אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מסעדת הניצחון" הידועה מאשקלון סוגרת את שעריה אחרי 70 שנה צילום: צפריר אביוב

"מסעדת הניצחון" הידועה מאשקלון סוגרת את שעריה אחרי 70 שנה

המסעדה החלה כבית קפה קטן שהגיש בעיקר סלטים רומניים, ובמהלך השנים הפכה למסעדה רומנית – מהאהובות והפופולאריות בארץ שהוכתרה כבעלת הקבב הרומני הטוב בארץ

21.05.2019, 11:46 | רעות ברנע
עוד מוסד קולינרי ותיק שסוגר את שעריו: "מסעדת הניצחון" באשקלון תסיים את פעילותה בעוד כחודש. את המסעדה הקים בשנת 1949, כשנה לאחר קום המדינה, ישעיהו ליבושור, שהגיע ממשפחה של קצבים יוצאי רומניה.

מסעדת הניצחון , צילום: צפריר אביוב מסעדת הניצחון | צילום: צפריר אביוב מסעדת הניצחון , צילום: צפריר אביוב

היא החלה כבית קפה קטן שהגיש בעיקר סלטים רומניים, ובמהלך השנים הפכה למסעדה רומנית של ממש – מהאהובות והפופולאריות בארץ. בשנות השמונים שודרג תפריט המסעדה בפעם השנייה ולצד האיקרא ומרק הצ'ורבה המסורתי נוספו לו גם מרק גולאש ופפנאש (סופגניה הונגרית) וההיילייט - הקבב הרומני ששמו נודע למרחקים ולא מעט הכתירו אותו כקבב הרומני הטוב בארץ. היא הפכה אהודה לא רק על האשקלונים אלא גם עם מבקרים רבים, ביניהם אנשי צבא ואנשי תקשורת שלא פספסו ארוחה במקום כשהגיעו לעיר במסגרת עבודתם.

קבב רומני, צילום: צפריר אביוב קבב רומני | צילום: צפריר אביוב קבב רומני, צילום: צפריר אביוב

עתה, אחרי 70 שנה בדיוק של פעילות, יצטרכו חובבי הקבב למצוא להם יעד אחר. הפרטים אודות הגורמים לסגירתה של המסעדה עדיין לא ברורים, אבל המסעדה אישרה את העובדה כי היא מסיימת את דרכה הקולינרית בעיר הדרומית. אנחנו נתגעגע.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות