אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשארים באסיה: המשקיעים הישראלים גילו את גיאורגיה – וזוכים לחיבוק צילום: זורב תוואורי

נשארים באסיה: המשקיעים הישראלים גילו את גיאורגיה – וזוכים לחיבוק

היקף ההשקעות הישראליות הפרטיות בגיאורגיה נאמד כיום ביותר מחצי מיליארד דולר – וטביליסי הבירה רחוקה מלהיות מוקד הפעילות היחיד. יו"ר לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה: "העברת בעלות בטאבו אורכת פה שעה. לא פלא שהישראלים נמשכים"

29.04.2019, 09:54 | רונן ניב

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

שבוע ישראל בגיאורגיה ייפתח היום (שני, 29 באפריל) באופן רשמי באירוע חגיגי במלון מריוט קורטיארד בבירה טביליסי. הפעם יעמוד שבוע ישראל בסימן 30 שנות קשרים בין המדינות, כשבתוכנית כ-30 כנסים, סיורים, הרצאות ומפגשים במגוון תחומים רחב, בהם כלכלה, תרבות ותיירות. מעל 3,000 איש צפויים לקחת חלק באירועים, ובהם גם ראש הממשלה ממוקה באחטדזה, שרת הכלכלה נתיה תורנאבה, חברי הפרלמנט, נציגים מטעם משרדי הממשלה ובכירי הקהילה העסקית במדינה, כמו גם כ-100 אנשי עסקים מישראל.

על ארגון האירוע והפקתו אחראיות לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה וארגון בית ישראל. "מדובר באירוע שכבר הפך בגיאורגיה למסורת שנתית וזוכה לסיקור בולט באמצעי התקשורת המקומיים. מטרתו היא הידוק הדיאלוג בין המדינות, חיזוק הקשרים הכלכליים ופתיחת ערוצים לשיתופי פעולה נוספים", אומר איציק משה, יו"ר לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה הפועל במדינה עוד מסוף שנות ה-80 ומשמש גם יו"ר ארגון בית ישראל.

קראו עוד בזירת הנדל"ן

"זוהי למעשה במה להסברה ישראלית ישירה ובלתי-אמצעית, הצגת הנוכחות הישראלית בגיאורגיה וכמובן תמיכה בקהילה הישראלית והיהודית שחיה כאן. הארגונים שבראשם אני עומד משמשים גשר מרכזי ליחסים הכלכליים בין ישראל לגיאורגיה ומטפלים בכ-80% מכלל הפעילות בין המדינות. בבית ישראל גם פיתחנו מודל להסברה ישראלית ברחבי העולם שמיושם בהצלחה גדולה בגיאורגיה, כשהחזון הוא להתרחב בעתיד לנציגויות הסברה ב-100 מדינות נוספות.

"התאריך שנבחר לשבוע הישראלי בגיאורגיה הוא ממש לא מקרי", ממשיך משה. "יום השואה שיצוין ביום חמישי הקרוב מאפשר לנו להציג את סיפורו של העם היהודי, משואה לתקומה, ואת הישגיה הרבים של מדינת ישראל. ביום השואה עצמו נקיים טקס זיכרון בתיאטרון המרכזי בטביליסי. בנוסף, סיכמנו עם שלוש אוניברסיטאות מובילות בגיאורגיה על פתיחת קורסים אקדמיים ללימודי השואה".
אירקלי לקווינדזה. "לקשרי הכלכלה תרומה חשובה להתקרבות בין גיאורגיה לישראל" , צילום: גיאורגי אבדלדזה אירקלי לקווינדזה. "לקשרי הכלכלה תרומה חשובה להתקרבות בין גיאורגיה לישראל" | צילום: גיאורגי אבדלדזה אירקלי לקווינדזה. "לקשרי הכלכלה תרומה חשובה להתקרבות בין גיאורגיה לישראל" , צילום: גיאורגי אבדלדזה

 

גם הנציב הממשלתי לקבילות אנשי עסקים בגיאורגיה, אירקלי לקווינדזה, ייקח חלק באירועי השבוע הישראלי. לדבריו, "בשנים האחרונות היחסים בין ישראל לגיאורגיה מתרחבים, כשלאינטראקציה הכלכלית בין המדינות יש תרומה חשובה לכך. יש לנו קשרי עבודה צמודים עם לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה, ואנו מקדמים ביחד פרויקטים משותפים. גיאורגיה ממצבת את מעמדה כמדינה מובילה באזור, כשמיקומה הגיאוגרפי, השקעותיה הגדולות בתשתיות, הקלות שבעשיית העסקים, המסים הנמוכים והעלייה בתיירות – כל אלה מבטיחים את המשך ההתפתחות הכלכלית במדינה".

