אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"סטארווד תשקול פנייה לבעלי השליטה כדי שיזרימו מזומנים לתוך החברה" צילום: Youtube

"סטארווד תשקול פנייה לבעלי השליטה כדי שיזרימו מזומנים לתוך החברה"

מנכ"ל חברת הנדל"ן האמריקאית מייקל גלימצ'ר התייצב אתמול באסיפת מחזיקי האג"ח בתל אביב והציג בפניהם את האפשרויות שאותן סטארווד בוחנת לטובת שירות החוב כלפיהם

01.05.2019, 07:40 | יניב רחימי

פינת הכיבוד השופעת שקידמה את פני הבאים לאסיפת מחזיקי האג"ח של סטארווד, שהתקיימה אתמול באולם הכנסים ברחוב לילינבלום 30 בתל אביב, התקבלה ברגשות מעורבים. מקצת הנוכחים התעודדו מסימני החיות ופירשו אותם ככאלו שמעידים על כך שחברת הנדל"ן האמריקאית, שבמרץ 2018 גייסה 910 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בישראל, לא נמצאת בדרך לחדלות פירעון.  

קראו עוד בכלכליסט

התפריט המקובל בהסדרי חוב מסתכם בדרך כלל במי ברז בקראף ובמיחם לקפה בוץ. מנגד, היו גם כאלו שהסתייגו ממה שהוגדר בשורות האחרונות של האולם כהוצאה מיותרת, שמוטב שהיתה מושקעת ברכישה חוזרת של אג"ח שנסחרות במחירי שפל. כך או אחרת, הדיווח של הנהלת סטארווד למשקיעים במסגרת אסיפת מחזיקי האג"ח הוא המשך ישיר לשיחות הוועידה שסטארווד מקפידה לקיים ולסיורי אנליסטים שמתקיימים בנכסיה בארה"ב.

הכי קל להופיע לפני גיוס החוב ולהיעלם כשהתשואות מאמירות. הבחירה של הנהלת סטארווד להתמודד עם השאלות הקשות של המשקיעים שהפסידו כמחצית מהשקעתם לא מבטיחה את שירות החוב, 919 מיליון שקל כולל ריבית, אבל היא ראויה לציון.

ערב האסיפה האג"ח של סטארווד נסחרו במחיר של 50.6 אגורות בלבד ובתשואת אג"ח זבל שנושקת ל־30%. "אנחנו בוחנים אפשרות לרכישה נוספת של אג"ח ומאמינים שמחירי האג"ח נמוכים ואטרקטיביים", כך אמר מנכ"ל סטארווד מייקל גלימצ'ר, שלצד האופטימיות ששידר ביחס לנכסים של סטארווד לא השלה את הנוכחים באסיפה. גלימצ'ר אף צפה ירידה נוספת לפני שתגיע ההתייצבות המיוחלת בתוצאות העסקיות של סטארווד. בשנת 2018 נרשמה ירידה של 4.4% ב־NOI של סטארווד ביחס ל־2017 ושיעור התפוסה ירד ב־1.1% ועמד בסוף השנה על 95.9%. בעקבות השחיקה בביצועים התפעוליים ושחיקה ביחסים הפיננסיים, הורידה S&P מעלות לפני כחודשיים את דירוג האג"ח של סטארווד מרמה של A לרמה של +BB ועדכנה את תחזית הדירוג לשלילית.

לנוכח העובדה שהאג"ח של סטארווד נסחרות בתשואת אג"ח זבל, המנכ"ל נדרש להתייחס לאמצעים הפיננסיים שעומדים לרשות החברה לצורך שירות החוב. מעבר לעובדה שבסוף 2018 היו בקופת החברה מזומנים שאינם מוגבלים בהיקף של 50.1 מיליון דולר, גלימצ'ר ציין שלושה מקורות מרכזיים: הראשון שבהם הוא מיחזור הלוואות.

במצגת שפורסמה לקראת ההנפקה מצוין שבשנה שחלפה Starwood Capital (הבעלים של השותף הכללי בשותפות ששולטת בחברה) ביצעה 114 הלוואות בסכום כולל של 15.3 מיליארד דולר. המקור השני שצוין הוא הזרמת הון. "במקרה של צורך במזומנים, החברה תשקול פנייה למשקיעים שלה לצורך הזרמת הון לתוך החברה", אמר גלימצ'ר. המהלך השלישי שעשוי להגדיל את קופת המזומנים של סטארווד הוא מכירת חלקות בשולי הנכסים בקניונים של החברה, מהלך שאם יתממש, עשוי להביא להקטנת המינוף ולייצר לחברה נזילות.

עד היום נרשמו שתי סגירות של שוכרי עוגן בשבעת קניוניה של סטארווד. היות שבשני המקרים השטחים של שוכרי העוגן נמצאים בבעלות צד ג', אין לעזיבה השפעה ישירה על דמי השכירות של החברה. ביחס לתרחיש של סגירת כל חנויות רשת Sears שממוקמות בשלושה קניונים של סטארווד, העריך מנכ"ל החברה שההשפעה עשויה להתבטא בירידה של כ־1.2 מיליון דולר בדמי השכירות השנתיים.

מנכ"ל סטארווד מייקל גלימצ מנכ"ל סטארווד מייקל גלימצ'ר באסיפת מחזיקי האג"ח, אתמול | צילום: יניב רחימי מנכ"ל סטארווד מייקל גלימצ

תגיות