אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שב"א יוצאת עם שווי המינימום המבוקש - 260 מיליון שקל, כ-15% פחות מהמחיר המצופה

שב"א יוצאת עם שווי המינימום המבוקש - 260 מיליון שקל, כ-15% פחות מהמחיר המצופה

החברה פתחה את סבב הרוד שואו מול הגופים המוסדיים עם כוונה למחיר של 300-320 מיליון שקל; המחיר נקבע לאחר הנחה של 2.5% לגופים המוסדיים - ההנחה בשוק - ספק אם השווי בהנפקה יהיה גבוה יותר

26.05.2019, 15:09 | רחלי בינדמן

חברת תשתית התשלומים שב"א שבשליטת הבנקים פועלים, לאומי ודיסקונט, פרסמה היום (א') לראשונה למשקיעים את מחיר המינימום המבוקש להנפקה שתצא בשבועות הקרובים.  

קראו עוד בכלכליסט

המחיר המבוקש אחר הנחת לגופים מוסדיים של 2.5% משקפת שווי של 260 מיליון שקל לחברה או מחיר של 6.5 שקלים למניה (לעומת 6.67 שקלים ללא הנחת מוסדי). זאת בזמן שבמצגות שהופצו בקרב הגופים המוסדיים בשבועות האחרונים הציפיות של החברה דיברו על שווי של 320-300 מיליון שקל. 

בהתאם, אם ההנפקה תיסגר לפי מחיר המינימום יהיה מדובר בשווי הנמוך בכ-15% מהשווי אליו כיוונו הבנקים. שהגופים יוכלו להציע שווי גבוה יותר אך בקרב המשקיעים יש ספקות לגבי אפשרות שכזו.

בעקבות הצלחת הנפקת ישראכרט שהושלמה לפני חודש לפי שווי של 2.7 מיליארד שקל, ההנחה היא שגם הנפקת שב"א יכולה להצליח באופן דומה. שב"א הרי רוכבת למעשה על הצמיחה בשוק התשלומים בכרטיסי אשראי וירידת השימוש במזומן -  החברה גוזרת קופון על כל עסקת גיהוץ של הכרטיס וכן תשלום קבוע על כל מסוף תשלום המונח בבית עסק.

ואולם אתמול חשף "כלכליסט" שהיקף הגבייה של החברה בהמשך עומד בסימן שאלה. שב"א גבתה 2.2 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019 במסגרת מגבייה חדשה, על עשרות אלפי מסופים שלא עוברים דרכן עסקאות. עתה הודיעה חברת ישראכרט על התנגדותה להעביר את התשלום  החדש בטענה לחוסר חוקיות. עם זאת, גם ללא הגבייה החדשה, שב"א צומחת בשיעורים יפים של כ-9% לשנה בשנים האחרונות בזכות הצמיחה בשימוש בכרטיסי אשראי.

הבורסה בת"א , צילום: בלומברג הבורסה בת"א | צילום: בלומברג הבורסה בת"א , צילום: בלומברג

תגיות