אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כבר לא מיליארד דולר: יצרנית הקנאביס הישראלית BOL חותכת 17% משוויה לקראת ההנפקה צילום: בלומברג

כבר לא מיליארד דולר: יצרנית הקנאביס הישראלית BOL חותכת 17% משוויה לקראת ההנפקה

החברה עידכנה בסוף השבוע את התשקיף לקראת ההנפקה בבורסת טורונטו וציינה כי בכוונתה לגייס יותר מ-110 מיליון דולר לפי שווי של כ-830 מיליון דולר בלבד - ולא מיליארד דולר, כפי שתיכננה בתחילה

16.06.2019, 07:11 | צלי גרינברג

מגדלת ויצרנית הקנאביס הרפואי הישראלית BOL עידכנה בסוף השבוע את התשקיף שהגישה לרשות לניירות ערך הקנדית לקראת הנפקה ראשונה (IPO) של מניותיה בבורסת טורנטו (TSX).

 

החברה ציינה כי תנסה להנפיק 13% ממניותיה לפי שווי של כ-827 מיליון דולר (1.02 מיליארד דולר קנדי) - כ-17.2% פחות מהשווי שבו תכננה להנפיק בתחילה, שירד על פי הערכות לאור תנאי השוק הנוכחיים.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת ההנפקה, תגדיל החברה את מספר מניותיה מכ-11.9 מיליון מניות כיום ל-34.78 מיליון מניות, אם יממשו החתמים רכישת מניות בהיקף של כ-11.1 מיליון דולר ול-34.02 מיליון מניות - אם החתמים לא יממשו את אופציית הרכישה, ובכך יקנו לחברה שווי של 743 מיליון דולר (שווי שיחתוך את שווי החברה מזה שלפיו היא רצתה להנפיק בתחילה בלמעלה מ-25%). 

חממת הגידול של יצרנית הקנאביס הישראלית BOL, צילום: איי אף פי חממת הגידול של יצרנית הקנאביס הישראלית BOL | צילום: איי אף פי חממת הגידול של יצרנית הקנאביס הישראלית BOL, צילום: איי אף פי

יש לציין, כי גם על פי מחיר היעד הנמוך למניות החברה, העומד על כ-20 דולר וללא מימוש אופציית החתמים, יעמוד שווי החברה על יותר מ-2.5 מיליארד שקל, שהם פי 2 מנקודת השיא של מניית חברת הביומד אינטרקיור, הנסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של 773.3 מיליון שקל.

אינטרקיור זינקה לשווי של 1.27 מיליארד שקל באמצע חודש מרץ השנה, והפכה דוגמא ישראלית לאפשרות השגת שוויים גבוהים שנצפו עד אז רק בקרב חברות הקנאביס הציבוריות הקנדיות, שכמוהן, גם אינטרקיור ירדה מאז בעשרות אחוזים.

אם תצלח BOL את ההנפקה בשווי הגבוה בו היא מתכננת להנפיק, ועם מימוש אופציית החתמים, יעמוד שווי החברה על כ--5.7 מיליארד שקל, גבוה יותר משווי כל חברות הקנאביס הישראליות יחד הנסחרות כיום בבורסה בישראלית, שעדיין לא עבר את רף 4 מיליארד השקלים גם בתקופת השיא.

BOL מעדכנת עוד בתשקיף, כי בידי 88 עובדיה כמות של 20 מיליון אופציות שיוכלו להמיר החל משנת 2025, במחיר מימוש של 0.003 דולר קנדי. עוד מציינת החברה כי לאחר ההנפקה יחזיקו חגי הילמן, מייסד ויו"ר החברה, ותמיר גדו, מנכ"ל החברה, ב-9.89% וב-9.61% מהון מניות החברה בהתאמה.

