אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאוויטס: החלה הפקת הנפט במפרץ מקסיקו, צופה הכנסות של 982 מיליון דולר צילום: LLOG Explortaion

נאוויטס: החלה הפקת הנפט במפרץ מקסיקו, צופה הכנסות של 982 מיליון דולר

השותפות שמחזיקה ב-7.5% מהזכויות בפרוייקט בקסקין התחילה להפיק בו נפט, ובונה על שננדואה ובהמשך על חלקו הדרומי; היו"ר גדעון תדמור: יש שינויים טקטוניים במפרץ מקסיקו ששוב מייצרים עבורינו הזדמנויות

16.06.2019, 16:15 | אורי גלאור וחזי שטרנליכט

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

נאוויטס פטרוליום דיווחה היום (א') למשקיעיה שביום שישי האחרון החלה, ביחד עם השותפות שלה, את תהליך הפקת הנפט בפרוייקט בקסקין (Buckskin) במפרץ מקסיקו.

קראו עוד בכלכליסט

על פי התוכנית, בשלב זה מדובר בהפקה מהבאר הראשונה, תוך ביצוע פעולות שכוללות בין היתר ניקוי של הבאר והתשתיות וכיול המערכת. לאחר מכן תתקדם ההפקה אל הבאר השנייה. בהמשך תחל ההפקה גם מהבאר השניה בתהליך דומה, עד להגעה להפקה מסחרית מלאה.

        

אסדת קידוח בפרויקט בקסקין, צילום: LLOG Explortaion אסדת קידוח בפרויקט בקסקין | צילום: LLOG Explortaion אסדת קידוח בפרויקט בקסקין, צילום: LLOG Explortaion

     

פרויקט בקסקין מחולק לשני חלקים גאוגרפיים, וההפקה הנוכחית של נאוויטס ושותפותיה היא בחלקו הצפוני. ההישגים הגדולים מבחינת השותפות הם שהפרויקט פותח בזמן שיא של שנה וחצי, ובמיוחד שהשותפות נכנסה אליו בעלות אפסית, כתוצאה מניצול הזדמנות ותושייה ישראלית. הפרויקט עמד על המדף ללא עלות כספית כמעט בשל קשיים כלכליים של אחת החברות שהחזיקו בו.

חלקה של נאוויטס פטרוליום במאגר בקסקין צפון הוא 7.5%, כ-16 מיליון חביות. ההפקה צפויה להיות כ-2,250 חביות ביום, ולהימשך במשך כ-18 שנות הפקה עד שנת 2036. נאוויטס מחזיקה ב-7.5% מהפרויקט, וחלקה בהכנסות צפוי לעמוד על כ-982 מיליון דולר.

המחזיקות הגדולות בפרויקט בקסקין צפון הן בקסטון שמחזיקה 28.8%, Repsol E&P USA Inc שמחזיקה 22.5%, וBeacon- Offshore Energy B שמחזיקה ב-18.7%.

גם בפרויקט בקסקין דרום מחזיקה נאוויטס ב-7.5%, שלפי הודעת החברה שווים ל-19 מיליון חביות הניתנות להפקה.

פרויקט בקסקין ממוקם בעומק מים של כאלפיים מטר במפרץ מקסיקו, במרחק 430 קילומטר דרום מערבית לניו אורלינס בארה"ב.

"תחילת ההפקה היא אירוע מכונן עבור החברה", אמר לכלכליסט גדעון תדמור, יו"ר נאוויטס פטרוליום, שהקים את השותפות ושולט בשותף הכללי שלה. "זו הפעם הראשונה שבה אנחנו מתחילים לייצר הכנסות". תדמור ציין כי מדובר בכניסה לפרויקט בתנאים מיטביים. "בכל פרויקט אחר כשנכנסים עושים אקספלורציה וקידוחי אימות. כאן בתוך 18 חודשים מהרגע שהכנסנו כסף, עברנו לקידוח הפקה".

גדעון תדמור, צילום: אוראל כהן גדעון תדמור | צילום: אוראל כהן גדעון תדמור, צילום: אוראל כהן

     

לדברי תדמור, תחילת ההפקה "מוכיחה את האסטרטגיה שלנו: ללכת ולאתר פרויקטים איכותיים במפרץ מקסיקו. למרות שאנחנו באים מהארץ ובזכות זה שאנחנו עושים דברים שאחרים לא עשו".

לנאוויטס פרויקט שאפתני נוסף במפרץ מקסיקו – פרויקט שננדואה. "ביצענו כבר תכנון מקדמי ואנחנו לקראת החלטת השקעה בתחילת השנה הבאה", אמר תדמור. החלק הדרומי של באקסקין שעדיין נמצא בגיבוש תוכנית עבודה, אמור בעתיד הרחוק יותר לייצר לנאוויטס תזרים נוסף.

לגבי השאלה כיצד תצליח נאוויטס פטרוליום לייצר בעתיד עוד הזדמנויות אמר תדמור: "אנחנו רואים היום את החברות הרב לאומיות חוזרות ונכנסות בגדול למפרץ מקסיקו. גם הן מזהות שם את הפוטנציאל. רואים עם אקווינול (לשעבר: סטאטאויל) ואחרות. הייתה לאחרונה מלחמה בין שברון לבין אוקסידנטל שיצרה עסקה ביניהן. בעקבות העסקה יש שינויים טקטקוניים בבעלויות במפרץ מקסיקו, שאנחנו מאמינים שייצרו עבורינו הזדמנויות".

תגיות