אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לחשוב בתוך הקופסה: טרנד הבנטו כבר בישראל צילום: סיגל בלייר גת

לחשוב בתוך הקופסה: טרנד הבנטו כבר בישראל

טבעוני או בשרי, בעיצוב אישי ועם מחוות להלו קיטי והארי פוטר: בנטו, המסורת היפנית שמכניסה ארוחה שלמה לקופסה קטנה ומעוצבת להפליא, חוזרת ללהוט בישראל בזכות שני מקומות חדשים שמוקדשים רק לה

28.05.2019, 09:00 | רעות ברנע

אם בית הוא סך הכל קופסה שגרים בה, בנטו היא סך הכל קופסה שאוכלים ממנה. מדובר במסורת יפנית עתיקה, שמנצלת באופן מקסימלי את חלל הקופסה הקטן ומציידת ילדים בדרכם לבית הספר ומבוגרים בדרכם לעבודה בקופסאות אוכל מלאות בכל טוב ומעוצבות למשעי.

ניבה בנטו. אורז, אצות, טופו וירקות טריים, צילום: סיגל בלייר גת ניבה בנטו. אורז, אצות, טופו וירקות טריים | צילום: סיגל בלייר גת ניבה בנטו. אורז, אצות, טופו וירקות טריים, צילום: סיגל בלייר גת

הטרנד, שאולי צמח ביפן לפני מאות שנים, כבר דרס רגל בעולם כולו, ובחודשים האחרונים אנחנו רואים אותו חודר אט־אט גם למחוזותינו בווריצאיות שונות. תחילה אפשר היה למצוא את הבנטו כאן בתפריטים של מסעדות יפניות כמו TYO, שמציעה בתוך הקופסאות שלה מנות קטנות של דגים נאים, בקר וירקות, ובראמן־בר מנטנטן, שבו קופסה כזו מכילה מרק מיסו, שניצל יפני, שיפודי יאקיטורי וחמוצים.

בנטויה. דג עם ירקות בטמפורה, אורז, ירקות מוקפצים וסלט תפוחי אדמה יפני, צילום: עמית שעל בנטויה. דג עם ירקות בטמפורה, אורז, ירקות מוקפצים וסלט תפוחי אדמה יפני | צילום: עמית שעל בנטויה. דג עם ירקות בטמפורה, אורז, ירקות מוקפצים וסלט תפוחי אדמה יפני, צילום: עמית שעל

לאחרונה נוספו לקונספט שני מקומות חדשים: הבנטויה, בר־מסעדה בדרום תל אביב שמציע גרסאות שונות לקופסה היפנית, וניבה בנטו, חנות קטנה בזכרון יעקב שמוכרת קופסאות בנטו טבעוניות ונטולות גלוטן. "הבנטו שלי הוא אישי, אין פס ייצור", מספרת ניבה קרן אור, בעלת ניבה בנטו. "כל אחד הוא ייחודי כמו שכל אמא ביפן מכינה בנטו אחר לילד שלה בכל בוקר. כל אחד יכול לבקש מה שהוא רוצה, בכפוף לכללים — חמישה צבעים, חמש צורות הכנה, שילוב של פחמימה, חלבון וירקות) במחיר אחיד של 55 שקל.

מנטנטן, מרק מיסו, שניצל יפני, אורז לבן וחמוצים מנטנטן, מרק מיסו, שניצל יפני, אורז לבן וחמוצים מנטנטן, מרק מיסו, שניצל יפני, אורז לבן וחמוצים

קרן אור גילתה את הבנטו לפני שמונה שנים דרך בתה, שהתוודעה אל הקונספט כשצפתה בסרטי אנימה, ומאז היא לא מפסיקה לחקור את המסורת היפנית הכה מרתקת עבורה. "אחרי שנים אני יכולה לומר בוודאות שאין היום מישהו בישראל שמכיר את הבנטו יותר ממני, ברמה הסוציולוגית, האנתרופולוגית, ההיסטורית והקולינרית, ואני עוד ממשיכה לחקור". היא כבר הוציאה שני ספרים בנושא וקיבצה אחריה קהילה שעוקבת אחרי הקופסאות היפניות שהיא מכינה. את החנות היא פתחה לפני חודשיים, חלום שטיפחה תקופה ארוכה, ואם אתם מכירים את התרבות היפנית ולו במעט, תשמחו לגלות שהיא תגשים כמעט כל פנטזיה קולינרית רלבנטית ותיצור עבורכם בתוך הקופסה מנות בצורת הלו קיטי, פוקימון, ג'ירפה ואפילו הארי פוטר.

TYO. וריאציות של סושי עם סלמון, טונה, לוקוס ובקר TYO. וריאציות של סושי עם סלמון, טונה, לוקוס ובקר TYO. וריאציות של סושי עם סלמון, טונה, לוקוס ובקר

אורן סיעת, הבעלים של מסעדת הבנטויה בשותפות עם אידה טראנישי מיפן וניר שירב שחי שם 18 שנה, מגדיר את הגרסה שלהם "רשת מזון מהיר יפני". הבנטויה מציעה 15 אפשרויות לבנטו ב־42–54 שקל עם מרכיבים לבחירה שבהם בשר, דגים, עוף, ביצים וכמובן וריאציות צמחוניות וטבעוניות. "מדובר באוכל בריא, טוב, מהיר ובזול יחסית. ישראלים היום יודעים להעריך אוכל איכותי ובריא, אבל כשצריך משהו מהיר או אוכל לילד לבית הספר אנחנו עדיין תקועים על בגטים ושניצל ושווארמה. המטרה היא להגיע ליצרני מזון ולשווק לגני ילדים, אירועים ואפילו בתי חולים. אני מאמין שכל אמא בישראל היתה מעדיפה לצייד את הילד שלה בארוחה בריאה עם כל אבות המזון".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות