אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וורן באפט: "פספסנו הרבה השקעות, פישלנו עם אלפאבית" צילום: בלומברג

וורן באפט: "פספסנו הרבה השקעות, פישלנו עם אלפאבית"

בכנס המשקיעים השנתי הודה יו"ר ברקשייר הת'אוויי כי העריך לא נכון את שווי מותג המזון קראפט ואת הלחץ שיפעילו חברות הקמעונאות על שולי הרווח. סגנו צ'רלי מאנגר התחייב: "נפגין יותר ליברליות ברכישה חוזרת של מניות ברקשייר"

05.05.2019, 20:32 | אריק פלאט, פייננשל טיימס

וורן באפט חזר והדגיש את מחויבותו לבצע רכישה חוזרת של מניות ברקשייר הת'אוויי בפני רבבות בעלי מניות שהתקבצו בסוף השבוע באומהה, נברסקה, ואמר כי אלה שנעשו באחרונה "אינן מתקרבות לשאיפות שלו" בעניין.

קראו עוד בכלכליסט

האורקל מאומהה פיקח על זינוק משמעותי בהיקף הרכישות החוזרות שמבצע התאגיד, למרות שאלה מהוות עדיין נתח קטן מהר מזומנים של 114 מיליארד דולר. "בין אם יש לנו 100 מיליארד דולר או 200 מיליארד או 50 מיליארד, זה לא ישנה את המדיניות שלנו לגבי רכישה חוזרת", ציין. "כשהמניות שלנו נהיות זולות באופן יחסי לשווי הפנימי, אנחנו לא מהססים".

החברה ביצעה רכישה חוזרת של מניות בשווי 1.7 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2019, לעומת 1.3 מיליארד דולר בשנת 2018 כולה. קצב הרכישות החוזרות בסוף השנה שעברה אכזב אנליסטים ומשקיעים, וכמה מהם אף תהו האם יש בכך כדי לרמז על העתיד לבוא.

טים קוק בקהל

צ'רלי מאנגר, סגן יו"ר ברקשייר הת'אוויי, שחלק את הבמה עם באפט ביום שבת, הוסיף כי להערכתו התאגיד יהפוך "מעט יותר ליברלי ברכישות חוזרות של מניות".

ההבטחה הזאת מגיעה על רקע חוסר שביעות רצון מצד משקיעים, שרשמו נוכחות שיא בכנס השנה, ובהם גם מנכ"ל אפל טים קוק - לגבי השקעות בעייתיות שביצעה ברקשייר בוולס פארגו וקראפט היינץ, כמו גם ההשקעה האחרונה באמזון.

באפט הודה כי ברקשייר שילמה מחיר מופרז על השקעתה במיזוג קראפט והיינץ. "שילמנו יותר מדי כסף עבור קראפט. במידה מסוימת, ההתנהלות שלנו העלתה את המחירים", אמר.

בתגובה לשאלה האם ברקשייר שינה את השקפתו לגבי הפוטנציאל ארוך הטווח של קראפט היינץ, באפט לא השיב ישירות, אך אמר כי הקבוצה לא העריכה נכון את הלחצים שיפעילו הקמעונאים על שולי הרווח. "לא הערכנו כראוי, לא את מה שהצרכן עושה, אלא מה שהקמעונאי עושה". לדבריו, בחברת הממתקים שבבעלות ברקשייר, סי'ז קנדיז, הם מוכרים ישירות לצרכן, "אבל בקראפט היינץ יש מתווכים", ציין.

מימין: באפט ומאנגר, צילום: רויטרס מימין: באפט ומאנגר | צילום: רויטרס מימין: באפט ומאנגר, צילום: רויטרס

השותפות של ברקשייר עם קרן הפרייווט אקוויטי 3G עוררה ביקורת בשל הקשיים של עסקי קראפט היינץ מאז המיזוג ב־2015. באפט שב והגן על הסכם השותפות, שלדבריו הוא כתב על גבי עמוד אחד בודד. עוד אמר, כי ייתכן בהחלט שברקשייר תבצע עסקה נוספת עם הקבוצה. "חורחה פאולו (מייסד 3G) הוא חבר טוב שלי. אני חושב שהוא אדם נפלא ואני שמח שאנחנו שותפים. בהחלט ייתכן שנעשה עסקאות נוספות בעתיד".

זה יותר משלוש שנים, ברקשייר לא הצליחה לבצע השתלטות משמעותית על חברה. במקום זאת היא הזרימה כסף לתיק המניות שלה, ששוויו כעת 192 מיליארד דולר, כמו גם למניות שלה עצמה.

הנתח של ברקשייר באפל היה שווה 49 מיליארד דולר נכון לסוף מרץ, כאשר אחזקותיו בבנק אוף אמריקה ובנק וולס פארגו מוערכות ב־25 מיליארד דולר ו־21 מיליארד דולר, בהתאמה.

זה זמן רב שהחברה מגבילה את אחזקתה בחברה מסוימת ל־10% אך באפט אותת כי ההתנהלות הזו עשויה להשתנות בקרוב. "אם הפד ישנה את החוקים שלו, יהיו חברות שבהן נצבור יותר מ־10% רק משום שהן עושות רכישה חוזרת של מניות", אמר. "אם נאהב 9.5% מחברה, נאהב 15% אפילו יותר".

בעוד באפט ומאנגר, בני 88 ו־95, ממשיכים לשלוט כרגיל, הצמד הדגיש בכנס את עבודתם של שני המנהלים הבכירים אג'יט ג'יין וגרג אבל, שנחשבים ליורשים פוטנציאליים. בשנה שעברה קודמו שניהם לדרגת סגן יו"ר וכל אחד מנהל פעילות של ברקשייר בתחום הביטוח ובתחומים אחרים. "אי אפשר היה לבקש שני מנהלים טובים יותר", אמר באפט. "הם מכירים את העסקים טוב יותר. אתם בהחלט מוזמנים לשאול אותם שאלות. הפורמט הזה לא יימשך לעד, ואם עדיף להעלות אותם לבמה, אנחנו שמחים לעשות זאת".

בני הטיפוחים מחליטים

משקיעים הופתעו בשבוע שעבר כאשר באפט חשף כי ברקשייר קנתה נתח בענקית הקמעונאות המקוונת אמזון. המניות נרכשו על ידי אחד משני בני הטיפוחים של באפט בתחום ההשקעות, טוד קומבס וטד ושלר, אף כי ברקשייר לא מסרו מי מהם בדיוק.

באפט ומאנגר ציינו כי הם החמיצו הזדמנויות השקעה נהדרות רבות וכי ושלר וקומבס יסייעו לחברה לזהות מניות לרכישה. "השיקולים הם זהים כאשר אתה קונה אמזון לעומת, נניח, מניות של בנק שנראות סטטיסטית זולות מספיק לעומת השווי בספרים", אמר באפט, שציטט לאחר מכן פתגם של אזופוס על ציפור אחת ביד העדיפה משתיים על העץ.

האזכור של הזדמנות השקעה אחרת שהוחמצה עורר צחוקים בקהל. מאנגר ציין כי הוא הרגיש כמו "אידיוט גמור" כשלא השקיע באלפאבית, החברה־האם של גוגל. באפט הוסיף לסיכום: "הוא אומר שפישלנו".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
למספר 2- רכישה עצמית של מניות שקולה לדחיית מס על דיווידנדים,
כך שבעצם המשקיעים מסוגלים לקבל ריבית על כסף שבחלוקה סטנדרטית של דיווידנדים היה משולם כמס. חוץ מזה, מדובר על סוג-של תעודת אמון מצד המשקיעים בביצועים העתידיים של החברה- כי זה מהלך שמשתלם בעיקר אם המניות של החברה יעלו בהמשך, ועלול לעלות למשקיעים כסף אם המניות ירדו.
מישהו  |  08.05.19
1.
אף פעם אין להגיד: "אף פעם"
באפט פספס השקעות זהב, בגלל שהוא הצהיר לא פעם, שהוא לא מתכוון להשקיע בהייטק, וכל מה שקשור לאינטרנט. הוא מצטער על כך. היום הוא מושקע באפל, באמזון ובעוד מוצרי הייטק. אם היה משקיע בחב' הייטק בתחילת דרכן, הוא היה מכפיל את הונו והיה מגיע לשחקים. אין דבר, גם הגדולים שבגדולים טועים. האשם בכך, הקיבוע המחשבתי.
גבי  |  06.05.19