אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עבירות רכוש: הנזק למשק – 4 מיליארד שקל בשנה והמשטרה לא מטפלת צילום: שאטרסטוק

עבירות רכוש: הנזק למשק – 4 מיליארד שקל בשנה והמשטרה לא מטפלת

על פי דו"ח המבקר, כשמדווחת פריצה לבית או לרכב, המשטרה מאחרת להגיע לכ-28% מהאירועים. "המשטרה אינה נותנת מענה הולם לטיפול בעבירות אלה ואינה מצליחה ליצור הרתעה כלפי העבריינים", כותב המבקר. המשטרה: סקר שביצענו סותר את ממצאי המבקר

06.05.2019, 16:02 | משה גורלי
מנתוני המשטרה עולה כי יותר מ-40% מהתיקים הפליליים שפתחה המשטרה בשנים 2015 - 2017 הם תיקי עבירות רכוש. בשנת 2015 אמד המשרד לביטחון פנים את הנזק הכלכלי שנגרם למשק כתוצאה מעבירות רכוש בכארבעה מיליארד שקלים.

בניתוח המגמות בדו"ח מבקר המדינה, נדמה ששני נתונים סותרים זה את זה. מצד אחד, מסתמנת מגמת ירידה בהיקף עבירות הרכוש. מצד שני, מצביעים הנתונים על כך שמרבית נפגעי עבירות הרכוש כלל אינם מדווחים למשטרה על ביצוע עבירות הרכוש. בעיקר בגלל חוסר האמון במוטיבציה המשטרתית לטפל בתלונה.

פריצה לבית (אילוסטרציה), צילום: אימג פריצה לבית (אילוסטרציה) | צילום: אימג'בנק/thinkstock פריצה לבית (אילוסטרציה), צילום: אימג

כך למשל נקבע שהמשטרה סגרה בעילת על"ן (עבריין לא נודע) תיקים של גניבת טלפונים סלולריים בלי שפעלה לקבל נתוני תקשורת כדי לאתרם וכדי להשיג ראיות נגד העבריינים. גם בתיקי חקירה שנפתחו בשל גניבת כרטיסי אשראי לא גבתה המשטרה מהמתלונן את פרטי הכרטיס ולא בדקה אם נעשה בו שימוש.

כשמדווחת פריצה לבית או לרכב, מתברר שהמשטרה מאחרת להגיע לכ-28% מהאירועים. "איחור בהגעה לזירה", נכתב, "עלול לפגוע בסיכויים ללכידת העבריין". המסקנה היא ש"המשטרה אינה נותנת מענה הולם לטיפול בעבירות אלה ואינה מצליחה ליצור הרתעה כלפי העבריינים. כשליש מתיקי החקירות של עבירות הרכוש שמנהלת המשטרה נסגרים בתוך יום או יומיים ממועד הגשת התלונה בעילת עבריין לא נודע, והסיכוי שעבריין רכוש ייתפס בידי המשטרה ויוגש נגדו כתב אישום הוא נמוך".

מהמשטרה נמסר בתגובה: "משטרת ישראל הצליחה להוריד את כמות עבירות הרכוש בישראל לשפל חסר תקדים מזה שנים רבות, על אף הגידול המתמשך בשיעור האוכלוסייה. פעילותה הובילה להורדה של 30% בעבירות הרכוש בחמש השנים האחרונות, ומנגד עלייה של 26.5% בכמות כתבי האישום שהוגשו נגד עברייני רכוש.

"בנוסף, מדי שנה המשטרה משיבה רכוש שנגנב לבעליו, מרכבים ועד פלאפונים, והעובדה החשובה ביותר היא סקר שערכה המשטרה סותר לטענתה את עיקרי הדו"ח: אחוז הדיווח בגין עבירות הרכוש עומד על 86% - העבירות בעלות אחוז הדיווח הגבוה ביותר, ושביעות הרצון מהטיפול המשטרתי בהן גבוהה. ממצאים אלו מתיישבים עם העלייה המשמעותית בפניות אזרחים למוקד 100 בשנה החולפת – עלייה של למעלה מ-17% לעומת שנת 2017 ועומדים בסתירה להנחת הדו"ח באשר לשיעור הפשיעה הלא מדווחת ולשביעות רצון הציבור מטיפול המשטרה בעבירות הרכוש".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
בתי המשפט
המשטרה עושה רבות על מנת למנוע ולתפוס את העבריינים מדוע לא בודקים ולא מציגים פה את הענישה שאותם עבריינים מקבלים בבית המשפט הבעיה היא בבתי המשפט שנותנים עונשים מגוחכים שמשתלם לאותו העברין לחזור ולגנוב תציגו נתונים של ענישה בבתי המשפט לפני שתבקרו את המשטרה
אורי  |  07.05.19
10.
במה כן המשטרה מטפלת?
משטרת ישראל זנחה את אזרחיה כבר למעלה מעשור, גוף רקוב, חסר אינטגריטי של צמרת המשטרה וחסר תקציבים. לאף אחד שם לא מעניין הביטחון האישי של האזרחים, יש אזורים שהמשטרה מפחדת להיכנס ולהתעמת עם האוכלסיה הבעייתית. בושה. אם מפכ"לים היו מתפטרים כאמירה נוקבת על מצב המשטרה, אולי משהו היה זז שם אבל זה פשוט לא מעניין אף אחד. אני בוש במשטרה כזו.
אזרח מודאג  |  06.05.19
לכל התגובות