אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: אייל שני עושה שמח בניו יורק צילום: יובל חן

חדשות האוכל: אייל שני עושה שמח בניו יורק

וגם: המסעדה הלטינית פאן קון מנטקה נסגרת אחרי 4 חודשים בלבד של פעילות, תערוכת הבירות תתקיים השבוע בהיכל התרבות, המדריך הקולינרי גו מיו מציע סיור טעימות חדש בתל אביב ומתחם הדולפינריום מתעורר

28.04.2019, 17:00 | רעות ברנע

1. אייל שני עושה שמח בניו יורק: אחרי שני סניפים של "המזנון" בעיר, פתח בחודש האחרון השף אייל שני את מסעדת "הסלון" הראשונה שלו במנהטן – במיקום המרכזי של השדרה העשירית בין הרחובות 49 ו-50 (אזור Hell's Kitchen). המסעדה, שהיא גרסא מקומית למסעדת הסלון התל אביבית, עובדת גם היא רק בסופי שבוע כשבאמצעו היא פתוחה לאירועים פרטיים, אינה בעלת תפריט קבוע ומתבססת על חומרי גלם מקומיים. הפתיחה זכתה ללא מעט סיקור בתקשורת האמריקאית שמחבקת את שני כבר לא מעט שנים, בין השאר בבלומברג ובמגזין הקולינרי Eater שמגדירות אותה כ"מסעדה שהיא מסיבה".

 

2. זה כנראה אחד השיאים השליליים שנרשמו במחוזותינו – "פאן קון מנטקה", המסעדה הלטינית שנפתחה רק לפני 4 חודשים בשוק לוינסקי הודיעה היום על סגירתה. המסעדה נפתחה בקול תרועה ע"י אסי לוי ושיר וייזר, שגייסו לתפקיד השף את קרלוס סלמון, ויחד בנו תפריט יוצא דופן של מנות שמושפעות הן מהמטבח הספרדי והן מהמטבח הדרום-אמריקאי על גווניו השונים. מנות מיוחדות כמו סלט מעלי קקטוס ונקניקייה ירוקה עם עשבי תיבול כיכבו בתפריט – אבל כנראה שהקהל הישראלי עדיין לא מוכן לכאלה. סלמון עצמו עזב את תפקידו אחרי חודש בלבד, ועתה הודיעו הבעלים כי הם מוותרים על הקונספט הייחודי ויהפכו את המקום הקטן בשוק לגרסה קטנה יותר של "בבי" – בר המסעדה הדווקא מצליח מאד שלהם ברחוב בן יהודה.

מנה שהוגשה בפאן קון מנטקה, צילום: אפיק גבאי מנה שהוגשה בפאן קון מנטקה | צילום: אפיק גבאי מנה שהוגשה בפאן קון מנטקה, צילום: אפיק גבאי

3. בואו נשב על בירה: בפעם השמינית תתקיים השבוע Beers 2019 (שני ושלישי, 29-30 באפריל. כניסה לקהל הרחב בשעות 18:30-23:00 במחיר 95 שקל כולל טעימה חופשית) תערוכת הבירות הגדולה בישראל בהיכל התרבות. על פני מתחם בגודל 3,000 מ"ר ייפרשו מתחמי טעימה, מתחמי אוכל, סדנאות בירה, דוכני אביזרים וכוסות ממותגות מהארץ ומהעולם. אבל ההיי-לייט של התערוכה הוא כמובן האפשרות לערוך היכרות עם מגוון של בירות חדשות ומסקרנות מהארץ ומהעולם, כמו למשל, הבירות הראשונות שיצאו לשוק של המבשלה החדשה "שבט" שפועלת בפרדס חנה או בירות חדשות של המבשלה הבריטית "Why Not" בטעמי פטל וורדים או אשכולית ורודה.

