אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כבר לא נחשק: כך משפיעה הפופולאריות של נשיא ארה"ב על ערך הנדל"ן בטראמפ טאוור צילום: גטי אימג'ס

כבר לא נחשק: כך משפיעה הפופולאריות של נשיא ארה"ב על ערך הנדל"ן בטראמפ טאוור

בשנתיים שעברו מאז נכנס טראמפ לבית הלבן, מרבית הדיירים שמכרו את הדירות שלהם נאלצו למכור אותן בהפסד. מהתחקיר עולה עוד, כי החלק המסחרי של המגדל מקרטע אף הוא, כך שקרוב ל-4,000 מ"ר של חללי משרדים נותרו ריקים

15.05.2019, 11:38 | שירות כלכליסט
טראמפ טאואר, שבעבר נחשב ליהלום שבכתר אימפריית הנדל"ן של דונלד טראמפ, מוגדר כעת כמגדל היוקרתי הכי פחות נחשק בניו יורק.

הבניין, שהוקם לפני 36 שנים, הפך למעין מבצר מאז נבחר טראמפ לנשיאות ארה"ב, והוא מוקף במחסומים כששתי הכניסות הראשיות חסומות בחלקן. הבניין לא שופץ כבר מספר שנים והקישור לטראמפ דווקא מהווה מכשלה עבור תושבי ניו יורק, כך שבכל יום בשבוע מספר אנשי הממשל והביטחון בכניסה גבוה משל האנשים המבקרים במקום. טראמפ לעומת זאת, ביקר בפנטהאוז שלו 13 פעמים בלבד מאז השבעתו לנשיאות.

הטראמפ טאוור, צילום: גטי אימג הטראמפ טאוור | צילום: גטי אימג'ס הטראמפ טאוור, צילום: גטי אימג

מהנתונים שאספו בסוכנות בלומברג עולה כי בשנתיים שעברו מאז נכנס טראמפ לבית הלבן, מרבית הדיירים שמכרו את הדירות שלהם נאלצו למכור בהפסד אחרי התאמה לאינפלציה. חלק מהדיירים אף מכרו בהפסד של מעל 20%. לשם השוואה, באופן כללי במנהטן רק 0.23% מהבתים שנמכרו בשנתיים האחרונות נמכרו בהפסד, כך לפי נתוני מאגר המידע של PropertyShark, שאינם מותאמים לאינפלציה.

"אף אחד לא רוצה לגור במגדל הזה", אמר מייקל סקלאר, שמכר באוקטובר את דירת הוריו בקומה ה-57 עבור 1.83 מיליון דולר. ההורים השקיעו 400 אלף דולר בשיפוץ הדירה, שרכשו ב-2004 ב-1.4 מיליון דולר. לאחר התאמה לאינפלציה פירוש הדבר ששילמו עבורה 1.84 מיליון דולר. סוכן נדל"ן בניו יורק אף טען כי הלקוחות שלו מבקשים ממנו לא להראות להם דירות במגדלים של טראמפ.  

לובי המגדל, צילום: youtube לובי המגדל | צילום: youtube לובי המגדל, צילום: youtube

מדובר בשינוי חד מתחילת דרכו של המגדל, אז רכשו בו דירות שמות מוכרים כמו מייקל ג'קסון, ג'וני קרסון וסטיבן שפילברג. זה אינו הנכס היחיד של טראמפ שנפגע מחוסר הפופולאריות של הנשיא. במגרשי הגולף הציבוריים שלו בניו יורק נרשמה ירידה במשתתפים, וכן מספר בניינים העדיפו להוריד את שם המותג מהחזית שלהם. לעומת זאת, המלון שלו בוושינגטון הבירה דווקא משגשג.

מבט על הפנטהאוז מבפנים, צילום: .luxury4play מבט על הפנטהאוז מבפנים | צילום: .luxury4play מבט על הפנטהאוז מבפנים, צילום: .luxury4play

הבעיה היא לא רק בדירות המגורים. מהתחקיר שערכו בסוכנות בלומברג עולה כי החלק המסחרי של המגדל מקרטע כבר מספר חודשים, ויש מצוקה במציאת דיירים למשרדים, כך שקרוב ל-4,000 מ"ר של חללי משרדים נותרו ריקים, זאת על אף שהשכירות נמוכה מהממוצע באזור, והמחיר הולך ויורד. שיעור המשרדים הריקים במגדל צנח בשבע השנים האחרונות ל-83% מ-99%, כלומר שיעור הגבוה פי 3 מהממוצע במנהטן.

"אם אני הייתי מחפש מקום לשכור משרדים, זה בניין שהייתי נמנע ממנו", הגיב אדוארד סון, ששימש כאנליסט שווקים עבור CoStar Group.

עם זאת, ההכנסה משכירות עלתה במעט בשנה שעברה הודות לועדת הקמפיין לבחירתו מחדש, שהוציאה מעל 890 אלף דולר בשנתיים האחרונות לשכירת משרדים במגדל.

"אני לא חושבת שהייתי רוצה משרד בטראמפ טאואר", סיכמה ברברה רס, בכירה לשעבר בארגון טראמפ. "מדוע שאנשים ילכו לשם? מפתיע ששיעור המשרדים הריקים לא עומד על 50%".

תגיות