אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Oriient גייסה 4 מיליון דולר לפיתוח מערכת לניווט בתוך מבנים צילום: גטי אימג'ס

חברת Oriient גייסה 4 מיליון דולר לפיתוח מערכת לניווט בתוך מבנים

החברה בונה טכנולוגיה לניווט שלא מצריכה פריסה של תשתיות ייעודיות כמשואות רדיו או WiFi. היא מייעדת את המוצר למרכזי קניות, נמלי תעופה ועוד. את סבב הגיוס הובילו F2 Capital ו-Innogy Innovation Hub

28.04.2019, 16:06 | מאיר אורבך
חברת הסטארט-אפ הישראלית אוריינט (Oriient), שפיתחה טכנולוגיית ניווט בתוך מבנים ללא התקנת חומרה ייעודית, גייסה 4 מיליון דולר בסבב סיד, אותו הובילו F2 Capital ו-Innogy Innovation Hub.

קראו עוד בכלכליסט

אוריינט הוקמה ב-2016 בידי היזם הסדרתי מיקי בלטר (מנכ"ל) עמירם פריש (סמנכ"ל טכנולוגיה). לחברה 13 עובדים ומשרדים בתל אביב ואירופה. החברה מספקת לעסקים כקמעונאים, שדות תעופה, מרכזי קניות וסיטונאים את היכולת לאפשר ללקוחות לנווט באזורים גדולים ולאתר פריטים ברמת דיוק גבוהה. השירות הוא הפתרון הראשון מסוגו שאינו מצריך התקנה או חומרה. במקום להסתמך על משואות רדיו או WiFi, מתבסס השירות מתבסס על המגנטיות באוויר והסמארטפון של המשתמש.

איך מגיעים לטרמינל? שאלו את התוכנה. אילוסטרציה, צילום: גטי אימג איך מגיעים לטרמינל? שאלו את התוכנה. אילוסטרציה | צילום: גטי אימג'ס איך מגיעים לטרמינל? שאלו את התוכנה. אילוסטרציה, צילום: גטי אימג

"אמזון Go הכניסה את תעשיית הקמעונות לטירוף וכתוצאה מכך, הרשתות מתמקדות בניסיון לחסוך לאנשים את חמש דקות ההמתנה בקופה", מסר בלטר. "אבל מה עם השעה התמימה שקונים מבזבזים בניסיון לאתר את הפריטים הדרושים להם? הטכנולוגיה שלנו מיועדת לפתור את הבעיה הזו תוך כדי דיוק, חיסכון ויכולת פריסה מהירה".

מיקי שטיינר, מנהל קרן ההשקעות Innogy Innovation Hub בישראל: "הפיתרון של אוריינט נותן מענה לקמעונאים ובהמשך גם למבנים ענקיים כמו בתי חולים ושדות תעופה. בעזרת הקשרים שלנו בעולמות הללו באירופה, אנו מקשרים את אוריינט ללקוחות ושותפים פוטנציאליים ומלווים את הצמיחה שלהם".

ג'וני סאקס, מייסד שותף ושותף מנהל ב-F2 Capital, הוסיף: "הפיתרון של החברה ישים להרבה תרחישי שימוש בענפים רבים ולכן אנו שמחים לתמוך בצוות המוכשר שלה בחזונו להפוך לשירות סטנדרטי שיציעו כל החנויות, המפעלים ושדות התעופה הגדולים בעולם".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
לידיעת הכתב והקוראים שאינם מהתחום
ההסתמכות על אמצעים חיצוניים כגון ביקונים ( משדרי בלוטוס רבי טווח ) או על WIFI אכן שכיחה מאידך ניווט שאינו תלוי באמצעים חיצוניים לרבות אלה שצוינו קיים בוודאות ! אינני מדבר על SLAM ( לוקאליזציה ומיפוי מיידי ) סטנדרטי ( מבוסס קלמן, פילטר חלקיקים ) אלא אודות שימוש באלגוריתמים מודרניים הנסמכים על יכולות המכשיר הנייד עצמו וחיישניו הפנימיים ;-) אני אישית מכיר 3 חברות המתמחות בתחום, 2 מהארץ ואחת סינית.
מומחה למידה חישובית  |  28.04.19
לכל התגובות