בירות חדשות בירות חדשות בירות חדשות

4. טועמים את ת"א ביום אחד: שנייה לפני שת"א מתחילה להיות מוצפת בגל של תיירים לרגל האירוויזיון, מציע המדריך הקולינרי הבינלאומי "גו מיו" סיור קולינרי חדש בעיר בשם "12 הנקודות". גו מיו, למי שאינו מעודכן, הוא מדריך צרפתי במקור שנחשב לאלטרנטיבה העיקרית של מדריך מישלן. בשנה שעברה פורסמה המהדורה המקומית הראשונה שלו לאחר הפסקה של למעלה מעשרים שנה בה לא סיקר המדריך את סצינת הקולינריה הישראלית. עתה, בנה היעוץ הקולינרי הראשי של גו מיו, דוד קישקה, סיור שיתקיים במוניות שירות שהוסבו לרכבי סיור ויקחו את המשתתפים לטעימות בנקודות שונות בעיר. הסיור ייצא פעמיים בשבוע בימים שני ורביעי בשעה 15:30, למשך חודשיים בלבד, בעלות של 280 שקל למשתתף, ויכלול מגוון צבעוני של הדברים הכי מיוחדים ושווים שאפשר לטעום היום בעיר, מהכי גבוה ועד הכי עממי, למשל: קרוקט לחי עגל ב"בר א וין", טרטר דגי ים ב"יא פאן", פיתה חציל בענן ב"פנדה פיתה" בשוק הכרמל ופרחי היביסקוס כבושים וממולאים במעדניית "יום טוב" בשוק לוינסקי.

סיור 12 הנקודות סיור 12 הנקודות סיור 12 הנקודות

5. הדולפינריום מתעורר: לקח לו זמן, אבל בשעה טובה הקיץ כבר (כמעט) פה, ואין זמן טוב יותר מזה להאנג-אאוט חדש על שפת הים: ה- Beach Club, מתחם בילוי חדש נפתח בימים אלה במקום בו שכן בעבר מתחם הדולפינריום בקצה הדרומי של רצועת החוף התל אביבית. במיזם כולו, שמאחוריו עומדים המסעדנים אביטל דברת-שכטר וניסן וקנין שבבעלותם מסעדת "פארו" במחלף ינאי, הושקעו לא פחות מ-3 מיליון שקלים. מלבד פעילויות ים למיניהן (שיעורי גלישה, סאפ, צלילה ועוד), מושקת במסגרתו גם מסעדה תאילנדית חדשה: Seeyam (כן, זה משחק מילים שכזה) שתציע מנות מהמטבח הכה-אהוב על הישראלים הזה, כמו פילה מוסר ים עטוף בעלי בננה או פרגית בגריל במשרה שורשים וקארי אדום. ולמרות שמקורו לא בתאילנד, גם תפריט סושי מכובד יהיה במקום, לצד קוקטיילים באווירה וברוח של החופים התאילנדים הפופולאריים.

סביצ סביצ'ה הארו בביץ' קלאב | צילום: שי אפגין סביצ

6. גלידה, והפעם דווקא מאוסטריה: הקיץ הוא גם שעתן היפה של הגלידות, להן מתווסף החודש חיזוק בדמות "שטפן" – גלסרי אוסטרי חדש ברחוב טשרניחובסקי. שטפן מאכר, שף גלסייר ממוצא אוסטרי מביא ללב תל אביב את מלאכת המתוקים ממולדתו ומציע גלידות שמנת מחומרי גלם טבעיים ללא חומרים משמרים בטעמים מסורתיים ומעניינים כמו עוגת לינזר או שטרודל תפוחים וזאכר טורט לצד עוגות ומתוקים קלאסיים שונים בהשראת מסורות מאירופה הקלאסית.

גלידריה שטפן, צילום: אנטולי מיכאלו גלידריה שטפן | צילום: אנטולי מיכאלו גלידריה שטפן, צילום: אנטולי מיכאלו

7. עושים כבוד לתה: גם המתחם של בית ציוני אמריקה שזכה לכמה וכמה גלגולים קולינריים (האחרון שבהם היה "אמריקה" של המסעדן צביקי עשת) זוכה לאיוש מחודש בדמותו של " T-HOUSE" – בר קוקטיילים קולינרי חדש. על המיזם מופקדים ארבעה שותפים מתחום המסעדנות בעיר: עידן מרדכי (טיילור מייד; בית הפסנתר) ;דן ברק ורועי וולדי (בוסתן)  וניצן מירז (וודו בר). מדובר במתחם גדול בעל 140 מקומות ישיבה שיכלול חצר קיץ קסומה, סלון תה פנימי ומיני קלאב במרתף המתחם שישמש כאולפן הקלטות ומועדון הופעות. התה, כמובן, מככב במקום, בין אם בקוקטיילים על בסיס תמציות תה (כמו למשל - T-MULE: ג'ין מושרה בתה מרווה, מיץ לימון, ובירת ג׳ינג׳ר), מנות על בסיס תה מהמטבח האסיאתי, עגלת תה שתספק משקאות שונים וטקסי תה אותנטיים מרחבי אסיה.

מנה של טי האוס , צילום: בן יוסטר מנה של טי האוס | צילום: בן יוסטר מנה של טי האוס , צילום: בן יוסטר

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות