אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דלתא מרחיבה היקפים לכיוון חזיות היוקרה צילום: אלעד גרשגורן

דלתא מרחיבה היקפים לכיוון חזיות היוקרה

יצרנית הטקסטיל המקומית רכשה את בוגרט, מיצרניות החזיות ובגדי הים הגדולות בעולם שנקלעה לקשיים, תמורת כ־105 מיליון דולר. זו הרכישה החמישית של דלתא בשבע השנים האחרונות, שתאפשר לה להתבסס בתחום חדש ורווחי. המשנה למנכ"ל, יוסי חג’ג’: “לא נרוץ לעוד רכישות בשנתיים הקרובות. עכשיו צריך לעשות כסף"

11.06.2019, 08:25 | אורנה יפת

בפעם החמישית מאז 2012, חברת דלתא גליל שבשליטת אייזיק דבח מתרחבת ומצרפת לשורותיה שחקנית חיזוק משמעותית בשוק ההלבשה התחתונה העולמית. דלתא הודיעה אתמול כי חתמה על הסכם לרכישת חברת בוגרט (Bogart), אחת מחמש יצרניות החזיות וההלבשה תחתונה הגדולות בעולם, בתמורה לכ־105 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

רכישת בוגרט מהווה הזדמנות עבור דלתא, שכן החברה נקלעה לקשיים. העסקה תהפוך את דלתא לשחקנית מובילה בעולם של חזיות שכיום היא כמעט ולא משחקת בו - חזיות יוקרה. “לא בכל יום נקלעת כזו חברה גדולה לקשיים ולא בכל יום יש הזדמנות לרכישה. נמשיך לנהל את העסק במתכונת הנוכחית ונעבוד על שיפור מערכות. נעשה שיתופי פעולה בתחום הייצור ונחזק את שוק החזיות אצלנו בדלתא”, אמר ל”כלכליסט” יוסי חג’ג’, המשנה למנכ”ל דלתא גליל.

הדי.אן.איי של דלתא

 

קבוצת בוגרט מפתחת ומייצרת מוצרי הלבשה תחתונה, בעיקר חזיות ובגדי ים עבור מותגים פרטיים של חברות מובילות בארה”ב ובאירופה ובהם ויקטוריה’ס סיקרט, טומי הילפיגר, Hanesbrands בארה”ב, אירופה ואוסטרליה, Senza La ,Me Adore ו־Jockey. הקבוצה נוסדה ב־1993 והמטה שלה, וכן מרכז הפיתוח והעיצוב שלה, ממוקמים בהונג קונג. מרבית מפעלי בוגרט ממוקמים בסין וחלקם בתאילנד ומיאנמר. בקבוצה מועסקים כ־10,000 עובדים, מרביתם במפעלים. דלתא רוכשת גם את החברות־הבנות של בוגרט: Brunet שהיא יצרנית תחרה ואת B&B שהיא יצרנית פדים.

חנות של ויקטוריה’ס סיקרט. “בוגרט היא רכישה אסטרטגית”, צילום: Jeenah Moon חנות של ויקטוריה’ס סיקרט. “בוגרט היא רכישה אסטרטגית” | צילום: Jeenah Moon חנות של ויקטוריה’ס סיקרט. “בוגרט היא רכישה אסטרטגית”, צילום: Jeenah Moon

“זו הזדמנות רכישה מיוחדת”, מסביר חג’ג’ את המהלך, “105 מיליון דולר זה מחיר סביר לפעילות של החברה הנרכשת. אבל מעבר להזדמנות, זו בעיקר רכישה מאוד אסטרטגית עבור דלתא. תחום העיסוק של בוגרט הוא בדיוק המודל העסקי של דלתא — עיצוב, פיתוח וייצור עבור מותגים מובילים בעולם. זה הדי.אן.איי שלנו”.

רווחיות גבוהה בתחום

 

על פי הסכם הרכישה, ב־7 ביוני חתמה דלתא על הסכם לפיו היא תרכוש מבעל מניות פרטי את כל המניות של חברות האחזקה שמחזיקות בבוגרט. ב־2018 עמד מחזור המכירות של בוגרט על כ־230 מיליון דולר. הרווח התפעולי התזרימי ב־2017 עמדה על 20.6 מיליון דולר ובשנת 2018 על 12.2 מיליון דולר. בתחילת 2019 ירדו המכירות וה־Ebitda באופן משמעותי עקב קשיי נזילות אליהן נקלעה הקבוצה.

דלתא תשלם סכום סמלי של 1 דולר בשל מצבה הפיננסי של הקבוצה ותיקח על עצמה את ההתחייבויות הפיננסיות של בוגרט לבנקים בהונג קונג שמוערכות בכ־105 מיליון דולר.

