אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך מחליטה אפל אילו אפליקציות יתקבלו לחנות שלה?

איך מחליטה אפל אילו אפליקציות יתקבלו לחנות שלה?

בכיר החברה לשעבר חשף חלק מפרקטיקות אישור היישומים, וטען שהתהליך לקוי ושלא מעט מיישומי החנות כלל לא צריכים להיות בה. בנוסף, סיפר איך עבדו צוותי בדיקת האפליקציות בתחילת ימי החנות, וסיפר על הנזק הנפשי שגרמה לו פסילת היישומים

29.05.2019, 11:41 | רפאל קאהאן

אפל לא מרחיבה בדברים על הליכי אישור האפליקציות בחנותה המקוונת - מה שלא פעם גורר קונפליקטים מול מפתחים ושותפים. פיליפ שומייקר, שניהל את תחום אישור האפליקציות באפסטור מ-2009 ועד 2016, סיפר לסוכנות בלומברג על נהלי החברה, וטען: "ישנן הרבה מאוד אפליקציות בחנות שכלל לא אמורות להיות שם".

קראו עוד בכלכליסט

מאז פתיחת החנות ב-2008 נדחו על הסף יישומים רבים שהגישו מפתחים. שומייקר הסביר שבתוקף תפקידו עבד כשומר סף, ונתקל בקשיים נפשיים: "אתה הגורם שמחליט על העתיד של המפתח והאפליקציה. אתה זה שמחליט אם הוא יוכל לשים אוכל על שולחנו בערב או לשלוח את ילדיו לבית הספר למחרת. הליך האישור שבר את ליבי בכל פעם מחדש", סיפר.

למה נפסלה האפליקציה שלך? אולי כי הבוחן היה עייף למה נפסלה האפליקציה שלך? אולי כי הבוחן היה עייף למה נפסלה האפליקציה שלך? אולי כי הבוחן היה עייף

בראשית ימיה של החנות דרש כל אישור אפליקציה חדשה עבודה של שלושה אנשים שבחנו אותה ברבדים שונים, מה שעיכב את התהליך. עם השנים פחת מספר הבודקים וכיום מדובר באחד בלבד שמאשר את האפליקציה. שומייקר הסביר שפיל שילר, סמנכ"ל השיווק של אפל שאחראי לאפסטור, התעקש לא להשאיר את ההליך למערכות אוטומטיות ודרש מעורבות גורם אנושי שיבדוק את האפליקציה.

צוותי הבודקים עובדים בחדרי ישיבות עם מחשבים, טאבלטים וסמארטפונים של אפל ובודקים כ-30 עד 100 אפקליקציות ביום. מדובר בהליך שלוקח שעות רבות. עם השנים אפל הגדילה את צוותי הבדיקות וגם הגדילה את המשרדים שלהם וכעת מדובר בהליך הרבה יותר שיתופי בין הבודקים. לדברי שומייקר, כל האפליקציות נבדקו ללא משוא פנים - גם אם מדובר בכאלה של חברות מתחרות. "הייתי צריך להתקשר לפייסבוק כל הזמן", אמר שומייקר, "היה להם את אחד הקודים הגרועים ביותר שראיתי בזמנו".

שומייקר גם אמר שקרה בעבר שאפל לא אישרה אפליקציות של מתחרות, מתוך שיחליפו תכונות ליבה באייפון. זו למשל הסיבה שאפל לא אישרה בזמנו את שירות גוגל Voice באייפון. אך עם השנים החברה התגמשה וכיום אפשר למצוא לא מעט אפליקציות שמתחרות בשירותי אפל זמינות למשתמשים כגון ווטסאפ או סקייפ וגם גוגל Voice. עם זאת, אפל החלה להציע בשנים האחרונות אפליקציות משלה לשירותים שמפתחי צד שלישי מציעים כבר זמן רב. מדובר בקונפליקט אמיתי עבור החברה, לדברי שומייקר: "התחומים האלה בשלים לתחרות ואני באמת מודאג עבור המפתחים החיצוניים", סיכם.  

תגיות