ג'ף בזוס | צילום: איי אף פי ג

מנגד, החברה נענתה לדרישת המשקיעים לשפר את זמני המשלוח למנויי הפריים והשקיעה בכך 800 מיליון דולר. המהלך נועד להרחיב את אחיזתה בשוק האמריקאי, שהרווח התפעולי הקמעונאי בו הוכפל בהשוואה לרבעון המקביל. הלקוחות האמריקאים הם גם הנהנים העיקריים מההשקעות בזרוע הסטרימינג, שלפי חישובי CNBC הוזרמו אליה 7 מיליארד דולר בשנה החולפת. סכום גבוה לפעילות שנועדה לספק ערך מוסף למנויים, אך אולי הכרחית בהתחשב בתחרות הצפויה מצד דיסני שתתווסף לנטפליקס.

בשבועות האחרונים חשפה אמזון שירות מוזיקה בסטרימינג חינמי לרמקולים החכמים שלה, שמעניק לה נדל"ן להרחבת עסקי הפרסום. גם התחרות עם נטלפיקס לא מרתיעה את אמזון יותר מדי, שכן ענקית הסטרימינג פועלת על שירותי הענן שלה והופכת אותה בכך לשותפה בהצלחה.

מיקרוסופט: למדה שלא כדאי לריב עם הרגולטורים

 

מיקרוסופט, המונופול המאיים של שנות התשעים, ידעה כמה וכמה שנים קשות אך עושה חיל תחת ניהולו של סאטיה נאדלה. את המאבק שגוגל ופייסבוק מנהלות מול הרגולציה והקנסות באירופה מיקרוסופט כבר הפסידה מזמן. כעת היא נמנעת מהרגזת הרגולטורים ומבססת את עסקיה על ארבע רגליים: תוכנה, שירותים מקוונים, חומרה וטכנולוגיות מתקדמות כ־AI ומציאות וירטואלית (VR)

סאטיה נאדלה, צילום: יחצ סאטיה נאדלה | צילום: יחצ סאטיה נאדלה, צילום: יחצ

בניגוד למתחרים, נאדלה נמנע מהרפתקאות שלא קשורות לעסקי הליבה של החברה ובמקום זאת פתח את האקוסיסטם של החברה לתמוך בפלטפורמות של המתחרים. נאדלה מצליח אפילו למכור למגזר הביטחוני והצבאי, ואף שהיו עובדים שהתקוממו על מכירת טכנולוגיית VR לצבא האמריקאי אין זה קרוב למחאת הענק שהיתה בגוגל סביב חוזה דומה.

אינטל: לא תעמוד ביעדי הייצור לשנה הקרובה

 

ענקית השבבים אינטל נמצאת בבעיה מאז סילוק המנכ"ל הקודם בריאן קרזניץ' לאחר שנחשף כי קיים יחסים אינטימיים עם עובדת בחברה. בוב סוואן שכיהן כמנכ"ל זמני בעת איתור מחליף הפך למינוי קבוע וקיבל את החברה באחת התקופות הקשות בתולדותיה.

בשיחת משקיעים שערך לאחר פרסום הדו"חות הודה סוואן שהחברה לא תעמוד ביעד שהציבה לייצור מעבדי 10 ננומטר ברבעון השני של השנה וכנראה שגם לא ברבעון השלישי. מדובר במכה תדמיתית קשה לחברה ובהודאה בכשלון טכנולוגי, עסקי ותפעולי. בנוסף דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" שאינטל מנסה להיפטר מעסקי שבבי המודמים לדור החמישי בסלולר, לאחר שפספסה (שוב) את הרכבת בתחום המובייל. היתרון היחיד של סוואן הוא שכל מהלך שלא יחמיר את המצב ויחזיר את אינטל לפסי צמיחה ייתפס כהישג.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אינטל של היום מזכירה קצת את IBM של פעם גם בהתנהלות וגם בתוצאות
הם מאוד איטיים אם בכלל בלהגיב לדרישות עכשוויות של השוק - פיספסו את מהפכת הMOBILE - פיספסו את שוק הDEEP-LEARNING חברות אחרות מציגות פיתוחים טכנולוגים מהפכניים שעושים שינוי בחיי כולנו, אינטל מציגה שיפור של 20% בצריכת הזרם( לעומת הדגם הקודם שלהם )... חוץ מזה אסטרטגיית הרכישות האחרונה שלה( מובלאיי ) מלמדת על חברה שנואשת למצוא לאן להתפתח ושמהמרת לטווח ארוך מאוד( אולי יראו פירות עוד 15 שנה? )
ענקים זזים לאט  |  11.05.19
2.
ציפיתי ליותר מעיתון כלכלי
איך אפשר בכלל להשוות בין בין חברה שרוב הערך שלה פשוט מצוץ מהאצבע (פייסבוק) לבין חברה שהערך שלה מבוסס על רכוש (מכונות, נדלן) ו IP שלמעט חברות אחרות יש. כנראה שאחרי 10NM המעבר ל7 יהיה קשה עוד יותר, והשלב הבא הוא יישום ארכיטקטורות חדשות כמו מחשב ניורו מורפי ליישומי עיבוד אודיו ווידאו. משהוא שאינטל יודעת לעשות טוב, רק תחפשו מידע על intel loihi.
א.ק.  |  27.04.19
לכל התגובות