אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פורד השיקה בישראל מרכז מחקר שיחפש מיזמים וטכנולוגיות

המרכז נקרא FRCI והוא נועד לרחיב את פעילות המחקר הגלובלי של הענקית האמריקאית, ולסייע באיתור סטארט-אפים בתחומי הקישוריות, החיישנים והסיייבר לרכב. הוא נחנך במעמד יו"ר החברה ביל פורד, שהביע התלהבות ממאפייני קהילת החדשנות בארץ

12.06.2019, 11:00 | מאיר אורבך

ענקית הרכב פורד משיקה מרכז מחקר בתל אביב; הוא נחנך במעמד ביל פורד, יו"ר החברה, שמבקר בימים אלה בישראל. המרכז נקרא FRCI, וצפוי להרחיב את תחומי המחקר הגלובלי וצוותי ההנדסה של החברה. בנוסף, יעסוק באיתור חברות סטארט-אפ וטכנולוגיות בתחומי הקישוריות, החיישנים, ניטור פנים הרכב ואבטחת מידע למכוניות.  

קראו עוד בכלכליסט

כמו כן, יכלול FRCI מעבדת רכב שתתמוך במאמצי בדיקות היתכנות טכנולוגיות בתחומי בינה מלאכותית, אותה ינהל צוות מחברת SAIPS שרכשה פורד בארץ לפני כשלוש שנים. 

ביל פורד, יו"ר החברה, צילום: בלומברג ביל פורד, יו"ר החברה | צילום: בלומברג ביל פורד, יו"ר החברה, צילום: בלומברג

"יש אקוסיסטם מדהים בישראל", אמר באירוע של החברה בתערוכת טכנולוגיות התחבורה אקומושן. "יש כאן אנרגיה מרשימה ואין כאן היררכיה. אני אוהב את זה כי זה יוצר חדשנות. בארה"ב ובאירופה חברות סובלות מהיררכיה שחונקת חדשנות - ובישראל זה לא עובד כך. קולם של סטארט-אפים נשמע היטב. בישראל ניכר שהצורך הוא אבי ההמצאה".

פורד עובדת עם חברות מקומיות ושותפים מקהילת הטכנולוגיה הישראלית כבר שנים רבות; הודות לנוכחותה המשמעותית בארץ, הצליחה לחבור לחברות מתמחות ולקדם את מאמציה ההנדסיים. "אנחנו מכירים בחשיבות של הקמת מרכז מחקר באחת מקהילות החדשנות המתקדמות בעולם", הוסיף פורד, "המרכז החדש לא יהווה רק הרחבה של מרכזי המחקר והחדשנות הקיימים שלנו, אלא הזדמנות להצטרף לקהילת החדשנות הצומחת בישראל".

מרכז FRCI יעבוד בשת"פ צמוד עם SAIPS, אותה מוביל מייסדה אודי דנינו - שמונה למנהל הטכני של מרכז המחקר החדש. ״הרחבת הנוכחות של חברת פורד בישראל באמצעות מרכז המחקר החדש תאפשר לנו לזהות טכנולוגיות איכותיות ולשתף פעולה עם חברות מובילות מהר יותר", אמר דנינו, "ולחזק את המטרות של פורד כדי למנף את מומחיות הרכב והטכנולוגיה לפיתוח פיתרונות לאתגרי הניידות הנוכחיים והעתידיים״.

"נקל על יזמים ישראלים להתחבר אלינו"

"העסקים שלנו משתנים דרמטית ותוך חמש שנים נראה שכל מה שלקחנו כמובן מאליו משתנה", אמר פורד באירוע. "זה יהיה מסע מאוד מעניין ואין לנו יכולת לעשות זאת לבד. אנחנו חייבים שותפויות עם חברות קטנות, גדולות וחברות סטארט-אפ במיוחד. בעבר היה מוצר בסיסי - רכב - שנמכר בצורה בסיסית. אבל המוצר הזה משתנה במהירות ומודלים חדשים בעולם צצים דוגמת נהיגה כשירות - וכל תחום התוכן ברכב, כל מה שאתה עושה בחיים, יהיה חלק מהמכונית. ישראל עושה זאת כבר 70 שנה והיא בעלת יכולת הסתגלות גבוהה מאוד. יש לי קרן הון סיכון שהתחלתי אותה ולא עשינו הרבה בישראל בעבר, אך זה השתנה דרמטית ואני מאוד שמח להיות כאן ולפתוח את המרכז. היזמים לא יודעים איך להגיע אלינו בדטרויט או גרמניה ועם פתיחת המרכז, נקל על יזמים ישראלים לא רק למצוא אותנו אלא להתחבר אלינו ולהיות שותפים שלנו".

פורד בתערוכת אקומושן, צילום: תומר הדר פורד בתערוכת אקומושן | צילום: תומר הדר פורד בתערוכת אקומושן, צילום: תומר הדר

דיוויד פרידמן שגריר ארה"ב בישראל, אמר באירוע חשיפת המרכז: "זה צעד חשוב לארצות הברית וגם חשוב מאוד לישראל. ההזדמנויות כאן לשתי המדינות עצומות. אני רואה הרבה חברות אמריקאיות שעושות כאן פעילות אבל יש משהו חשוב בכך שחברה איקונית כמו פורד מגבירה את הפעילות שלה כאן".

ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר הרשות לחדשנות והמדען הראשי, הוסיף: "אנחנו שמחים מאוד שביל פורד הגיע לכאן. תחום המוביליטי משתנה דרמטית ואני שמח לשמוע שהעולם זז במהירות מנקודת הנוחות לעבר הבנה שמשהו ענק קורה וצריכים להבין ולפעול. לפני עשר שנים חברות הרכב לא חיפשו כאן פעילות ולא רצו אחרי חדשנות. רשות החדשנות היא הגשר בין העולם הציבורי לפרטי, ואנו נקטין את הסיכון לחברות הענק".

פורד פועלת בארץ מזה כעשור ונעזרת בסקאוטרים מקומיים כדי לאתר חדשנות רלוונטית בתחומי פעילותה. ב-2015 היתה אחת מיצרניות הרכב הראשונות שערכו האקתון לתחום האוטוטק בארץ. בשנה שעברה ערכה בת"א את אירוע החדשנות MakeItDriveable בארץ - פעילות שהחלה בישראל - לאחר שנים קודמות בהן נערך בברלין, דאבלין ופריז.

תגיות