אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל מליסרון: "יהיו קניונים קטנים שיצטרכו להיסגר" צילום: אביב אברמוב

מנכ"ל מליסרון: "יהיו קניונים קטנים שיצטרכו להיסגר"

לדברי אבי לוי הקניונים המקומיים "יצטרכו להתאים את עצמם ולעשות שינויים. הקניונים האזוריים יהיו אבן שואבת לכל הפעילות המסחרית שלנו".

27.05.2019, 08:09 | אורנה יפת

"אנחנו עושים אבחנה בין הקניונים האזוריים שהם היותר עוצמתיים כמו קניות רמת אביב, הקניון הגדול ברחובות וכל יתר הקניונים שדיווחנו על הפדיונות שלהם, לבין הקניונים המקומיים כמו קניון חדרה, סירקין, מעלה אדומים, נתניה ומלכת שבא אילת", אמר ל"כלכליסט" אבי לוי, מנכ"ל מליסרון. הפדיונות בקניונים המקומיים ירדו ברבעון הראשון ב־2.5%, ואילו פדיונות הקניונים האזוריים עלו ב־4.3%. לדברי לוי, הקניונים המקומיים "יצטרכו להתאים את עצמם ולעשות שינויים. הקניונים האזוריים יהיו אבן שואבת לכל הפעילות המסחרית שלנו".

עוד הוסיף: "הקניונים האזוריים יהיו הקניונים שישגשגו, ויהיו קניונים מקומיים שיצטרכו להיסגר כמו הקניון שלנו באשדוד. בקניון האזורי יש יותר מגוון, פנאי, בילוי ומסעדות, ובדרך כלל יש בו גם זארה, H&M ומותגים בינלאומיים שאין בקניונים המקומיים. בכל הקניונים שלנו זארה לא ירדה בפדיונות ברבעון. בטח לא במספרים שמדברים עליהם (בשנתיים האחרונות מדווחים בכירי הקניונים על ירידה של כ־10% בפדיונות זארה – א"י)".

אבי לוי מנכ"ל מליסרון , צילום: אביב אברמוב אבי לוי מנכ"ל מליסרון | צילום: אביב אברמוב אבי לוי מנכ"ל מליסרון , צילום: אביב אברמוב

קבוצת מליסרון וקבוצת עזריאלי פרסמו בדו"חות הרבעון הראשון את פדיונות הקניונים, כפי שהן נוהגות לעשות מדי רבעון, בהבדל אחד – הפעם, בניגוד לרבעונים קודמים, הציגו חברות הקניונים נתוני פדיונות של ינואר עד אפריל, אף שרבעון כולל שלושה חודשים בלבד, ינואר עד מרץ. הסיבה לכך היתה הרצון לנטרל את עונתיות חג הפסח. במצגת כתבה מליסרון: "חג הפסח חל השנה ב־20 באפריל, בעוד בשנה קודמת הוא חל ב־21 במרץ". לוי מודה: "ללא אפריל היתה לנו ירידה בפדיונות"

ההצגה המוטה של פדיונות הקניונים מנוגדת להצגת הפדיונות של חברות האופנה הציבוריות, שמראות ברבעון ירידה בפדיונות החנויות הזהות, וגם לנתוני חברת ריס, שמראים ירידה ממוצעת של כ־4% במרץ־אפריל.

תגיות