כמו בירושלים

המדינה האירו-אסייתית שלחוף הים השחור הפכה בשנים האחרונות ליעד פופולרי עבור משקיעים מישראל, במיוחד בכל הקשור לתחומי הנדל"ן והתיירות. ב-2018 דורגה גיאורגיה על ידי הבנק העולמי במקום השישי בעולם בדירוג המדינות הקלות לעסקים, כשמגמה זו משתקפת היטב גם בשוק הנדל"ן בגיאורגיה שזינק ב-2017 ביותר מ-34%. על פי גיאוסטאט – לשכת הסטטיסטיקה הלאומית של גיאורגיה – ענף הבנייה היה אחד משלושת הענפים בעלי התרומה הגדולה ביותר לעלייה בתמ"ג הגיאורגי, בין היתר בזכות שיפור התשתיות המסיבי.

"גיאורגיה נמצאת בתנופת פיתוח אדירה, ולא סתם הביורוקרטיה הנוחה והיעילה כאן מושכת משקיעים ישראלים רבים", מסביר משה ומדגים: "העברת בעלות בטאבו היא עניין של שעה לכל היותר, ותהליך פתיחת חברה אורך כחצי יום. מהנתונים שלנו עולה כי ההשקעות של ישראלים בגיאורגיה נאמדות ביותר מ-500 מיליון דולר ותרומתה של ישראל לכלכלה המקומית מוערכת בכמיליארד דולר. תפקידנו הוא לשדרג עוד יותר את שיתוף הפעולה הכלכלי, ולהקל על הישראלים המבקשים לפעול בגיאורגיה. לשם כך הלשכה מספקת שורה של שירותים ללא תשלום, ובהם בדיקת שוק, ייעוץ פיננסי ומשפטי וליווי ראשוני".

 

שבוע ישראל בגיאורגיה. "תרומתה של ישראל לכלכלה הגיאורגית מוערכת במיליארד דולר", צילום: נודר קושדזה, באדיבות COB שבוע ישראל בגיאורגיה. "תרומתה של ישראל לכלכלה הגיאורגית מוערכת במיליארד דולר" | צילום: נודר קושדזה, באדיבות COB שבוע ישראל בגיאורגיה. "תרומתה של ישראל לכלכלה הגיאורגית מוערכת במיליארד דולר", צילום: נודר קושדזה, באדיבות COB

לצד תחום הנדל"ן, גם התיירות בגיאורגיה, במיוחד בשתי הערים הגדולות טביליסי ובטומי, זוכה לפריחה. בזכות המחירים הנוחים, השילוב בין היסטוריה עתיקה לאטרקציות מודרניות, נופים יוצאי דופן והיצע נרחב של קולינריה, שופינג ופנאי – מבקרים במדינה למעלה מ-8 מיליון תיירים בשנה. על פי לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה, ברבעון הראשון של 2019 ביקרו בגיאורגיה כ-25 אלף ישראלים, שהוציאו במדינה כ-27 מיליון דולר – מחצית מסך הגידול בהכנסות התיירות בגיאורגיה בתקופה זו. הצפי הוא שבמהלך השנה הנוכחית יבקרו בגיאורגיה כ-200 אלף ישראלים.

במהלך שבוע ישראל בגיאורגיה ייחנך מלון חדש ומפואר, WYNDHAM GRAND TBILISI, שתוכנן בסגנון מלון וולדורף אסטוריה בירושלים. למיזם שותפים יזמים ישראלים והוא תוכנן על ידי האדריכל הישראלי יורי פוצ'ינסקי. לדברי משה, "שלושה מלונות נוספים ביזמות ישראלית נמצאים כעת בשלבי בנייה שונים, כשהיקף ההשקעה נאמד בכ-100 מיליון דולר. אנו מזהים התעניינות רבה של ישראלים ברכישת דירות בגיאורגיה, ועל הרקע הזה יזמים ישראלים מקדמים פרויקטים להקמת בתי דירות ובניינים, בעיקר בסמיכות לחופי הים ובבירה טביליסי. הישראלים מבינים את היתרונות שמציעה גיאורגיה, כך שאין לי ספק שהנהירה אליה תימשך והקשרים בין המדינות ימשיכו להעמיק".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

תגיות