אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: אייל שני כובש את ניו יורק צילום: אוראל כהן

חדשות האוכל: אייל שני כובש את ניו יורק

וגם: שבוע הקוקטיילים של ת"א חוזר בפעם השנייה, סדרה חדשה של ארוחות בשם CHEF TO CHEF תצוות בין זוגות של שפים מובילים, במתחם איינשטיין BLVD נפתחה מסעדת טאטאמי, במלון שרתון הושק מחדש לאונג' בר בשם ה"ורנדה" ומותג הקינוחים הקוריאני So Bing פותח סניף שני

13.06.2019, 11:52 | רעות ברנע

אייל שני כובש את ניו יורק: השף הישראלי מסרב לרדת מהכותרות: ברשימת המסעדות הלוהטות ביותר במנהטן לחודש יוני מדורגת בלא פחות מהמקום הראשון "הסלון" החדשה שלו שנפתחה לאחרונה בשכונת הל'ס קיטשן בתפוח הגדול. המסעדה, שמבוססת על הקונפסט של "הסלון" המקומי בת"א ותפריטה מבוסס על חומרי גלם עונתיים מקומיים, פתוחה רק בימים חמישי עד שבת ולכן המקומות בה מוזמנים מראש כבר שבועות קדימה, אבל כדי להתמודד עם העומס והביקוש פתחו שני ואנשיו גם בר צמוד בשם Left אליו אפשר להגיע ללא הזמנה מראש. כמו במסעדת האם, כך מציין המגזין, גם הבר הסמוך מצטיין בחווית מסיבה כולל די ג'ייז שמנגנים מוזיקה חיה והרגע הזה בכל ערב בו עולים הסועדים לרקוד על השולחנות.

אייל שני, צילום: אוראל כהן אייל שני | צילום: אוראל כהן אייל שני, צילום: אוראל כהן

זמן הקוקטייל: שבוע הקוקטיילים של ת"א חוזר בפעם השנייה. לאחר ההצלחה בשנה שעברה שכללה השתתפות של למעלה מ-10 אלפים איש, בין התאריכים 23-29 ביוני יתקיים שבוע הקוקטיילים השני ברחבי העיר. עשרות ברים ומסעדות (ביניהם: 223, ג'אספר ג'ונס, קאב קם ורבים נוספים) יגישו קוקטיילים מיוחדים לאירוע במחיר מוזל. בנוסף, יוקמו ברחבי העיר ברי פופ-אפ, יתקיימו סדנאות הרצאות ותחרויות בתחום הקוקטיילים והאלכוהול. הקונספט, שמבוסס על פורמטים דומים במדינות אחרות, לפיו ההשתתפות בשבוע מתאפשרת באמצעות רכישת כרטיס דיגיטלי בעלות 50 שקלים אשר מקנה כמות בלתי מוגבלת של קוקטיילי דגל בברים הטובים בעיר במחיר קבוע של 25 ₪ בלבד כל אחד, לצד השתתפות חינמית בשלל האירועים השונים של אותו השבוע. המכירה תפתח ב-23 במאי באתר.

 , צילום: DrinkTLV צילום: DrinkTLV  , צילום: DrinkTLV

 , צילום: יהונתן בן חיים צילום: יהונתן בן חיים  , צילום: יהונתן בן חיים

Two Is Company: סדרה חדשה של ארוחות בשם CHEF TO CHEF תצוות בין זוגות של שפים מובילים שיתארחו אחד במסעדתו של השני ויכינו מנות מיוחדות, בהשראת התפריט של השף אליו חברו. הסדרה, שתתקיים ביוזמת מותג המים המוגזים " Ferrarelle" בחרה עשרה שפים יצרה את החיבורים בין השפים, כאשר כל זוג יבשל שתי ארוחות מיוחדות שיוצעו לשולחנות ספורים בלבד במסעדות באותו הערב, במחיר של 320-380 שקל לאדם. הארוחה הראשונה בסדרה תתקיים ב-17 ביוני ב"טאיזו" בה יארח השף יובל בן נריה את השף מושיקו גמליאלי, שבהמשך יארח את בן זוגו ב"בר 51" החדש שלו, והן ימשיכו עד אמצע יוני עם ארוחות שיצוותו בין יריב מלילי (בית תאילנדי) לגיא פולק (דיסקו טוקיו), אביבית פריאל (אוזריה) לנוף עתמאנה, ענר בן רפאל (איגרא רמא) ועידו פיינר (רוברטה וינצ'י) ויוסי שטרית (קיטשן מרקט) לתומר אגאי (סנטה קתרינה).

