אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכרז הענק בירושלים משך את חברות הביטוח צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי לכלכליסט

מכרז הענק בירושלים משך את חברות הביטוח

הראל, מגדל והפניקס ניגשו למכרז להקמת פארק הייטק של 150 אלף מ"ר בגבעת רם. הפניקס ניגשה יחד עם שיכון ובינוי, בראשות מנכ"לה הקודם

06.06.2019, 06:57 | גולן חזני

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברות הביטוח מעמיקות את ההשתתפות שלהן בפעילות ייזום בנדל"ן. ל"כלכליסט" נודע כי שלוש חברות ביטוח, מגדל, הפניקס והראל נמצאות בין שבעת המתמודדים שאושרו במכרז של האוניברסיטה העברית והרשות לפיתוח ירושלים, להקמת פארק העסקים בגבעת רם. המכרז יצא לדרך לפני חודשיים ותוצאותיו צפויות להתפרסם באוגוסט השנה.

קראו עוד בכלכליסט

פארק העסקים לתעשיה עתירת ידע ישתרע על שטח בנוי של 150 אלף מ"ר, על פני שטח של 30 דונם. הפארק המתוכנן בשם "הוג’יטק", יוקם על עתודת קרקע בבעלות האוניברסיטה (80%), והרשות לפיתוח ירושלים (20%). מדובר בפארק ההייטק הראשון שיוקם בתוך שטח אוניברסיטה בישראל. ההיקף הכספי של הפרויקט מוערך ב־1.5 מיליארד שקל.

משה ליאון. היקף הפרויקט 1.5 מיליארד שקל, צילום: עמית שעל משה ליאון. היקף הפרויקט 1.5 מיליארד שקל | צילום: עמית שעל משה ליאון. היקף הפרויקט 1.5 מיליארד שקל, צילום: עמית שעל

במכרז משתתפות מגדל, יחד עם חברת תדהר; הראל, עם אפריקה נכסים; והפניקס עם שיכון ובינוי. זהו שיתוף פעולה ראשון בין שתי החברות שניהל אייל לפידות, מאז שעבר מתפקיד מנכ"ל הפניקס למנכ"ל שיכון ובינוי.

ארבע המתמודדות האחרות הן אמות של נתן חץ, יחד עם אלייד בראשות יצחק סוארי; מליסרון שבשליטת ליאורה עופר; גב ים שבשליטת אי.די.בי של אדוארדו אלשטיין; ואשטרום, שמשתפת פעולה עם JTLV, קרן הנדל"ן של עמיר בירם וגיל דויטש.

המכרז הוא לעיסקת קומבינציה, בה יקים הזוכה את הפרויקט, ישווק את שטחיו להשכרה, וינהל אותו לאורך 49 שנים, עם אופציה לתקופה של 49 שנים נוספות.

תנאי הסף שהוגדרו במכרז הן לחברות בעלות של שטחי תעסוקה בהיקף מינימלי של 150 אלף מ"ר בישראל, הון עצמי מינימלי של 1.2 מיליארד שקל, ומחזור הכנסות שנתי ממוצע מפעילות בנדל”ן של לפחות 200 מיליון שקל בין השנים 2015־2017.

על פי התוכנית ייבנו 65 אלף מ"ר בשלב הראשון.

בשלב השני יקדם היזם שייבחר תב"ע חדשה, בהיקף 85 אלף מ"ר נוספים. תחנת רכבת קלה מתוכננת לקום בסמוך לקמפוס. התוכנית המאושרת כוללת הקמת חניונים. על פי הערכות, הפארק יאוכלס בשנת 2023. 50 החברות שפעילות כיום בכפר ההייטק בקמפוס אדמונד ספרא, הפעילות בתחומי טכנולוגיה, ביומד ופארמה, ומעסיקות כאלף עובדים, צפויות להעתיק פעילותן לפארק החדש.

ראש עיריית ירושלים משה ליאון, המשמש גם כיו"ר הרשות לפיתוח ירושלים (הרל"י) השותפה במיזם, מסר כי כמות ההצעות ואיכות החברות והגופים המוסדיים שניגשו למכרז מהוות הבעת אמון משמעותית בפוטנציאל הכלכלי של הפארק לקידום תעשיית ההנדסה וההיי טק בירושלים. ליאון הוסיף כי קידום הנושא הכלכלי ומקומות עבודה איכותיים הינו אחד מיעדיו המרכזיים לשנים הקרובות וכי בכוונתו ללוות מקרוב את הקמת הפארק.

 

 

תגיות