מתוך סכום זה דלתא כבר נתנה 26 מיליון דולר הלוואה לבוגרט, ועד להשלמת העסקה תזרים עד 50 מיליון דולר נוספים לבוגרט לצורך מימון הפעילות השוטפת של הקבוצה. העסקה כוללת גם תשלום מותנה ביצועים לבעלי החברה, של 10%–20% משווי קבוצת בוגרט, בתנאי שהחברה תציג Ebitda שנתי מינימלי של 20 מיליון דולר. מועד השלמת העסקה צפוי ביולי הקרוב. הבעלים של בוגרט ימונה לדירקטור בחברה ואשתו שמנהלת את הפעילות תישאר אף היא בתפקידה כמנהלת בכירה.

אייזק דבח , צילום: אלעד גרשגורן אייזק דבח | צילום: אלעד גרשגורן אייזק דבח , צילום: אלעד גרשגורן

עבור דלתא, שעוסקת בעיקר בייצור ופיתוח של הלבשה תחתונה ברחבי העולם, מדובר ברכישה סינרגטית וכניסה מאסיבית כאמור לתחום החזיות שבו לא היתה עד כה שחקנית משמעותית. אמנם כבר כיום החברה היא יצרנית מובילה של חזיות ובארלטים בטכנולוגיית סימלס (אל תפר), אך הרכישה של בוגרט מכניסה אותה לראשונה לתחום הייצור של חזיות פאשן שמיוצרות בטכנולוגיית תפירה מורכבת יותר. בוגרט מייצרת חזיות עבור פלח שוק עליון שבו שיעור הרווחיות גבוה באופן יחסי. בנוסף, לדלתא מפעלים שממוקמים באזורים בהם לבוגרט יש גם כן מפעלים, מה שיאפשר לחברה לבצע סינרגיה בפעילות הייצור.

“צריך לעקל את הרכישה”

 

רכישת בוגרט מגיעה כאמור לאחר שנים שבהן דלתא יצאה למסע רכישות. ב־2012 רכשה דלתא את שיסר הגרמנית, חברת הלבשה תחתונה לגברים ונשים, תמורת 68 מיליון אירו. שלוש שנים לאחר מכן רכשה דלתא את יצרנית הלבשת השינה וההלבשה התחתונה PJ Salvage האמריקאית תמורת כ־40 מיליון דולר. שנה לאחר מכן, ב־2016, רכשה דלתא חטיבת מותגי פרימיום מ־VF Corporation. חטיבה זאת מכילה בין היתר מותג ג’ינסים יוקרתי, וזאת בעצם היתה הרכישה הראשונה שהיא לא ליבת הפעילות של דלתא.

ב־2018 רכשה דלתא את חברת ההלבשה התחתונה הצרפתית לגברים אמינסס. שיסר ואמינסס מדווחים בדו”חות דלתא גליל תחת חטיבת European brands שסיימה את 2018 עם רווח תפעולי של 21 מיליון דולר, לעומת 12.6 מיליון דולר ב־2017. מותגי VF Corporation מדווחים תחת חטיבת Premium brands, וזו סיימה את 2018 עם רווח תפעולי של כ־17 מיליון דולר לעומת 13.5 מיליון דולר ב־2017.

“כל הרכישות הן אסטרטגיות וכבר התחלנו להרוויח מהן. כל המותגים הללו מרוויחים”, אומר חג’ג’. “אנחנו מעריכים שלרכישה הנוכחית תהיה תרומה קטנה לרווח של דלתא במחצית השנייה של 2019 וב־2020 אנחנו צופים תרומה של העסקה לרווחיות”.

לדברי חג’ג’, בשנתיים הקרובות דלתא לא תבצע רכישות נוספות, אך היא תמיד תמשיך לחפש רכישת חברות מתחום הליבה שלה. “עכשיו צריך לעקל את הרכישה הזו”, הוא אומר, “לא נרוץ בשנתיים הקרובות לעשות עוד עסקאות, צריך לעקל את המהלך, לעשות כסף ולחזור לשגרת עבודה. האסטרטגיה שלנו היא רכישת מותגים בתחום ההלבשה התחתונה ובכך עוסקות כל החברות שרכשנו בשנים האחרונות.

“ב־2016 סטינו מעט כאשר רכשנו את מותג הג’ינסים Splendid7 וזה פיזר לנו קצת את סל המוצרים, אבל אנחנו לא מחפשים עוד חברות כאלה, אלא בעיקר הזדמנויות לרכישה של חברות הלבשה תחתונה לגברים ונשים והלבשת שינה. הכל סביב תחומי הליבה שלנו”. 

תגיות