אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניצחון לירוקים: לא יוקם כפר נופש בחוף בצת צילום: גיל נחושתן

ניצחון לירוקים: לא יוקם כפר נופש בחוף בצת

הוועדה המחוזית מתנגדת לתוכנית לבניית כפר נופש בהיקף של עשרות אלפי מ"ר, והחליטה להקפיא את האפשרות להוציא היתרי בנייה לתוכנית הבנייה במקום למשך שלוש שנים

05.06.2019, 16:41 | בילי פרנקל

ניצחון גדול לארגונים הירוקים: אחרי שנים של מאבק ציבורי הוחלט כי לא יוקם כפר נופש בחוף בצת. הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז צפון מתנגדת לתוכנית הבנייה בחוף בצת, והחליטה להקפיא את האפשרות להוציא היתרי בנייה לתוכנית הבנייה במקום למשך שלוש שנים.

קראו עוד בכלכליסט

החלטת הוועדה המחוזית התקבלה ברוב של 9 שתמכו בה, בהם נציגי וועדת התכנון המקומית והחברה להגנת הטבע, לעומת 2 שהתנגדו - נציג רשות מקרקעי ישראל ונציג משרד התיירות.

חוף בצת, צילום: גיל נחושתן חוף בצת | צילום: גיל נחושתן חוף בצת, צילום: גיל נחושתן

לפני כ-8 שנים התנהל מאבק סביבתי רחב היקף נגד תוכנית להקמת כפר נופש בחוף הטבעי, לאחר שחברת מאקפל בבעלות איש העסקים ג'קי בן זקן זכתה במכרז על הקרקע ותכננה להקים פרויקט בהיקף בנוי של עשרות אלפי מ"ר.

ההתנגדות הציבורית לתוכנית קצרה פירות ורשות מקרקעי ישראל הגיעה להסכם פיצוי מול מאקפל בגין השבת הקרקע, אלא ששותפה של מקאפל, איש העסקים הרצל ציוני, סירב לפיצוי והמשיך להחזיק בעד כ-20% מהשטח. בפשרה אליה הגיעו לבסוף, הותירו לציוני אפשרות לבנות במקום, והוא אכן הגיש אשתקד בקשה להיתר בנייה להקמת כפר נופש.

בין השאר צוין בהחלטה כי "עם שינוי הנסיבות התכנוניות ותפיסת התכנון עם השנים, שיקול הדעת בנוגע לסביבה החופית מחייב כיום להימנע כמעט לחלוטין מבינוי באזור חוף הים", וכן כי "זכויות בנייה אשר אושרו בתכניות הישנות, אינן מתאימות לסטנדרטים של היום, ויש להמירן בזכויות בנייה הנמצאות באזורים המתאימים לכך".

בסיכום הדברים נכתב כי "הוועדה סבורה כי התוכנית נשוא הבקשה להיתר, הינה תוכנית שנשענת על תפישה מיושנת, שלא מתחשבת ברגישות הסביבתית של שטח חזית הים ומציעה הקמת אגם מלאכותי וסביבו כפרי נופש בהיקפים גדולים, באופן שייצר פגיעה קשה בסביבה, בניגוד למגמות התכנון הקיימות ואף עלולה להביא לפגיעה קשה בתכנון הנרקם כיום לחזית חוף הים, אשר תסדיר את נושא הפיתוח במקום המיועד לכך, ואת השימור במקומות להם הוא נדרש".

החלטה זו מצטרפת להחלטת המועצה הארצית לתכנון ובנייה מאתמול (ג') בנוגע לתמ"א 1, במסגרתה שונה ייעוד השטח של חוף בצת, מתיירות למכלול נוף.

בחברה להגנת הטבע, שהובילה עם ארגונים נוספים ותושבי האזור את המאבק לשמירת השטח, מציינים כי בכך נמנע כל אפשרות של פיתוח מלונאי בעתיד ומשאירה את השטח טבעי ופתוח: "חוף בצת הוא מהחופים היפים, המיוחדים והחשובים בישראל, גם מבחינת ערכי טבע ונוף וגם מבחינה ציבורית. חוף בצת צריך להישאר חוף פתוח, חופשי, טבעי וללא כל בנייה מיותרת ומזיקה. נקודה. החברה להגנת הטבע מברכת את הוועדה המחוזית ואת המועצה הארצית, על שתי ההחלטות הללו".

תגיות