אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אף אחד לא רוצה את TNT, והעובדים מחכים לשכר צילום: דנה קופל

בלעדי לכלכליסט

אף אחד לא רוצה את TNT, והעובדים מחכים לשכר

המלאי בשני הסניפים האחרונים הפעילים של רשת TNT נמכר, אך למכרז למכירת המותג ויתר המלאי אף אחד לא ניגש. 50 עובדים לא קיבלו שכר מאז חודש אפריל

06.06.2019, 08:18 | אורנה יפת

רשת האופנה TNT מתקרבת אל סופה. בית המשפט אישר את מכירת המלאי בשתי החנויות היחידות שנותרו פועלות — בשפרעם ובסכנין — ואת המלאי בהיקף 120 אלף שקל, לזכיין של שתי החנויות. בית המשפט חייב את בעל החנויות להסיר בתוך כשבוע של השלט עם השם TNT, ובכך למעשה תסתיים דרכו של המותג.

קראו עוד בכלכליסט

במקביל, המפרק של TNT, עו"ד איתי פריימן, צפוי מיד לאחר החג לסגור את המכרז על שם המותג ועל המלאי הנותר, כשבידיו אין אף הצעה אטרקטיבית לרכוש אותם. "אני מעריך שבתחילת שבוע הבא יסתיים המכרז", אמר עו"ד פריימן ל"כלכליסט". "פעלתי לאיסוף כל הסחורה שנותרה בחנויות והיא מרוכזת כיום בחנות אחת בקניון הסינמול לטובת גורמים שיש להם עניין לבחון את הסחורה ולקנות אותה".

סניף של TNT בדיזנגוף סנטר, תל אביב, צילום: דנה קופל סניף של TNT בדיזנגוף סנטר, תל אביב | צילום: דנה קופל סניף של TNT בדיזנגוף סנטר, תל אביב, צילום: דנה קופל

נכון לעכשיו הגופים הגדולים בתחום הקמעונאות לא הביעו עניין במותג או בסחורה, ובכלל כאמור ההתעניינות נמוכה. יחד עם זאת, המפרק מנסה להשיג את הסכום המקסימלי על המותג והסחורה במטרה לשלם מקדמות לעובדי החברה שטרם קיבלו את שכרם.

נכון להיום כל חנויות הרשת סגורות, מלבד כאמור שתי החנויות במגזר הערבי בשפרעם וסכנין. כעת הושלמה העברת פעילותם של שני הסניפים הנותרים. על פי פריימן, עד כה הוא קיבל רק 75 אלף שקל מתוך העסקה שהסתכמה ב־120 אלף שקל, ובכל יום מחויב הרוכש להעביר לקופת הנושים 5,000 שקל נוספים. בעל החנויות בסכנין ושפרעם יסיר את השלט עם שם המותג TNT עד ה־10 ביוני.

 עו"ד איתי פריימן, צילום: מיכה בירקמן עו"ד איתי פריימן | צילום: מיכה בירקמן  עו"ד איתי פריימן, צילום: מיכה בירקמן

מהבקשה שהגיש המפרק לבית המשפט עולה כי ערב הפירוק ניסה בעל הזכיון על החנויות לרכוש את הסחורה בתמורה ל־94 אלף שקל, אך המפרק חשד כי הוא נמנה על צוות העובדים ושלח מעקלים לתפוס את הסחורה בשני הסניפים. "עם הגעת המעקלים פנה הקונה אל הח"מ (המפרק – א"י), שב והעלה את הטענות בדבר בעלותו על המלאי המצוי בסניפים ולאחר משא ומתן ממושך הציע לשלם בעבור המלאי וזכות השימוש במותג בסכום של 120 אלף שקל", נכתב בבקשה. הקונה שילם תשלום ראשון במזומן של 64 אלף שקל.

עו”ד פריימן טען בפני בית המשפט כי "ההצעה ראויה ונכון לאשרה. זאת ראשית בהיעדר הצעה אחרת, שנית — באשר נראה כי המלאי בשתי החנויות מסתכם בלא יותר מ־5,000 פריטים, ושלישית בשים לב שהחזקת המלאי או שינוע שלו כרוכים בהוצאות גבוהות שיכבידו על קופת הפירוק, ורביעית ההצעה שניתנה נסמכת על המכירות לקראת חג הרמדאן ויכול להיות שלאחריו ההצעות שיתקבלו יהיו נמוכות יותר".

בסוף חודש מאי הגישו 50 עובדי TNT, המיוצגים על עורכי הדין אופיר רונן ואלון הורנשטיין בקשות לפירוק זמני ולפירוק קבוע נגד החברה. הבקשות הוגשו על מנת שהעובדים יקבלו מהמוסד לביטוח לאומי את הכספים המגיעים להם ובכדי לאפשר למפרק לנסות למכור את המלאי ושם המותג של החברה, כדי לשלם לעובדים. העובדים לא קיבלו שכר עבור חודש אפריל וחלק מחודש מאי, אז הוגשה בקשתם לפירוק.

הבקשה לפירוק הוגשה לאחר ששופטת בית המשפט המחוזי בחיפה בטינה טאובר סירבה לאשר את בקשה הקפאת ההליכים שהגיש בעלי הרשת עלי חיאדרה, בעקבות חובות של 5 מיליון שקל שצברה הרשת. השופטת קבעה כי לא קיימת התכנות להבראה של החברה, בהיעדר מימון מצד הבעלים ולאחר שהבקשה הוגשה בעיתוי מאוחר.

תגיות