אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תנובה מחריפה את המאבק בכחלון: פנתה לעליון בדרישה להוציא לו צו בזיון בית המשפט צילום: צביקה טישלר

תנובה מחריפה את המאבק בכחלון: פנתה לעליון בדרישה להוציא לו צו בזיון בית המשפט

יצרנית המזון דורשת מבית המשפט העליון לאלץ את שר האוצר לחתום על צו עדכון מחירי החלב בפיקוח למרות סירובו - בהתאם להכרעת בג"ץ מלפני חודשיים וחצי. שלשום מסר היועמ"ש מנדלבליט לכחלון כי לא יוכל להגן על סירובו לחתום על הצו

15.05.2019, 22:23 | נורית קדוש

יומיים אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע לשר האוצר משה כחלון כי לא יוכל להגן על סירובו לחתום על צו עדכון מחירי החלב בפיקוח בהתאם להכרעת בג"צ, מסלימה תנובה את המאבק בשר.

חברת המזון הגדולה בישראל, הגישה הערב לבית המשפט העליון בקשה דחופה לקיום פסק הדין. במסגרת בקשתה טענה תנובה כי החלטתו של כחלון שלא לקיים את פסק הדין ושלא לחתום על התיקון לצו הפיקוח על מחירי החלב היא החלטה מכוונת ומודעת, ולכן הדרך היחידה לאלצו לחתום על הצו היא במתן צו לפי פקודת בזיון בית משפט, אשר יורה לכחלון לחתום באופן מיידי על התיקון לצו הפיקוח.

בכדי להבהיר שכחלון מתעלם באופן מכוון מהכרעת הדין של בג"צ  מלפני כחודשיים וחצי הציגה תנובה יותר מ-10 צווים שעליהם חתם שר האוצר במהלך תקופה זו.

שר האוצר משה כחלון, צילום: משה מילנר, לע"מ שר האוצר משה כחלון | צילום: משה מילנר, לע"מ שר האוצר משה כחלון, צילום: משה מילנר, לע"מ

שלשום מסר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לכחלון כי עליו לחתום על הצו: "אני רואה להביא לידיעתך כבר כעת, כי לא אוכל להגן על עמדתה בדבר אי קיום פסק הדין".

מנדלבליט חשף במכתבו לכחלון את נסיונותיו הקודמים לגרום לשר לחתום על הצו: "עד כה טרם נחתם הצו על ידיך, וזאת על אף מספר פניות ותזכורות של הפרקליטות והיועץ המשפטי של משרדך אליך ופנייתי אליך באותו עניין בפגישה שנערכה ב-30.4.19".

היועץ הדגיש במכתבו בפני כחלון כי חלפו למעלה מחודשיים מאז ניתן פסק הדין וכחודש מהבחירות לכנסת ה-21 ויש למלא אחר החלטת בית המשפט ולחתום על הצו. "אין צריך לומר כי פסקי דין יש לקיים. החלטות בית המשפט המטילות על המדינה חיוב לבצע פעולה מסוימת, מקימות למדינה חובה שעליה לבצע בלא הרהור ובלא עיכוב".

ברקע הדברים, עתירת תנובה לבית המשפט העליון בשבתו כבג"צ ביולי החולף, כ-4 חודשים לאחר המלצת ועדת המחירים להעלות את מחירי מוצרי החלב שבפיקוח ב-3.4%. זאת בעקבות עלייה מתמשכת במחיר המטרה, אשר הסתכמה מאז תחילת 2017 בכ-6.6%. כחלון סירב לאמץ את המלצת הוועדה וניסה להוביל מהלך להסדר ענפי עם הרפתנים, שעשוי להוריד את מחיר החלב הגולמי. אלא שההסכם שנעשה בחטף, חייב תיקוני חקיקה שלא ניתן היה להשלים בשל פיזור הכנסת.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
גם שר האוצר צריך לעבוד על פי החוק
כמה מפתיע שבממשלת ביבי , עוד שר עושה מה שמתחשק לו. יש חוק, והחוק אומר שהוא צריך לבצע פעולה מסוימת , בג"ץ בחן את החוק ועל פיו אמר כי בפועל שר האוצר עובר על החוק. (בג"ץ לא המציא את החוק) ועדין שר האוצר מצפצף. ואחר כך מתפלאים למה כל היום יורדים בממשלה על בית המשפט, הם יוצרים חוקים אבל לא צריכים לעמוד בחוקים אחרים. אחלה שיטה.
זק  |  16.05.19
8.
ל - 7 - החוק מאפשר לשר לא לחתום
זה נתון לשיקול דעתו - אחרת - השר משמש כחותמת גומי, וכל תפקידו מתייתר. אם בית המשפט כופה על השר לפעול לפי שיקולי השופטים, בית המשפט בעצם מחליף את שיקולו של הממונה ברשות המבצעת, ובכך בעצם מנכס לעצמו גם את תפקידה של הרשות המבצעת. ובכך - סיכם בית המשפט את תפקידו כרשות השופטת - כרשות המחוקקת (ברצונו - יפסול חוקים, וברצונו - יאשרם) - וכרשות המבצעת (ברצונו - יכריח את השר לפעול לפי קביעת השופטים, גם אם דעת השר שונה מדעת השופטים) ומכאן - המסקנה היחידה היא - בישראל קיים דיקטטור, שהוא גם המחוקק, גם השופט, וגם המבצע.
המגיב  |  16.05.19
לכל התגובות