אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
67% מהטאלנטים בהייטק מעוניינים ברילוקיישן; היעד המועדף - לונדון צילום: גטי אימג'ס

67% מהטאלנטים בהייטק מעוניינים ברילוקיישן; היעד המועדף - לונדון

סקר עולמי בנוגע למגמות הקיימות בעבודה בהייטק מצא שארה"ב היא המדינה הכי אטרקטיבית עבור העובדים במקצועות הטכנולוגיים המבוקשים. בישראל פחות מ-55% מהטאלנטים בהייטק מוכנים לעזוב את המדינה לצורך עבודה; הדבר הכי חשוב לטאלנטים בעבודה - איזון עם החיים הפרטיים

19.05.2019, 10:39 | מעין מנלה

מרבית הטאלנטים בהייטק מעוניינים לעבור למדינה אחרת לצרכי עבודה, מה שהופך את בעיית "בריחת המוחות" בתחומי הטכנולוגיה לחוצת מדינות ויבשות. 67% מהמומחים במקצועות הטכנולוגיים והדיגיטל כבר עובדים או היו מעוניינים לעבוד במדינה אחרת, כך עולה מסקר עולמי שנערך  על ידי "דה נטוורק", ברית גלובלית של יותר מ -50 אתרי גיוס מובילים הכוללת את פורטל דרושים בישראל וחברת הייעוץ הגלובולית בוסטון סיינטיפיק בנוגע למגמות הקיימות בעבודה בהייטק.

קראו עוד בכלכליסט

בישראל פחות מ-55% מהטאלנטים היו מעוניינים ברילוקיישן, וזאת בדומה למדינות כמו סין, קרואטיה ואינדונזיה. ברוב המדינות שיעור המעוניינים להגר לצרכי עבודה נע בין 55% ל-70% כאשר יש מקומות כמו סינגפור, הפיליפינים ובריטניה שם יותר מ-70% מהטאלנטים היו מעוניינים ברילוקיישן או שכבר עובדים במדינות אחרות. לפי הסקר, שנערך בקרב 27 אלף אנשים ב-180 מדינות המומחים בתחומים כמו תכנות ופיתוח WEB, פיתוח אפליקציות למובייל, בינה מלאכותית, רובוטיקה והנדסה, המדינה המועדפת להגירה היא ארה"ב, אחריה גרמניה, קנדה ואוסטרליה. בעוד שבריטניה מדורגת רק במקום החמישי מבחינת המדינות המועדפות לרילוקיישן, לונדון נמצאת במקום הראשון בדירוג הערים עם 24% מהטאלנטים שבחרו בה כיעד הרילוקיישן המועדף. הערים האטרקטיביות עבור הטאלנטים אחרי לונדון הן ניו יורק, ברלין, אמסטרדם וברצלונה.

יעד הרילוקיישן האטקרטיבי ביותר הוא ארה"ב, ניו יורק במקום השני מבין הערים המועדפות להגירה לצורך עבודה, צילום: shutterstock יעד הרילוקיישן האטקרטיבי ביותר הוא ארה"ב, ניו יורק במקום השני מבין הערים המועדפות להגירה לצורך עבודה | צילום: shutterstock יעד הרילוקיישן האטקרטיבי ביותר הוא ארה"ב, ניו יורק במקום השני מבין הערים המועדפות להגירה לצורך עבודה, צילום: shutterstock

ליאת הדר שרביט ליאת הדר שרביט ליאת הדר שרביט

"הסקר מחדד את בעיית בריחת המוחות כבעיה לאומית המושפעת מהבעיה הגלובלית בנושא. ולכן כפי שהמדינה מנסה להתמודד עם בריחת המוחות באוניברסיטה היא צריכה להציע לתעשייה הקיימת פתרונות בהתמודדות עם המחסור בכוח אדם טכנולוגי. מאחר ומרבית תחומי התעשייה והמסחר הולכים ונהיים יותר דיגיטליים הבעיה רק צפויה להחריף. פתרונות בחינוך הינם טובים לטווח הארוך אך צריך לייצר גם פתרונות לטווח הקצר. כיום במחסור הקיים אנו רואים שאנשים שעשו הסבה למקצועות המחשוב משתלבים באופן קל ומהיר יותר מבעבר בשוק העבודה", אומרת  ליאת הדר שרביט, מנכ"לית פורטל דרושים.

המחסור בטאלנטים בהייטק זו בעיה גלובאלית

"חשוב כי חברות, מדינות ויחידים יתאימו את האסטרטגיות שלהם למיעוט המיומנויות הדיגיטליות בשנים הבאות", אמר פייר אנטבי, מנכ"ל הרשת ומחבר שותף לדוח. "מגייסים כבר נמצאים בקו הקדמי של הקרב הזה. החובה היומיומית שלהם היא למצוא, למשוך, ולשמור על מומחים דיגיטליים במדינות שלהם. עליהם להיות יצירתיים יותר מאי פעם ולבצע את הבחירות הרלוונטיות. כל זאת על מנת להשאיר את המומחים הדיגיטליים בארצם/חברתם".

כדי להבין כיצד יכולות החברות והמדינות להתחרות על הטאלנטים הסקר בדק גם מהם הדברים החשובים ביותר עבורם במקום העבודה וכיצד זה עומד בהשוואה לעובדים במקצועות אחרים. נמצא שהדבר החשוב ביותר עבור הטאלנטים בהייטק הוא האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים, אחריו הזדמנויות הלמידה וההכשרה ובמקום השלישי אפשרויות פיתוח הקריירה. השכר דורג בקרב הטאלנטים רק במקום החמישי אחרי יחסים טובים עם הקולגות שלהם במקום העבודה. לשם השוואה, הדבר החשוב ביותר טאלנטים שאינם בתחומי הטכנולוגיה הוא היחסים עם הקולגות, לאחר מכן את האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים ואחר כך היחסים הטובים עם הממונים עליהם. לטאלנטים בהייטק נראה שהיחסים עם הממונים פחות חשובים שכן הם דורגו במקום השישי. אחריהם חשובה למומחי הטכנולוגיה היציבות הפיננסית של החברה בהם הם מועסקים, העניין בעבודה, הערכה והוקרה על עבודתם ולבסוף סביבת עבודה יצירתית וחדשנית.

68% מהטאלנטים במקצועות הטכנולוגיים הם גברים, ל-80% מהם יש תואר אקדמי כאשר ל-10% מהם בלבד יש הכשרה מקצועית שאינה אקדמית. רובם מעדיפים לעבוד בחברה גדולה, להיות עצמאים או לעבוד בחברה בגודל בינוני, ורק במקום הרביעי מדורגת עבודה בסטארט-אפ. רק 9% מהם בעמדת ניהול בכיר ו -41% מתוכם עובדים במשרות ללא אחריות ניהולית. הכישורים הרווחים ביותר בקרב הטאלנטים הם כריית נתונים, תכנות ופיתוח WEB ופיתוח אפליקציות למובייל. הכישורים החסרים הם רובוטיקה והנדסת אוטומציה, בינה מלאכותית ומשין לרנינג ועיצוב לדיגיטל (חוויית משתמש).

תגיות