את ההנפקה מוביל בנק אוף מונטריאול. בנקי השקעות נוספים משתתפים בה ובהם: סקוטיה בנק קנדה (Scotiabank Canada) ו-COWEN , והחברה צפויה להתחיל רוד שואו כבר השבוע.

החברה פירטה בתשקיף את נכסיה ובהם שטחי גידול חקלאי על כ-400 דונם ומפעל המסוגל לייצר עד 340 טונות שמן ותפרחות קנאביס רפואי בשנה נכון ל-2019, ויוכל לייצר על פי הצפי עד 870 טונות בשנה ב-2021. חממות החברה המרכזיות והמפעל ממוקמים בקיבוץ רבדים, שממנו שוכרת החברה שטחי גידול וקרקע תעשייתית.

בדו"ח של פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג (EY) שצורף לתשקיף, נחשף, כי במהלך שנת 2018 הכניסה החברה 3.5 מיליון דולר והפסידה באותה שנה כ-29 מיליון דולר, לעומת הכנסות בגובה כ-3 מיליון דולר בשנת 2017 והפסד של 6.3 מיליון דולר לאותה שנה, והכנסות בגובה 2.27 מיליון דולר בשנת 2016, שהניבו בסוף השנה רווח של 602 אלף דולר. החברה הציגה בתשקיף גם הפסדים של 14.7 מיליון דולר לשלושת החודשים הראשונים של 2019, מהם כ-10 מיליון דולר הוצאות תפעול, ודיווחה על הכנסה של כ-1.12 מיליון דולר לאותה תקופה.

BOL מציינת בתשקיף כי ברשותה 7 ניסויים קליניים רצים בשלב 2, וכי הניסוי לתרופה מבוססת קנאביס רפואי לטיפול בתסמינים של אוטיזם, עתיד להיות מוגש לאישור ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי) להכרה בשלב 2B או בשלב 3.

החברה גם נמצאת בשלבי פיתוח של קפסולות, טבליות ומוצרים סופיים נוספים, שעתידים להתווסף לתפרחות ושמן הקנאביס, שאותם היא מייצרת כיום.

בניגוד לשאר המגדלות הוותיקות BOL הקימה מפעל לייצור קנאביס רפואי ומחזיקה בכל שרשרת הערך. היא החלה כאחת המגדלות הקטנות מבחינת נתח השוק, אך כיום היא מטפלת בכעשרת אלפים מטופלי קנאביס רפואי, לאחר שחברת תיקון עולם, מגדלת הקנאביס הרפואי הוותיקה שהחזיקה בנתח שוק של כ-50% בישראל, הודיעה לחוליה כי לא תוכל לספק להם תפרחות קנאביס רפואי עד לחודש יולי 2019. החולים נדדו מתיקון עולם בעיקר ל-BOL, שהיתה היחידה שהצהירה, כי היא מוכנה ומסוגלת לקלוט כמות גדולה של מטופלים אליה.

המשקיעים הגדולים ב-BOL הם חברת עמיר שיווק (שבבעלות התאחדות האיכרים) וליאון קופלר (הבעלים של סופרפארם), שחתמו על הסכם השקעה של עד 38 מיליון דולר באמצעות הלוואה. תמורת ההלוואה קיבלו מניות המירות של עד כ-28% מהון מניות BOL (לפני דילול). ההלוואה ניתנה בהתאם לעמידה באבני דרך שונים, כאשר נכון לזמן זה שני המשקיעים מחזיקים בכ-25% ממניות החברה (יצוין, כי בידי עמיר שיווק וקופלר יש אפשרות להגדיל את אחזקתם ל-49% ממניות החברה תמורת הגדלת ההלוואה ל-60 מיליון דולר).

עמיר שיווק, המחזיקה בחלק הארי (66.66%) של החברה המשותפת, צפויה להחזיק בעד כ-18.66% ממניות BOL וקופלר צפוי להחזיק בכ-9.34% מהמניות, עם המרתן לאחר ההנפקה.

תגיות