השפים מושיקו גמליאלי ויובל בן נריה, צילום: יפית שמחה השפים מושיקו גמליאלי ויובל בן נריה | צילום: יפית שמחה השפים מושיקו גמליאלי ויובל בן נריה, צילום: יפית שמחה

השפים יוסי שטרית ותומר אגאי, צילום: יפית שמחה השפים יוסי שטרית ותומר אגאי | צילום: יפית שמחה השפים יוסי שטרית ותומר אגאי, צילום: יפית שמחה

אסיאתית באיינשטיין: במתחם איינשטיין BLVD בקצהו הקרוב לים של הרחוב בצפון ת"א נפתחה מסעדת טאטאמי שמשלבת מנות מהמטבחים השונים של המזרח הרחוק ביניהם ההודי, היפני, הויאטנמי והסיני. בעלי המסעדה, ערן לוי, בעל 4 מסעדות אסיאתיות בחיפה, חבר לשף יאיר פיינברג שבנה תפריט המבוסס על המטבחים השונים הללו עם חיבור למטבח הישראלי. למשל: קוצ'י פיש פלאפל - פילה של דגים לבנים ועשבי תבלין מטוגנים בטמפורה לצד רוטב טריאקי, או סושי פרוט פיש – פרי עונתי, אבוקדו ומיונז יוזו במעטפת של פילה מוסר עירית.

 , צילום: דן פרץ צילום: דן פרץ  , צילום: דן פרץ

  , צילום: דן פרץ צילום: דן פרץ   , צילום: דן פרץ

המרפסת החדשה לקיץ: במלון שרתון הצופה לים הושק מחדש ה"ורנדה", לאונג' בר – מסעדה תחת כיפת השמיים בעל 140 מקומות ישיבה בשני מפלסים, המאפשר חווית בילוי תוך כדי צפייה בשקיעה הכי יפה בעיר. על השיפוץ וההשקה המחודשת אחראים קבוצת ה-NOX, אחת מקבוצות חיי הלילה הגדולות בסצנה המקומית שבבעלותם מקומות כמו "אמש" וה"קנטה". על התפריט אחראי השף כפיר ינין (לשעבר סו-שף ב"קוואטרו") בו אפשר למצוא מנות בר מרעננות כמו סלט פריקי וטחינה או לאבנה וארטישוק צלוי.

ורנדה ורנדה ורנדה

השלג יורד: מותג הקינוחים הקוריאני So Bing, שפתח לפני כשנה את החנות הראשונה שלו ברח' בוגרשוב, משיק סניף שני ברח' אבן גבירול בת"א. הסניף השני, שיהיה בזכיינות, יעבוד במתכונת אקספרס ויהווה את יריית הפתיחה של הרשת להציע לזכיינים פוטנציאלים לרכוש זיכיון משני סוגים – במתכונת של בית קפה, כמו הסניף הראשון, או במתכונת מהירה כמו השני. המותג מבוסס על קינוחים קוריאנים העשויים במרקם של פתיתי שלג מחלב או קוקוס, בטעמים שונים ועם תוספות שונות. לצד הוריאציות השונות לקינוח הקפוא, אפשר למצוא ברשת גם סוגים שונים של "באבל-תי" התה הקר עם פניני הטפיוקה שכל כך פופולארי באסיה, וחליטות תה קרות נוספות.

  , צילום: דויד צאן צילום: דויד צאן   , צילום: דויד צאן

אוכל טוב בהרצליה: בסוף החודש (26-27.6) יתקיים לראשונה במרינה בהרצליה פסטיבל Good Food. הפסטיבל יארח פוד-טראקס (משאיות אוכל) ודוכנים של שפים ומסעדות מובילות, לצד מוזיקה חיה ומשקאות אלכוהוליים צוננים להפגת החום. בין המשתתפים שימכרו מנות דגל במחירים שינועו בין 15 ל-35 שקל אפשר למצוא את גיא גמזו עם הלחמניות המפורסמות שלו מ-NUNUNU, הנקניקיות של באיירן מרקט והשף חיים כהן עם מנות נבחרות מהדיקסי.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות