אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם טים קוק יכול להקים מרכז מו"פ של אפל ביפן, רפאל יכולה להגיע לבאר שבע" צילום: רפאל

"אם טים קוק יכול להקים מרכז מו"פ של אפל ביפן, רפאל יכולה להגיע לבאר שבע"

מחר תחנוך חברת רפאל מרכז מו"פ ראשון בנגב לסייבר ומערכות אוטונומיות, שיעסיק בתוך שנים בודדות 300 איש. ד"ר רן גוזלי, סמנכ"ל הפיתוח של יצרנית כיפת ברזל, מסביר במה האתגר של רפאל שונה משל טסלה ומה הייעוד של הפיתוחים האלה: "בשנים הבאות נראה יותר מערכות רובוטיות שיעבדו לצד חיילים"

27.05.2019, 10:02 | אודי עציון

האם הטכנולוגיות של כיפת ברזל הבאה יגיעו מבאר שבע? חברת רפאל תחנוך מחר (ג') מרכז מחקר ופיתוח ראשון בבירת הנגב, שיעסוק בתחומי הטכנולוגיה האוטונומית והסייבר. המרכז החדש יעסיק בשלב ראשון 30 איש, אך יגדל לכ־300 איש בתוך שנתיים־שלוש. בחנוכת המרכז ישתתפו, לצד מנכ"ל רפאל יואב הר אבן, גם יו"ר דירקטוריון רפאל ד"ר עוזי לנדאו, ראש עיריית ב"ש רוביק דנילוביץ, ראש מערך הסייבר הלאומי יגאל אונא, ונשיא אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' דניאל חיימוביץ'.

קראו עוד בכלכליסט

"בנוסף לפריסה הרחבה שלנו בצפון הארץ, רפאל מרחיבה את הפריסה הגיאוגרפית שלה לשאר המדינה. אנחנו רוצים להציע הזזדמנות גם למי שגר בגדרה ודרומה לבוא ולפתור איתנו אתגרים טכנולוגיים", אומר ל"כלכליסט" ד"ר רן גוזלי, סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת המו"פ ברפאל. 

ד"ר רן גוזלי, סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת המו"פ ברפאל, צילום: רפאל ד"ר רן גוזלי, סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת המו"פ ברפאל | צילום: רפאל ד"ר רן גוזלי, סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת המו"פ ברפאל, צילום: רפאל

מסורתית מרוכזת עיקר הפעילות של רפאל בצפון הארץ, וסביב הטכניון בחיפה. אולם בשנים האחרונות היא מרחיבה את פעילותה: היא מקימה בתל־אביב מרכז פיתוח שיעסיק 150 עובדים חדשים ויעסוק בתחומי הראייה הממוחשבת, עיבוד אותות וביג דאטה, ויפעל בשיתוף אוניברסיטת ת"א. במקביל היא בונה בהר חוצבים בירושלים, מרכז פיתוח שיעסיק 350 עובדים, ויפעל בשיתוף האוניברסיטה העברית.

"אם טים קוק יכול לפתוח שלוחה של אפל ביפן, רפאל יכולה להגיע לבאר־שבע. אנחנו משיקים סטארט־אפ, אבל אחד עם גב של חברה שמעסיקה 7,500 איש, ויעבוד ביחד עם אוניברסיטת בן גוריון וחברות אזרחיות", אומר גוזלי.

איזה מערכות תפתחו בבאר-שבע?

"מערכות אוטונומיות, על הקרקע ובאוויר, וגם הגנת סייבר, שגם הן זקוקות לה. בשנים הבאות נראה יותר מפקדים וחיילים שעובדים לצד מערכות רובוטיות, בצוותא. נפתח יכולות שלא קיימות היום, ומחקות את היכולות של ציפורים כשהן עפות. המרכז יעסוק בלמידה רשתית, באופטימיזציה רב פרמטרית, בבינה משימתית. ביכולת לייצר תמונות תלת ממד, בהיתוך מידע. נפתח בבאר שבע את היכולות שמאחורי המערכות האלה, כמו חלקים בפאזל".

מרכז המו"פ החדש של רפאל, צילום: רפאל מרכז המו"פ החדש של רפאל | צילום: רפאל מרכז המו"פ החדש של רפאל, צילום: רפאל

רפאל כבר מפעילה בעיר את המרכז הלאומי להגנה מפני איומי סייבר, שיעבוד בשיתוף פעולה עם מרכז המו"פ החדש, ויתחרה על כוח אדם עם חברות הייטק נוספות שפותחות מרכזים בבאר־שבע. העיסוק הגובר של רפאל בתחום המערכות האוטונומיות מציב אותה גם בתחרות על כוח אדם מול חברות כמו מובילאיי, וחברות נוספות בתחום האוטו־טק.

"אנחנו ערים לתחרות", אומר ד"ר גוזלי, "אבל אנחנו מאפשרים למי שמצטרך אלינו להשפיע ולעסוק באתגרי ביטחון לאומי, לא בעוד עבודת הייטק. "קלטנו כבר גרעין ראשון, מדענים בעלי תארים שניים ושלישיים, ומגיעים אלינו קורות חיים מרשימים מאוד. אני אישית סיימתי תואר ראשון בבן־גוריון ב־1994 בהנדסת חשמל ובמדעי המחשב. גם סטודנטים מצטיינים כיום בבאר שבע, יכולים להגיע לרפאל ויום אחד לעמוד כמוני בראש מערך המחקר והפיתוח שלה".

בתחום הרכב חברות כמו טסלה ואחרות מגלות שפיתוח היכולות האוטונומיות מורכב ואיטי יותר ממש שצפו. בתחום הביטחוני יש התקדמות גדולה יותר?

"אנחנו מתקדמים בצורה יפה מאוד בעולם האוטונומי, אבל מחכה לנו עוד הרבה עבודה בעשור הקרוב. האתגרים בשדה הקרב למערכות כאלה שונים מאלה שמחכים למכונית של טסלה על הכביש. שם הסוגייה המרכזית היא בטיחות, אצלנו היא שונה, עם דגש על יכולות באוויר, על הקרקע ושילוב שלהן. אנחנו בחזית העולמית במגוון רחב של טכנולוגיות, והטכנולוגיה האזרחית והצבאית קרובות מבעבר, ויש לא מעט תחומים שמשותפים להם, כמו רחפנים. אנחנו גם מביאים טכנולוגיות אזרחיות ומלבישים עליהן את היכולות שלנו. בסופו של דבר, אנחנו מכינים את הבסיס למערכות הלחימה הבאות. כמו ש'כיפת ברזל' או 'מעיל רוח', פותחו ברפאל על בסיס פיתוחים טכנולוגים קודמים, וכעת גם צבא ארה"ב מצטייד בהן".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
רפאל צריכה להתעורר
המנהלים ברפאל מביאים את החברה לאבדון. החלטות ללא שיקול דעת .. כגון הקמת מוקד אינטגרציה שיוצר תסכול בקרב אובדי חברת הבת אמרל . תנאי העסקה מכוערים שאין כדוגמתם עבורם . בנוסף כמפעל הגדול בצפון להנדסאים אין עתיד . נדחקים לשוליים רן , אולי תקרא את התגובה ותעשה בדק בית . הנדסאים מוכשרים שנאמנים לחברה שנים נדחקים למהנדסים בינוניים וסבירים במקרה הטוב . יום מו"פ עם תקציב מנופח,תקציב שהיה עדיף להשקיע בכח האדם , כגון : שילוב טוב יותר של עובדי אמרל . כדי שנוכל להרגיש חלק
א  |  28.05.19
לכל התגובות